×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Ligt het aan mij?

Ligt het aan mij?


In 2010/2011 begon ik last te krijgen van koud weer , ik voelde mijn handen helemaal niet meer , ze werden spier wit , het kwam steeds vaker : koude dingen vast houden , ijsjes , als ik het koud had , kon niet eens meer normaal een supermarkt in lopen .

Bij de dokter geweest , Raynaud het kon geen kwaad maar is wel lastig .

Niet lang daarna kreeg ik last van alles en nog wat : Knieën , schouders , voeten , handen , hoofdpijnen .

In 2012 werd het erger mijn vader was net overleden . toch maar weer naar de dokter want het gaat nog steeds goed , dokter zegt :'is gewoon stress' , ik wist allang het is geen stress maar de dokter zal het wel weten. Elke maand was er wel iets , ontsteking hier ontsteking daar , antibiotica maar weer , zo ongeveer elke maand een nieuwe antibiotica , Dokter zei nog net niet stel je niet zo aan .

Opeen geven moment bloedtesten laten doen daar kwam toch wel iets uit doorverwezen naar de kinderarts want ik was nog maar 14 . Kinderarts kon alleen ontstekingswaarde vinden maar wist niet waar dat vandaan kwam , dus maar weer naar huis , het ging steeds niet beter het werd alleen maar erger ik viel 10 kilo af , toen gingen er alarmbelletjes rinkelen , weer bloedtesten laten doen en eindelijk na 2 jaar hadden ze iets waar ze aan dachten 'Sjogren' ik had er nog nooit van gehoord maar mijn moeder wel haar moeder , mijn oma had precies het zelfde .

Meteen de volgende dag moest ik naar Utrecht weer bloed laten prikken om te kijken of het overeen komt , uitslag : Sjogren , niemand had het verwacht normaal komt het pas tussen je 30e &60e tot openbaring maar alles wat erbij hoort had ik , ik was nog maar 15/16 toen het allemaal gebeurden .


Ik stelde me dus helemaal niet aan , het zat niet tussen mijn oren .

Als jullie dit interessant vinden kan ik er wel wat meer over schrijven , dit is mijn eerste blog dus moet nog even wennen en dit leren kennen tips zijn altijd welkom!

Groetjes !!

Soberana
Zowel Raynaud als Sjogren was mij bekend: een vriendin van mijn dochter heeft ook allebei. Jij hebt waarschijnlijk net als zij, de secundaire vorm van Raynaud:die is veroorzaakt door de Sjogren. Natuurlijk zit het niet 'tussen je oren': dat wordt maar al te gauw beweerd door artsen die niet de moeite nemen om te onderzoeken op auto-immuunziekten. Je gaat er niet aan dood, maar het is wel belastend, door de optredende vermoeidheid. Ik wens je heel veel sterkte!
03-06-2017 19:48
03-06-2017 19:48 • Reageer
casapapusilor
Ben de term ooit wel eens tegen gekomen maar geen idee wat het precies inhoudt. Ben dus bebnieuwd.
02-06-2017 19:26
02-06-2017 19:26 • Reageer
Hans van Gemert
Nooit van gehoord, maar wel nieuwsgierig wat dit allemaal betekent - en wat je er tegen kunt doen
02-06-2017 17:59
02-06-2017 17:59 • Reageer