×

Yoors


Inloggen
×

YoorsKano varen

Kano varenLekker een zondag doorgebracht met mijn lieve vriendje, tegen 13:00 uur was hij bij mij, heeft hij nog met mijn vader gepraat terwijl ik mijn tas aan het klaarmaken was, handdoek moest mee, stel dat ik in het water viel of dat ik zin had om te gaan zwemmen, vest ging mee omdat het misschien ook nog koud kon worden... Voor onderweg een twee liter fles Coca Cola en een zak chips die aan het einde van de dag nog dicht zat.

We wilden een kano gaan huren, wat uiteindelijk een kajak is geworden omdat we daar samen in konden. Ik natuurlijk voorin en hij achterin. Daar gingen we dan, de eigenaar van de kano's en het hotel maakten nog wat foto's voor op Facebook, direct reclame want, natuurlijk zouden wij het gaan delen.Daar gingen we  dan op avontuur, voor ons ging net een hele groep weg. Het was een mooi natuurlandschap in Jipsinghuizen een klein dorpje in Groningen waar misschien een straat is. overal waren bossen en weilanden, eerst gingen we langs de weilanden er stonden hier koeien in te grazen, een koe liep een stukje het water in en ik vroeg paniekerig aan mijn vriend: "Kunnen koeien zwemmen?" Dit was niet het geval hij of zij was gewoon een beetje dorstig en vond het maar al te interessant dat wij er langs kwamen. We vaarden rustig verder en op af en toe een gil en een kreet van mij na was het stil en rustig. De muggen die mij prikten zorgden voor de gillen en gesmoorde kreten uit mijn mond, met als gevolg dat ik de peddel als wapen ging gebruiken, ik sloeg als een gek om mij heen met die peddel en zat die beesten er mee dood te slaan, wanneer ze in de boot zaten begon ik als een wilde in de boot te trappen met als gevolg dat de hele boot bewoog. Na een half uurtje kanoën kwamen bij een bebost stuk waar de bomen in en over het water hingen met veel gefluit van vogels, veel libellen en beestjes die ik nog nooit eerder had gezien, het was een soort kruising tussen libellen en vlinders leek het wel en de vleugels waren fel blauw van kleur echt een hele mooie kleur. Er waren in dit beboste stuk geen muggen te herkennen (gelukkig).

Het stuk waar we lang vaarden leek wel uit een sprookje te komen het was zo mooi, ik had het nog nooit zo in het echt gezien, maar het mooie had ook een gevaar.... De laag hangende takken die we tegen ons gezichten aan kregen met gevolg dat er een spin in de boot zat, ik gillen (ofcours) en daar werd mijn peddel weer als wapen gebruikt.

Op de terug weg was ik al best wel moe van het peddelen en heb ik mijn vriend het meeste werk laten doen, de terug weg leek sneller voorbij te gaan dan de heenweg en dat was best jammer, het was een super mooi uitzicht en leuk om te doen, dit ga ik zeker vaker doen...