×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Mijn gevecht met school

Mijn gevecht met school


Het laatste jaar maar toch het gevoel dat er geen enkele docent is die je wil helpen.

Yvette van Nieff

De eerste klas

In de eerste klas ging het bij mij eigenlijk al fout. De opdrachten die je moest inleveren waren er 12 over 3 jaar verdeeld, ik had in mijn gedachten dat moet makkelijk kunnen niet door gehad hoe groot de opdrachten soms waren. In het eerste jaar heb ik er twee gedaan die andere twee die dat jaar moesten, heb ik in het tweede jaar moeten doen. Ik vond mijn stage op een basisschool heel leuk maar de opdrachten die ik moest doen minder leuk en liet deze gedurende het jaar links liggen en heb deze op het einde van het jaar weer opgepakt. Met hakken over de sloot ben ik over gegaan.

Ik ben het hele jaar bijna elke dag op school geweest, niemand die mij vroeg hoe ver ik was of waar ik tegen aan liep. Het MBO is heel erg anders dan het VMBO.

Het tweede jaar

In het tweede jaar moest ik nu dus 6 opdrachten doen i.p.v. 4 opdrachten, natuurlijk heb ik dit niet gered ik heb er 4 gemaakt de twee van het eerste jaar en de eerste twee van het tweede jaar. Halverwege het tweede jaar kwam er ook nog bij dat wij een test jaar waren en dat het afronden van de opleiding nu anders gaat. We moeten nog 6 extra opdrachten erbij maken (de examens) die soms een keer zo groot waren als de opdrachten die ik al heb gedaan en nog moet doen. Daar begon de stress al...

Nog niet aan de examens begonnen ging ik met alweer hakken over de sloot over naar het derde jaar.

Quote

Ik moest nog 12 opdrachten doen!

Yvette van Nieff

Het derde en laatste jaar

Hier zat ik dan in mijn derde en laatste jaar ik mocht niet meer uitstellen. Ik moest nog 12 opdrachten doen! De extra examens kwamen mij echt niet goed uit, deze mocht je ook alleen doen als je andere opdrachten al af had en goed gekeurd had. Hierdoor mocht ik steeds niet beginnen met de examens, mijn opdrachten worden steeds afgekeurd, door mijn hoofd ging de gedachte, "mag mijn docent mij niet?" Dus ik ging er met drie docenten over praten of er nog een manier is waarmee ik het jaar nog kon halen, het enige wat ik te horen kreeg was een harde nee, geen uitleg niks, ze zochten niet eens voor een oplossing. Ik weet dat je vooral op jezelf bent met het MBO maar als ik vraag om een oplossing is het dan zo raar om daar naar te gaan zoeken als docent?

Geen diploma

Dit is geen diploma voor mij dit jaar, ondanks dat ik goede hulp heb gehad van een klasgenoot heeft het niks geholpen tegen de docent die mijn opdrachten tot drie keer toe af heeft gekeurd.

Er was ook een opdracht die ingeleverd moest worden maar daarvoor moest een andere eerst goed gekeurd worden, dus ik heb haar een berichtje gestuurd of zij het mij zo snel mogelijk kon laten weten of het goed was of niet zodat als het "alweer" niet goed was ik het kon verbeteren. Dit leidde tot verschillende berichtjes van mijn kant en een "negeersessie" van haar kant, met als gevolg, een opdracht niet kunnen inleveren en geen diploma kunnen krijgen dit jaar.

Als mijn opdracht afgekeurd wordt, zegt ze heel droog met ene boze blik op haar gezicht, dit en dit is niet goed en let op je spelfouten... Dan vraag je er iets over dan kijkt ze je aan alsof je dom bent en legt het met een zucht uit. Nee dit is niet prettig naar de les gaan.

Op een gegeven moment leverde ik niks meer in, heb ik de opdrachten in de kast gelegd en heb ik de hoop opgegeven. Ik durf niks meer in te leveren bij haar, ik doe in haar ogen blijkbaar alles fout in mijn opdrachten.

Volgend jaar een andere docent, ik lever dan bij die docent wel mijn opdrachten in alles is beter dan die ene docent die mij onzeker maakt en mijn faalangst groter.

Quote

Ik durf mijn opdrachten niet meer in te leveren bij haar.

Yvette van Nieffexpand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties