×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Wat heb ik?..

Wat heb ik?..


Sinds ongeveer 2,5 jaar heb ik last van een psychische stoornis, wat het is, ik heb geen idee. Sinds gisteren weet ik een beetje hoe ik het moet omschrijven, het is allemaal heel vaag en vele zullen denken dat ik gek ben of aan de drugs ben wat niet zo is. 

Wat is het?

Als ik vaak alleen ben dan zie ik beelden in mijn hoofd rondflitsen, het is net als stemmen in je hoofd horen maar, in plaats van dat ik stemmen hoor, zie ik de beelden. Vele zullen zeggen je hallucineert, dit is dus anders. Als je hallucineert dan zie je dingen die er niet zijn voor je terwijl anderen dit niet zien, bij mij zie ik het echt in mijn hoofd/gedachten en weet ik dat het niet echt is maar het is zo realistisch. 

Als het nou leuke beelden waren dan was het niet zo erg geweest, het zijn verschrikkelijke beelden, als een nachtmerrie waar je niet wakker van kan worden. Het gaat in mijn hoofd zitten en krijg het er amper uit, als ik iets niet wil zien dan doe ik mijn ogen dicht, als ik dat nu doe blijf ik het zien. Ik omschrijf het als een demon in mijn hoofd. Het pest mij... 

Wat zie ik dan?

Ik zie elke keer andere dingen, ook al lijken ze soms wel op elkaar. Vaak zie ik iets of iemand en gaan mijn gedachten daarmee op de loop. 

Voorbeeld van gisteren (23/01/18):
- Ik sta op het station te wachten en er komt iemand aan lopen, ik ken die jongen niet. Het duurde dan ook niet lang voordat ik die zelfde jongen in mijn hoofd op mij af zag lopen en op mij in begon te slaan. 
- Ik reed met de bus langs de winkel van mijn moeder. In mijn hoofd zag ik dat iemand de winkel ging overvallen en even later mijn moeder neerschoot. 

Het zijn hele heftige dingen die er hartstikke realistisch uit zien, en ik hier soms zo verdrietig of boos van wordt dat ik begin te huilen. Ik weet niet wat het is, ik kan op internet niks anders vinden dan een hallucinatie, terwijl ik dit in mijn hoofd zie gebeuren en niet voor mij zie gebeuren en er toch echt verschil in zit. 

Hulp

Ik durf hier niet met bekenden over te praten, gisteren heb ik het eindelijk iemand verteld. Ik ben bang dat ik voor gek verklaard wordt of dat mensen gaan zeggen dat ik drugs gebruik dat het daar door komt. Naar de huisarts hiermee gaan durf ik ook niet, ik schaam me er best wel voor. 

Om het hier op te zetten vind ik makkelijker, ik ken bijna niemand hier persoonlijk.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
YvettePhotography
Klinkt heel erg eng
14-02-2018 13:00
14-02-2018 13:00
Medium Doreen
Ik zie het als visioenen, je mag contact met mij opnemen via FB op Doreen Martens- van Royen. Ik denk dat ik jou goed kan helpen.
24-01-2018 18:42
24-01-2018 18:42
Mieke Van Liefde
Misschien is het toch iets spiritueel? Ik stuur jouw link door naar iemand die hier misschien wel raad mee weet en bovendien ook blogster is bij Yoors.
24-01-2018 18:36
24-01-2018 18:36
Marilyn - Beauty & Health by Lynn
Ik zou als ik jou was wel hulp gaan zoeken, je bent nu al een stap verder door het met ons te delen
24-01-2018 09:53
24-01-2018 09:53
Hans van Gemert
Niets om je voor te schamen natuurlijk! Ik zou er toch mee langs de huisarts gaan, die kan je wellicht doorverwijzen.
24-01-2018 09:41
24-01-2018 09:41
DeWildPlukkersInfoGroep
goed dat je er mee naar buiten komt. Er is altijd passende hulp mogelijk. Laat je zo min mogelijk medicijnen voorschrijven. Sterkte gewenst
24-01-2018 09:19
24-01-2018 09:19