Hoe werkt Pixabay?

Hoe werkt Pixabay?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Foto's die je (bijvoorbeeld) op google vindt, mag je niet zomaar gebruik bij je blog. Dit omdat er auteursrechten op zitten. Zie je mijn mooie kopfoto bovenaan dit bericht? Dit is een rechtenvrije foto! 


Pixabay is een zoeksite voor gratis plaatjes en foto's. Je typt een zoekterm in en klikt op 'zoeken'. Vervolgens verschijnen er afbeeldingen die je mag downloaden en je naar eigen inzicht mag gebruiken, bijvoorbeeld op je blog, website of social media! En dat zonder het betalen van een toeslag.. Je mag ze dus ook voor commerciële doeleinden gebruiken. 

Je klikt op de afbeelding die je wilt gebruiken en komt op een pagina waar de afbeelding in het groot op staat. Op die pagina kun je ook zien wie de foto gemaakt heeft en wat de resolutie is. Je klikt met je rechtermuisknop op de afbeelding en kiest voor 'opslaan als..'. Dan geef je je afbeelding een naam en sla je hem op op je computer. 

Als laatste kun je nu de foto gebruiken. Bijvoorbeeld op je Yoo.rs blog. Blogs met mooie foto's worden (denk ik) een stuk beter gelezen dan blogs met een standaardafbeelding. 

Een aantal van mijn kopfoto's hier op mijn blog van Yoo.rs heb ik gevonden bij Pixabay. Er staan meer dan 1,2 miljoen foto's op, dus er zit altijd iets bij wat voor jou interessant is. Probeer het maar eens: www.pixabay.com 

Je kunt ook in het nederlands zoeken, wat het erg gebruiksvriendelijk maakt. 

 Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Er staan ongeveer 120 foto's van mij op Pixabay. Overigens niet onder mijn Yoors account naam.
| 13:13 |
oh cool!! heb je een linkje? Ben wel benieuwd. 
| 14:29 |
Je kunt mijn foto's ook op Pixabay tegenkomen nu ;-) Leuke blog dit! Ik kende de site tot ik lid werd van Yoors ook nog niet. Daarna heb ik hem via Ingrid leren kennen en nu zelf een account daar aangemaakt. pixabay.com/nl/users/hettyvanderzanden-7630548/ ... daar gaan binnenkort nog wel meer foto's op verschijnen.
| 20:50 |
Ik volg je :D
| 14:04 |
En prachtige foto's!
| 18:56 |
Dank je!
| 19:12 |
Oh dank je wel zeg!
| 19:12 |
Wat leuk zeg!!
| 18:55 |
Ik heb er zelf geen account :)
| 14:20 |
Is ook niet nodig, ik wilde even kijken of mijn hondenfoto's gedownload zouden worden ... en ik zie nu ... dat gebeurd!
| 15:15 |
Via tineye.com kun je waarschijnlijk achterhalen waar jouw foto nog meer gedeeld is.
| 15:45 |
Die vind niets, google afbeeldingen des te meer!
| 16:26 |
Soms is het andersom, zo heb ik al een paar keer ervaren.
| 16:41 |
Pffff ik was al bang dat Rowan en Myla op een chinese site voor de kruidenbouillon gebruikt werden, maar het viel mee ... toen ik het vertaald had was het toch gewoon "Two shepherds on a bench"
| 20:13 |
OMG ik kan me de paniek voorstellen.
| 20:23 |
Hahaha ... Ik heb de foto van Lex ook al bij onze zuiderburen gevonden, en bij een site van American Veterinarian, de foto van Gentle wordt bij Shark Cleaning UK gebruikt ... een van de redenen waarom ik de foto's geupload heb daar is dus om te achterhalen wie en waar zo'n soort foto's gebruikt worden.
| 20:26 |
Brr....!
| 20:36 |
Wat een super leuke site is dat!
| 21:03 |
vind ik ook!
| 10:17 |
Aanvullend: Let bij elke afbeelding op wat er bij staat. "Vrij voor commercieel gebruik" is meestal ok. Maar Eimhier waarschuwde dat ook op Pixabay afbeeldingen ongeoorloofd zijn geupload. Altijd voorzichtig zijn.
| 11:58 |
Gepost op de facebook pagina:
www.facebook.com/hoewerktdat/?fref=ts
laat niet na je FB vrienden uit te nodigen om deze pagina leuk te vinden!
| 12:46 |
Dankje!
| 13:24 |
Super. Die site kende ik nog niet.
| 18:23 |
Fijn! Ik bedoel natuurlijk fijn dat je het nu wel kent. :-)
| 18:43 |
Haha, dat had ik begrepen :)
| 19:34 |
Ik gebruik ook steeds pixabay, ook voor de foto's die ik nodig heb voor mijn boeken. Ze zijn gewoon mooier en kwaliteitsvoller dan de foto's die ik zelf neem met mijn fototoestel.
| 17:14 |
Ik ben ook van plan een boek te schrijven, maar weet nog niet zeker of ik daar foto's van pixabay voor wil gebruiken
| 18:44 |
Dat is handig! die bewaar ik effe
| 15:01 |
dankje!
| 15:02 |
toch maak ik liever zelf plaatjes . foto.s dan
| 14:45 |
Ik ook ;-) Maar voor degenen die dit niet kunnen/willen is pixabay heel fijn!
| 14:49 |
zeker waar
| 16:19 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen