×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Rennen, waarom?

Rennen, waarom?


Ah, 2015 zit er bijna weer op, het nieuwe jaar staat voor de deur.
Een nieuw jaar betekent voor veel mensen vaak ook nieuwe voornemens, waarvan sporten of afvallen vaak de nummer 1 is.
In dit artikel focus ik mij vooral op hardlopen, hardlopen wordt namelijk gezien als een sport voor zowel beginners als professionelen. Een perfect begin aan het nieuwe jaar met een rondje hardlopen dus! Daarom hier drie redenen waarom hardlopen zo goed voor je is.


1. Het geeft je een goed gevoel.
Tijdens het rennen worden er in je lichaam allerlei hormonen aangemaakt, een aantal daarvan die je een blij gevoel geven. Een goed gevoel is echter niet het enige voordeel, namelijk dat dit blije gevoel twee keer zo lang in je lichaam blijft dan normaal.|
Wat ik zelf ook ervaar is dat ik na een goed rondje hardlopen ik me goed over mijzelf voel, ik krijg een gevoel dat ik alles aan kan en zo nog een rondje zou kunnen rennen. Echt waar, het begin zal misschien lastig lijken omdat je nog geen goede conditie op hebt gebouwd, maar na een tijdje zal je alleen maar trots op jezelf zijn omdat je doorgezet hebt.


2. Fysieke voordelen
Na bij punt 1 een groot mentaal voordeel te hebben genoemd, kan ik de fysieke voordelen toch niet achterwege laten? Er zijn namelijk ook talloze positieve effecten die rennen op onze fysieke gezondheid heeft. Hardlopen is namelijk gezien als een van de meest effectieve oefeningen als het aan komt op de fysieke conditie. Studies laten namelijk zien dat je je risico op kanker verkleint, onder andere je knieën versterkt en zelf je botten sterker maakt.


3. Afvallen
De laatste reden waar ik het over wil hebben, en waar velen van jullie blij van zullen worden is natuurlijk gewichtsverlies. Veel mensen lopen namelijk hard op gewicht te verliezen. Als je bijvoorbeeld van niet sporten naar drie keer per week rennen gaat, zonder je eetpatroon te veranderen, zal je al verschil merken binnen een paar weken. Hardlopen verbrand namelijk veel calorieën. Ik, 16 jaar met een gewicht van rond de 55kg zal 275 calorieën verbranden met een rondje van 30 minuten op een tempo van 7,5 kilometer per uur! Wil604
ik ben het wel in grote lijnen met je eens .
07-01-2016 12:14
07-01-2016 12:14 • Reageer
Soberana
In 1. geef je een mooie beschrijving van een 'runners high'. :)
01-01-2016 19:37
01-01-2016 19:37 • Reageer
MichelleDC
Leuk artikel, ik werk ik de sportschool en merk dat de laatste jaren hardlopen steeds meer gedaan wordt.
31-12-2015 11:32
31-12-2015 11:32 • Reageer