×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Waarom ?... Daarom !

Waarom ?... Daarom !


We spreken over het jaar 2002. De Belgische frank gaat verdwijnen... De Eurocentjes zijn op komst...

Mijn dochtertje is 5 jaar en spaart haar centjes in een varkentje :-) We hebben haar verteld dat de centjes die in haar varkentje zitten moeten omgeruild voor nieuwe centjes. Je wilt toch dat je kind leert om met geld om te gaan en ik heb altijd geleerd jong geleerd is oud gedaan.

Dus op een vrije dag zegt ze tegen me , mama gaan we naar de bank om mijn centjes te wisselen? Tuurlijk wil ik dat doen. Zo'n mama dochter moment ... ik kan er van genieten :-)

Zodoende ... wij naar de bank. De bediende van de bank keek wel raar op als mijn dochter zei dat ze haar centjes wou wisselen maar het was haar wens om dit zelf te doen. Ik ging alleen mee voor morele steun en mijn handtekening te zetten ... gniffel. Groot was haar verbazing als ze geen centjes terug kreeg maar een spaarrekening lol

Terug op weg naar huis... Ik kan het me nog herinneren alsof het gisteren was. Een oudere dame loopt met een zware tas voor ons uit. Ze gaat traag vooruit en we halen haar zowat in. Mijn dochter die altijd aan de hand liep wil niet dat ik word omver gereden als ik even de stoep af moet om te kunnen inhalen. Zo lief..

Ter hoogte van de dame vraag ik of ik kan helpen met de zware tas en de dame reageert positief. Ok ze moest niet ver meer ... hooguit een 200 meter. Eens bij de dame aan de deur zet ik de tas op de stoep want je gaat toch niet zomaar binnen bij de mensen hé. De dame dankt me en verder gaan we .

Dan stelt mijn dochter de vraag= waarom heb je die mevrouw haar tas gedragen?

Waarom ? Omdat de dame oud was , omdat de tas zwaar was , omdat de dame misschien al een hele leven hard heeft gewerkt, anderen heeft geholpen . Alle redenen zijn goed om iemand te helpen. Omdat ik hoop dat als ik oud ben er ook iemand me helpt met mijn zware tas.

Reactie van mijn lieve meid... Ah ok maar jij word nooit oud mama en gewoon daarom was genoeg... En daar ging ze, al huppelend aan mijn hand. Gaan we straks een beetje knutselen?

Waarom? Daarom !
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties