×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
F*uck it!

F*uck it!


Het einde van het jaar nadert en ik vind dat altijd een plechtig en bijzonder momentje. Zo’n ongeschreven blad voor je wat je mag vullen met je dromen en verlangens. Die heb ik genoeg! Zo zie ik mezelf over de rode loper schrijden op weg naar mijn eerste boekenbal. In mijn eigen door Jan Taminiau ontworpen jurk met daaronder peperdure maar o zo  prachtige schoenen. Trots en stralend kijk ik in de camera. Het kan me geen bal schelen dat niemand me lijkt te kennen. Ik pak mijn 5 minutes of fame. Moet ik wel eerst een boek schrijven. Detail.

De naderende afronding van een bijna voltooid 2016 stemt me trots, tevreden en een beetje melancholisch. Een jaar waarin ik weet wat ik gedaan, beleefd, gehaald, gebracht en gekregen hebt. Een moment om extra dankbaar te zijn voor de stappen die ik genomen heb en de mensen die met me mee hebben gelopen. Me hebben aangemoedigd en ondersteunt. Een jaar waarin ik weer op vele fronten gegroeid ben. Helaas ook letterlijk aan sommige broeken te merken en dan moet Kerst nog komen *zucht* .

Ik heb de neiging weer een hele waslijst met nieuwe doelen te stellen voor 2017. Een zogenaamde Bucketlist. Vol gekalkt met alles wat ik graag wil doen, bereiken, beleven en bemachtigen in het nieuwe veelbelovende jaar wat voor me ligt. Ik ben goed met lijstjes! Dol ben ik erop. Het geeft me overzicht, richting en houvast. Wat moet er toch veel. Ik moet veel doen voor verschillende opdrachtgevers. De kinderen zijn ook dol op commanderen maar het meeste moet ik vooral toch echt alleen van mezelf.

Sommige regels op mijn lijst van vorig jaar staan nog zeurend  onafgevinkt. Eerlijk gezegd staan ze al vele jaren op mijn lijstje. Ik copy- paste ze gewoon van het ene jaarlijkse lijstje in het volgende. Zoals: 10 kilo afvallen (inmiddels 15* zucht*). Zodat ik in mijn veelbetekenende maar te krappe leren jasje pas. 30 nieuwe opdrachten scoren, kinderen tot fijne volwassenen begeleiden, veel genieten met vriendinnen en een lieve partner aan de haak slaan.

Dit jaar ga ik geen bucketlist maken maar een lijst waarop de dingen staan waar ik me niet (meer) druk over ga maken. Een door Claudia de Brey in het leven geroepen F*ck-it list:

* Oordelen van anderen. Die beter kan moet beter doen. Laat mij mijn eigen pad bewandelen.
* Angst om iets verkeerd te doen. Lekker op mijn bek gaan, opstaan, jurkje glad trekken, kroontje recht zetten en hup, verder.
* Negatieve invloeden uit nieuwsberichten. Ik wil het even niet weten dat gezeur.
*Daten. Been there, done that. Mr Right komt vanzelf
* Tijdsdruk. Ik heb alle tijd
* Negatieve gedachten over mezelf. Ik ben gewoon ok en al mijn flaws zijn ook ok.
* Spastisch over eten doen. Gewoon gevarieerd, lekker en niet te veel.
* Het maatlabel in mijn kleding
* Chagrijnige mensen. Heeft niets met mij te maken! Ik begroet ze extra vriendelijk. Ze hebben het nodig.

Etc etc etc

Een gezonde vrouw zegt regelmatig, overtuigend en lachend: F*c k-it! Bevrijdt zichzelf en is dankbaar van elke nieuwe dag.
Do
En zo is het !
20-12-2016 12:26
20-12-2016 12:26 • 1 reactie • Reageer
NathalieSchalke
haha Amen ;-)
20-12-2016 19:25
20-12-2016 19:25 • Reageer