×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Neem je tijd

Neem je tijd


Soms heb ik de idee steeds achter de feiten aan te lopen. Dat ik aan alle kanten word ingehaald, overruled en schromelijk tekort schiet. Dat de dagen voorbij vliegen en dat ik te weinig tijd heb de mensen te bezoeken waarbij ik juist graag in het gezelschap verkeer. Dat ik geen gelegenheid heb de dingen die te doen die ik het allerliefste wil doen omdat mijn tijd wordt opgeslokt door shit die vooral moét zoals rekeningen betalen en werken zodat dit ook allemaal lukt. Het knagende gevoel dat ik weer veel te vroeg ben met ideeën of juist te laat door eindeloze aarzelingen maar simpelweg gewoon nooit precies op tijd.

Deze opvatting maakt me onrustig en zorgt ervoor dat ik aan de slag ga of de duivel me op die hielen zit en dat allemaal tegen beter weten in. Aan de ene kant heb ik deadlines nodig anders blijf ik eeuwig uitstellen. Niet uit luiigheid, desinteresse of tijdgebrek maar in de hoop dat ik nog een beter idee krijg of tegen iets mooier aanloop. Ik ben gewoon niet zo snel tevreden en streef altijd naar optimaal.

Er gaat in haastige spoed echter altijd van alles mis. Alsof er iemand van boven voortdurend op de rem trapt terwijl ik juist plank gas geef. De computer krijgt plotsklaps kuren, moet updaten of valt uit. In allerijl neem ik een slok jus van bloedsinaasappelen die triomfantelijk op mijn hagelwitte blouse beland of de spullen die ik nú perse nodig heb om iets af te kunnen maken zijn in de 4 winkels waar ik als een idioot naar toe ben gereden niet meer te verkrijgen…. Ik raak super geïrriteerd wat zo mogelijk nog meer obstakels en narigheid voor mijn voeten werpt. De Law of Attraction in Optima Forma!

Het beste wat ik in zo’n situatie kan doen is een moment stilstaan, mezelf uitlachen en diep ademhalen. Goed kijken naar wat er precies gebeuren moet of nodig is en hoeveel tijd ik nog heb om het voor elkaar te krijgen. Dat is altijd veel meer dan ik denk te hebben. Mezelf kalmeren is de grootste uitdaging!

Haast is een gekmakend hersenspinsel en nergens goed voor. Gras gaat echt niet harder groeien door eraan te trekken. Als ik op een positieve manier werk aan mijn dromen, doelen en verlangens, gestaag vooruit ga en elke dag iets doe waarvoor mijn toekomstige zelf me dankbaar zal zijn dan komt als vanzelf, wanneer de tijd daar is, de beloning voor mijn geduld, vasthoudendheid en doorzettingsvermogen.

Ik verlang naar de flow waarin alles op miraculeuze wijze lijkt samen te vallen. Dat ik in een stroom terecht kom die me met gemak meevoert naar mijn doel. Niet dat ik niet hard hoeft te werken of er niets voor hoef te doen maar dat ik me gedragen voel en de wind in de zeilen heb. Schijnbaar moeiteloos bereik ik mijn gestelde doelen in no-time. Het enige dat ik daarvoor hoef te doen is ontspannen, genieten en zo nu en dan doelloos rondlummelen. Minimaal een half uurtje per dag mediteren en als ik geen tijd heb een uur en vaak tegen mezelf zeggen: De tijd is rijp meid! Je hebt alle tijd. Altijd.