×

Yoors


Inloggen
×

YoorsEen huis vol visite

Een huis vol visite


Blij verrast was ik toen de postbode me het pakketje overhandigde. Wie stuurde mij nou iets? Ik had werkelijk geen idee. Snel opende ik de doos en meer dan 100 smurfen kwamen tevoorschijn. Ze renden meteen mijn huis door en keken in alle hoeken en gaten.
‘Hier is hij niet!’ hoorde ik er een zeggen.
‘Daar ook niet!’ zei een ander.
Ik snapte er niks van. 'Wat doen jullie hier?’
‘We zijn op zoek naar Gargamel. We missen hem!’
‘Echt waar?’
‘Ja, wij kunnen het ook niet verklaren. Het is zo saai zonder die gemene tovenaar in het bos.’
Ik knikte. Dat kon ik me best voorstellen.
‘En toen we hoorden dat hij zich hierheen had verzonden, zijn we meteen op weg gegaan.’
‘Hij was hier wel,’ verklaarde ik, ‘maar nu niet meer. Die arme kerel was zijn kat vergeten dus is hij weer terug gegaan.’
‘Bedoel je dat we hier helemaal voor niets zijn gekomen?’ mopperde Moppersmurf.
‘Niet helemaal!’ Ik verdween in de keuken en kwam terug met een grote appeltaart. ‘Omdat ik de laatste tijd zoveel bijzondere bezoekers per post krijg toegestuurd, heb ik maar wat lekkers in huis gehaald. Wat zeggen jullie daarvan?’
‘Aan tafel!’ brulde Smulsmurf.* geschreven nav de Weefuitdaging September van Marion Wever