Mijn geheime tuin

Mijn geheime tuin


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Na jaren durf ik mij hier weer te vertonen. Ik adem diep in en open mijn ogen. Het fluisterwoud ligt voor mij.
De aparte sfeer is meteen voelbaar. De lucht is hier anders. Breekbaarder. Ook het licht is anders. Spaarzaam. Elk zonnestraaltje wordt gefilterd, zorgvuldig benut. De bomen, planten en bloemen hebben iets unieks boven zich hangen, iets wat je in andere bossen niet hebt; een zijdezachte glans, een bijzondere energie waart er rond. Ik voel het tot in alle cellen van mijn lichaam. Ik voel me sterker, krachtiger en heel gevoelig. Mijn zintuigen staan op scherp in het fluisterwoud. Het is alsof je één wordt met de natuur om je heen, een levenslange verbintenis. Tijd telt hier niet, er is alleen het moment van nu.

Hij staat er nog, midden in het woud en stevig geworteld: de heilige Eik. Mijn vriend, mijn vertrouweling.
De woudreus heeft een breed geaderde stam, dikke rimpels die als een wirwar door elkaar groeien. Met knobbels, knoestige neuzen tussen de verweerde gezichten van schors. Grote, kronkelige takken waaieren uit in alle windrichtingen.
Ik nader voorzichtig, met respect, leg mijn hand op een lange, brede wortel die half boven de grond uitsteekt. Liefdevol streel ik de stam met mijn vingers. Ik voel de koele energie. De wijsheid van eeuwen. Mijn vingertoppen tintelen.
Ik ga zitten met mijn rug tegen de stam en sluit mijn ogen.

Ik voel de warmte van de zon op mijn gezicht. Ik open mijn ogen en kijk in het rond. Ik zit in een kleurige bloemenwei. Er klinkt een vrolijk bijengezang en honderden vlinders fladderen om me heen. De mooiste bloemen knikkebollen in het licht. Een eekhoorn springt van tak naar tak. Een paar herten huppelen door de struiken terwijl een adelaar over de bomen zweeft. Een hommel bromt tevreden tussen geurige bloesem. Zangvogels verweven de mooiste melodieën. Ik zie een vurige boterbloem naar mij lachen.
Ik voel de connectie met alle levende wezens om me heen; met alle bomen, planten en dieren. Ze delen hun energie met mij, laten mij ervaren hoe uniek de natuur is. Hoe alles met elkaar in verbinding staat.

Ik zweef van geluk. Ik zou hier altijd willen blijven. Heel even komt een lieveheersbeestje op mijn hand zitten en vliegt dan weer weg. Ik weet dat ik hier altijd terug kan komen. Wanneer ik dat nodig heb.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Oh maar hier kom ik vaak. #meditatie
Ik begrijp uit de reacties hieronder dat het delen tekst uit je boek zijn. Mooi !!!
| 10:57 |
Jeugdboek uit 2013. Nog steeds te koop.
| 11:28 |
hier wil ik ook wel ff zitten zeg!!
| 22:27 |
Dank je wel.
De heilige eik en het fluisterwoud komt uit mijn jeugdboek "Het teken van de Eik."
| 22:31 |
ken ik niet moet ik zeggen.
| 22:39 |
Was mijn eerste boek via een uitgever, vijf jaar geleden.
En er komen jaarlijks tienduizend boeken uit in Nederland. Probeer daar maar eens tussen op te vallen ;)
| 22:42 |
Joh je bedoeld dat jij hem hebt geschreven??
| 01:40 |
Inderdaad. Daarom stond er ook mijn jeugdboek :)
| 10:44 |
hihi ik interpreteerde het anders.....dat je die in je jeugd had gelezen.🙈
| 21:43 |
Als iemand dat ooit zegt over mijn boek ben ik heel tevreden :)
| 21:52 |
nou dat zal vast wel hoor......
| 22:06 |
Ik heb ook zo'n plek. Ogen dicht, aarden en ik ben er.  Heerlijk.
Prachtig geschreven.
| 17:46 |
Ik doe dat te weinig, aarden. Zou misschien wat koude voeten kunnen schelen.
| 22:45 |
Daar zou ik ook blijven
| 14:50 |
Een prachtige beschrijving van je fluisterwoud! Dank je wel dat je ons even mee nam!
| 11:40 |
Bedankt. Het geheimzinnige fluisterwoud komt uit een boek dat ik enkele jaren geleden heb geschreven.
| 22:45 |
Heel mooi, wie zou zo'n tuin niet graag bezoeken...
| 15:28 |
Dank je.
| 17:18 |
Prachtig en mooi uitgeschreven. Dit is een geheime tuin waar ik ook wel de deur naartoe wil vinden. ♡
| 15:10 |
Ik schreef enkele jaren geleden een jeugd fantasy boek waarin de heilige eik een hoofdrol speelt. Delen van de tekst komen ook in dat boek voor. Het was fijn om mijn trouwe vriend weer te bezoeken.
| 15:18 |
Mooi als je zo kunt schrijven. Ik hou van symboliek. Heb je het boek uit laten geven ?
| 15:29 |
Ik heb het drie jaar op de plank laten liggen, vervolgens herschreven en naar twee uitgevers gestuurd. Uiteindelijk is het boek in 2013 uitgegeven.
| 15:32 |
Cool. Wat is de titel? De heilige eik?
| 15:34 |
Het teken van de Eik
| 15:35 |
Thanks. Fijn om soms in te ontsnappen; de fantasy wereld.
| 15:37 |
Het was bijna een historische jeugdroman geworden, maar de fantasiewereld overwon het uiteindelijk. Soms moet je gewoon met de stroom meegaan...
| 15:42 |
Go with the flow inderdaad.
| 15:57 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen