Allemaal dankzij het blog, dat ik eigenlijk nooit had willen maken

"Allemaal dankzij het blog, dat ik eigenlijk nooit had willen maken"


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik weet niet goed waar ik moet beginnen, maar....
onlangs heb ik een blog geplaatst over mijn verleden.
Dat  blog, "vergeving" (link aan 't einde van dit blog) ging over het feit dat ik vroeger heel erg ben gepest.. 

Ik wou daar eigenlijk nooit een blog over schrijven... maar... Omdat ik -zoals ik ook in dat blog beschreef- een berichtje kreeg van een vrouw die mij vroeger op de middelbare school had gepest, waarin ze haar excuses aanbood, heeft dat me toch over de streep getrokken omdat ik wil laten zien wat het met iemand doet om gepest te worden, maar ook hoe het voelt dat iemand zijn/haar verantwoording neemt en om vergeving vraagt.

Dat blog heeft nu al veel opgeleverd 😁 

Ik opende Facebook en zag dat ik een vriendschapsverzoek had. Dus ik ga, nieuwsgierig als ik ben😜, gelijk naar de 2 gekleurde poppetjes toe om te zien wie het is. Nou... ik viel nog net niet stijl achterover, want dit was wel het laaaaaatste wat ik had verwacht..

Daar stond ie dan.... een vriendschapsverzoek van de populairste jongen van de basisschool-klas, waar ik ook in mijn blog over schreef. 😲🙈 

Oef...daar sloeg mn hart ff over... wat moest ik me hierbij voorstellen. Ik durfde er niet gelijk vanuit te gaan dat dit de bedoeling was, dus met trillende handjes heb ik hem een pb gestuurd met de vraag " ik zie dat ik een vriendschapsverzoek van je heb... is dit de bedoeling?"

Ik wist niet waar ik het zoeken moest, want de zenuwen gierden door mijn lijf... (als hij dit blog leest, zal ie wel denken.... 😂😂)

En ja hoor... daar was het antwoord... "Ja, (naam) zei tegen me dat ik je blog even moest lezen. Maar ik zag niets staan. Begreep dat het over je verleden gaat"

( (naam) is de vrouw wie ik ook beschrijf. Het meisje die verkering met hem had gehad en vervolgens bij mij in de klas kwam op de middelbare school)

Dus ik slikte ff en zei dat ik hem wel toe zou voegen...

Na een lange middag en avond wachten piepte mn telefoon en ja hoor.... hij had mijn blog gelezen... 

En wauw! Wat ik nooit had verwacht, gebeurde toch! Allemaal dankzij het blog, dat ik eigenlijk nooit wou maken...😁

Hij stuurde een eerlijk, open en super lief bericht, waarin hij zijn excuses aanbood. Het is nu zelfs zo dat we, hij, (naam) en ik ergens wat gaan drinken o.i.d om er nog eens over te praten.. hij bood namelijk aan om een keer wat af te spreken, mocht het mij helpen... Natuurlijk gaat m'n man ook mee 😁

Nogmaals,  WAUW!  

Ik schrijf dit blog om te laten zien wat een impact het op een slachtoffer van pesten kan hebben, als je je excuses aanbied. De erkenning die het geeft is overweldigend. Het neemt mijn verleden niet weg, evenals de consequenties die het heeft op wie ik nu ben.  Want ik heb wel degelijk een flinke deuk opgelopen. Doordat ik dus zo gepest ben, (natuurlijk niet alleen door hen) ben ik bijvoorbeeld erg onzeker en met de gevolgen daarvan leef ik nog elke dag. Maar dat het fijn is om de erkenning te krijgen staat buiten kijf! 

Wauw!

Vergeving

"Toen ik nog een lief, klein en onbevangen vrolijk kleutertje was, wist ik nog niet hoe hard deze wereld zou zijn. Laat staan dat ik wist hoe mijn eigen wereld er uit zou gaan zien".

Liefs, Neance❤

Wie is Neance?
Neem gerust eens een kijkje op mijn blogpagina 😉

Voel je vrij om een reactie onder dit blog achter te laten 👍🏼

Ook lid worden? Meld je dan hier aan! Wij ontvangen dan beiden 125yp's 😁


 
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Die vroegere schooltijd toch;) 
Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik gewoon ''bang'' was voor een jongen uit mijn klas (op de middelbare school)...
Dagelijks kreeg ik een stomp op mn arm, ''gewoon omdat hij dat leuk vond"... Of dat mijn schooltas naar de andere kant van de gang geslingerd werd.... totdat op een dag de vaste mentor hier achter kwam, en er bij mij alles uitvloog, met horten en stoten, woorden en veel tranen...
| 17:06 |
😔
| 18:41 |
Wat fijn zeg.
Ik werd op school ook enorm gepest.
Jouw verhaal doet me immens denken aan mijn schooltijd.
Ook ik verdween van de pestschool ... vele jaren later, toen ik een positief gevoel had en straalde vroeg zo'n pester via een vriendin of ik het wou aanmaken met hem.
Je kan je inbeelden hoe hij voor schut stond toen hij de boodschap doorkreeg dat ik me te 'mooi' voelde om een relatie aan te gaan met zo'n 'lelijk' persoon.
Hij kreeg snel te horen dat de lelijkheid sloeg op zijn karakter.
| 08:35 |
Plaat voor z'n kop dus!
| 21:23 |
Wat een open blog:-) fijn dat ze hun excuses aanbieden!
| 20:16 |
Ja toen ik eenmaal begon met typen, kwam alles er uit... bij de voorgaande blog in ieder geval ;-) Dit is natuurlijk het vervolg daarop...
| 21:00 |
Wat ontzettend fijn na al die tijd :)
| 14:28 |
Ja echt! :-)
| 14:58 |
Kan ik me voorstellen
| 15:54 |
Die erkenning is zeker belangrijk, dat moet een positieve invloed hebben
| 22:44 |
zeker weten :) al kan ik me voorstellen dat niet elke gepeste wat aan excuses heeft...
| 23:10 |
Het verleden kun je niet veranderen, maar het heden inderdaad wel. In ieder geval netjes dat hij je zo contacteert :)
Dat geeft wel aan dat ook pesters veranderen en tot hun zinnen (kunnen) komen.
| 20:19 |
absoluut :)
| 23:09 |
Fijn dat je er een goed gevoel bij hebt nu zij erkennen dat ze pesten en het gesprek aan durft te gaan. Misschien kun je nu een stukje afsluiten en verder gaan.
| 16:58 |
Ik ben gelukkig al lang verder gegaan ;-)
Het is alleen fijn dat er erkenning is.
| 17:01 |
;-)
| 17:10 |
heel sterk van de pesters om na zoveel jaren toch excuus aan te bieden dus heel goed dat je dat blog geschreven hebt
| 11:00 |
Absoluut!!
| 11:04 |
Dat vind ik super voor je ,,en dapper van die jongen dat hij berijd is om toe te geven en excuus te maken
| 10:41 |
Dat is zeker dapper!
| 10:58 |
;)
| 13:37 |
Heel mooi vervolg!
| 10:33 |
Zeker weten!
| 10:58 |
Ik ben blij voor je!
| 09:56 |
Thnx! :-)
| 10:57 |
Dat is een mooi gebaar
Je ziet van je afschrijven helpt veel
Misschien kan je het nu een plaats geven
Je bent een topper
| 08:02 |
Absoluut!
Ik had het al een plek gegeven, want ik heb mn leven er niet door laten leiden... maar dat het voldoening geeft is een ding dat zeker is
| 10:57 |
Dankje :-)
| 10:57 |
Wat een mooie uitkomt.
| 05:14 |
Ja zeker
| 10:56 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen