×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
"Goed hoor! en anders maken we het goed." -Opa( #Smile )


<•>Neance |12-06-2017| Blogs<•>


Inmiddels ruim 3 jaar geleden, is mijn opa overleden. 😔 Op dat moment was ik ongeveer 6 maanden zwanger van onze 1e dochter, Nikki Norah-Lynn.

Voordat mijn opa overleed, heeft hij een helse tijd gehad. Hij is meerdere keren opgenomen geweest in het ziekenhuis en elke keer krabbelde hij weer dusdanig op dat hij weer naar huis mocht.

In januari 2014 moest opa een simpele operatie ondergaan. Hij had een ontsteking aan zijn duim en daar moest hij dus aan geopereerd worden.
Normaal gesproken is er niks aan de hand want, een routine"klus" voor artsen. Totdat we op het gegeven moment allemaal gebeld werden dat we met spoed naar het Lucas/Andreas ziekenhuis in Amsterdam moesten komen. (Mijn opa en oma (nja...nu mn oma) wonen in Amsterdam dusja... )
Mijn opa kwam maar niet uit de narcose... en ze waren bang dat dat ook niet meer ging gebeuren.. 😔Dus iedereen hals over kop naar Amsterdam. 

De hele familie was er, mn moeder, ooms, tantes, neef, nichten en aanhang, broer&schoonzus, broertje.....het was afschuwelijk!  We hebben allemaal afscheid van hem genomen...de emoties vlogen alle kanten op...

Maar er gebeurde niks...
Ons werd verteld dat het elk moment kon gebeuren...maar nee hoor...daar was onze lieve opa weer!❤ Hij werd eindelijk wakker...

 's nachts zijn we met onze nichten, broer, schoonzus en mn broertje in het huis van mijn opa en oma gaan slapen. Alle spanningen en emoties kwamen los...we hebben ons, hoe gek het misschien klinkt, kapot gelachen😂, maar ook gehuild😢... Opa was ons alles en we konden niet zonder hem! 😔

Dat weekend hebben we meerdere keren afscheid van opa genomen want,  elke keer als we weer hoop hadden omdat opa weer bij leek te komen, werd de grond weer onder onze voeten vandaan geschopt.

Maar toch kwam opa weer bij en leek het weer goed te komen. Ondanks de verwardheid. Hij had een delier door de medicatie die hij kreeg. Dit leverde grappige, maar zeker ook hele emotionele momenten op.

Opa leek op bepaalde momenten net een klein kind die gewoon vastgehouden wou worden. 😢

Hij zag dingen die wij niet zagen...Hij had het over mensen in witte kleding die hem op stonden te wachten en dat waren allemaal overleden familieleden...Maar hij zag ook dingen waar we allemaal om moesten lachen... 

De emoties overschreeuwden elkaar...😔

We hebben letterlijk een lang weekend met de hele familie in het ziekenhuis gezeten... Dit leverde ook wel hilarische taferelen op hoor... want ja..er moest ook gegeten worden en we vertoefden met z'n allen in de openbare ruimte...ooo...wat moeten mensen wel niet van ons gedacht hebben🙉🙈🙊.... Pizza's werden besteld en door de bezorger ook gewoon letterlijk bij ons gebracht🙈hahaha😂.... een andere dag aten we, in die zelfde ruimte, met z'n allen patat... We leefden daar gewoon😳...en ook daar overschreeuwden de emoties elkaar. We hebben gelachen om opa en we hebben gehuild om opa...

Ondertussen ook nog met mijn verloskundige gebeld, want ja.. ik was wel ff bijna 6 maanden zwanger...en al die stress...ja...dan maak je ook wel ff zorgen....Ze adviseerde mij toen om even langs gynaecologie te lopen en daar te vragen of er even naar het hartje geluisterd kon worden... gewoon voor m'n eigen gemoedsrust..Dat hoefde volgens haar niet perse bij mijn eigen verloskundige te zijn..dus gingen m'n moeder en ik op zoek naar de juiste afdeling...Daar aangekomen en na van t kastje naar de muur gestuurd te zijn, werd ik weer weg gestuurd met de mededeling dat ze dat niet zomaar doen...Nja... daar sta je dan...Gelukkig heeft mijn eigen verloskundige mij telefonisch gerust kunnen stellen. Ik moest vooral naar mijn eigen lichaam luisteren, want volgens haar was het eerder zwaar voor mij dan voor mijn lieve kindje...

Ik was trouwens niet de enige die zich zorgen maakte, want mijn vader belde mij boos op omdat hij het er niet mee eens was dat ik daar op dat moment was😲... Hij maakte zich grote zorgen, omdat het kindje last kon krijgen van die stresssituatie... Logisch hoor, maar op dat moment kwamen mijn tegenargumenten er ook niet meer door... Als mijn vader eenmaal iets in z'n hoofd heeft..hahaha😜! Ik hou van je pap! 😘❤Nja...dat kon er dus ook nog wel bij...🙈

Enfin, ik dwaal af...

Gelukkig ging het toch steeds beter met opa en mocht hij uiteindelijk weer naar huis.. Helaas was dit wel het begin van het einde, want hij kon op het gegeven moment alleen nog maar in bed liggen. Hij had een ziekenhuisbed in de woonkamer.

Toen mijn opa nog "goed" was, kregen we van hem een mooi cadeau... We mochten een pret-echo laten maken! Super blij waren we daar mee!😁😍 Eind januari konden we terecht.  Wat was dat gaaf zeg! We konden alles zien. Super mooi!

De week daarna belde m'n moeder om te vragen of we die zaterdag mee zouden gaan naar opa en oma. Dan konden we de dvd en de foto's van de pret-echo laten zien. We twijfelde nog ff of we dan mee zouden gaan, of dat we een andere keer gingen.. Maar wat ben ik blij dat we toch mee zijn gegaan!! Hij kon alleen nog maar liggen, kon steeds minder praten en zijn zicht ging achteruit.  Hij heeft de beelden dus ook niet kunnen bekijken, maar hij hoorde wel alles... Op het gegeven moment zei hij -na amper wat gezegd te hebben- "het lijkt wel een houtzagerij" hahahaha die goeie ouwe humor van opa!☺️ O, wat was ik blij! Dit was het teken dat hij het wel mee kreeg, ondanks dat hij ons meissie niet kon zien. 

Toen we weer weg gingen, zei ik tegen opa dat ik van hem hield!❤

's avonds toen we in bed lagen, werd er aan gebeld... Dit was vreemd, want het was al heel erg laat. 

Toen ik het gordijn en het raam open deed om te kijken wie er voor de deur stond, zag ik mijn broer...

gelijk bekroop me een naar gevoel... Hij vroeg of hij even binnen mocht komen...

 Ik keek mijn man aan en vertelde met een brok in m'n keel wie er voor de deur stond en dat ik niet wist wat ik moest denken...

Gauw aangekleed en naar beneden gegaan.... Toen we in de gang stonden hoefde ik m'n broer alleen maar aan te kijken en ik wist het....Opa was er niet meer😢 Hij  is in oma's armen overleden... 

De grond zakte onder mijn voeten vandaan en we hebben elkaar vast gehouden en gehuild....

Maarja...toen nog de nacht door... M'n broer zou ons de volgende dag op komen halen, zodat we met z'n allen naar Amsterdam konden gaan. Die ochtend heb ik gezocht naar een lied die ik voor opa in kon zingen, zodat we die tijdens het afscheid konden afspelen. Ik wist namelijk dat, als ik het ter plekke zou zingen, het niet goed zou komen... Te emotioneel...
Ik kwam uit op het lied "Smile" van Charlie Chaplin & Nat King Cole.  Dit beschrijft precies hoe onze opa was! Als je aan hem vroeg hoe het met hem ging, zei hij altijd:
"Goed hoor! en anders maken we het goed."

We zijn de hele week bij oma en opa gebleven... Opa lag gewoon op zijn bed in de woonkamer. Dit was gek, maar ook wel erg mooi!

Opa, ik heb zulke mooie herinneringen aan jou en die zal ik altijd blijven koesteren! ❤Ik ben zo blij dat je ons meissie's hartje nog hebt kunnen horen kloppen!💖 En dat ik heb kunnen zeggen dat ik van je hou... 

Opa, Ik mis je en ik zal je nooit vergeten! 😢❤
"Tot op de barricade!"(een van de vele uitspraken die hij altijd deed)

Lieve Yoorsies, ik laat jullie graag mijn eerbetoon aan m'n lieve opa horen...
Smile (link) (Let  niet op de slechte opname-kwaliteit🙈😉😜) en de emoties die door mijn lijf gierden...

Sorry voor deze lap tekst...Maar, eenmaal begonnen met typen.....

Liefs, Neance


Wil je meer over mij weten en/of meer blogs lezen?
Neem dan ook eens een kijkje op mijn
Pagina... 

 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts