“Horrorbevalling” Ik raakte in shock en dacht dat ik dood ging...

“Horrorbevalling” Ik raakte in shock en dacht dat ik dood ging...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

<•>Neance |23-01-2018| Blogs<•>

 

Ik heb lang getwijfeld of ik het wel moest plaatsen, maar ik doe het toch...

Zaterdag, 23-04-2016

We zijn 's morgens(na meerdere keren die week) naar het Antonius in Sneek gereden omdat ik weeën voelde... na een een ctg, kon ik weer naar huis, aangezien het blijkbaar niet zichtbaar was.😒

We dachten dat we dan maar beter ff in Sneek konden blijven hangen, voor het geval het heftiger werd, dus zijn we beneden in de hal gaan zitten, om vervolgens maar naar de mac te gaan 😂 lekker gegeten en toch maar weer naar huis, met in ons achterhoofd dat we in Emmeloord de rotonde om konden en weer terug naar Sneek🙈. Maar oké, niks aan de hand, dus maar door naar huis. 😬 leo en ik waren bek af, dus zijn we maar naar bed gegaan... aan slapen kwamen we niet echt toe, want de weeën werden heftiger en frequenter, Maarja.... pas als het een uur lang, om de 5 minuten komt is het tijd om te bellen... om 21:00 uur ben ik gaan timen en na ongeveer een uur dacht ik, ja hallo! Ik moet wel helemaal naar Sneek, maar de weeën kwamen gemiddeld om de 8 minuten, dus heb ik toch maar gebeld... nou kom maar hier heen mevrouw...

Nou...mams gebeld, spullen gepakt en toen mn moeder aan kwam geracet, hoppa weer in de auto...

in de auto kwam het scenario natuurlijk weer voorbij dat we weer naar huis gestuurd zouden worden😬🙈 eenmaal int ziekenhuis werden de weeën alleen maar heftiger, maar ze konden maar niks zien... wij natuurlijk bang dat we toch weer naar huis moesten, maar gelukkig zei de verloskundige dat ze ons niet meer zou laten gaan omdat het inmiddels al nacht was... 😰pfieuw.... een last van mn schouder...

Wat een nacht! Na weeën opvangen onder de douche en daar bijna out gaan heeft de verloskundige me weer "bij" moeten brengen... maar weer terug naar de kamer om vervolgens de hele nacht weeën te hebben, waarbij uiteindelijk 4 uur lang onophoudelijke buik-, rug- en beenweeën...

Zondag, 24-04-2016

Ongeveer 8:30 kwamen we er achter dat ik nog maar 4cm ontsluiting had 😱 terwijl ik dus al de hele nacht bezig was geweest en net 4 uur lang onophoudelijke been- rug- en buikweeën had gehad, dus toch maar gekozen voor een ruggenprik(ik zei altijd dat ik dat niet zou willen)... ik moest zitten, maar kon het niet omdat de weeën maar doorgingen...

"toe maar mevrouw, dat kunt u wel"

nee!! Het lukt niet.. het kan niet!!

"Ja wel, dat kunt u wel"...

neeee!! Het doet zo'n pijhijnnn.....

Nou... daar zat ik dan... met mn hoofd op de schouder van van de verpleegster, wachtend tot de katheter tussen mn ruggenwervels zat.

"Nou mevrouw, u hebt het goed gedaan.. u mag weer gaan liggen"

Mag ik alstjeblieft nog ff blijven hangen?

(Haha als ik daar nu aan terug denk... 😂)

Maar... wat een verlichting!!!!! 😲ik zei nog dat ik eindelijk ff kon proberen te slapen.... Maarja.. door de adrenaline kwamen alle emoties er uit.. dus, samen met mams flink zitten janken "schreeuwen" Tsja... we hadden door de emoties onze volume natuurlijk niet meer onder controle 🙉🙈🙊 Haha

Toen dacht een verpleegster me wel ff te vertellen dat ik rustig moest gaan doen... Nouja zeg.... hoe durft ze 😂 op zo'n moment kan de knop natuurlijk niet zomaar ff om. Haha....

De weeën kwamen er na een tijd natuurlijk wel weer een beetje doorheen, maar gelukkig was het scherpe er af.

Uiteindelijk, is onze mooie Yinthe rond 14:40 geboren. Met heel veel geluk heb ik het toch zelf (met behulp van vacuümpomp en een knip)kunnen doen...

Omdat het allemaal zo moeizaam ging, hadden ze iedereen in de OK al gemobiliseerd , dus eigenlijk stonden ze op het punt om me weg te brengen voor, alsnog, een keizersnede... nou dat zou echt een hele grote teleurstelling zijn, na ruim 17 uur bezig te zijn geweest...op dat moment kreeg ik weer een wee, en die hebben ze gelukkig nog mee kunnen pakken, want ja hoor!! Daar was ze dan!! Wat waren wij gelukkig!! Ik keek Leo en mn moeder aan en mams zei: "het is je gelukt! Je hebt het gedaan!!" O ik kan nog janken nu ik dit zo type...😢 Gelukkig heb ik haar wel ff op mn buik gekregen, want ze moest heel snel door naar de kinderarts..

Tijdens het wachten tot ik gehecht ging worden, werd ik ineens niet goed...

mn gehoor werd slecht, ik ging alles wazig zien en mn hart ging sneller kloppen.. ik kon nog net zeggen dat ik me niet goed voelde... leo riep de verpleegster, die vervolgens de verloskundige riep... ik bleek in shock geraakt... ik weet nog dat ik, zowat met het bed op de kop(vanwege mn bloeddruk) de gang op gereden werd en mn vader zag staan.. ik stak mn hand naar hem uit en kon nog net "papa" zeggen....Hij had natuurlijk geen idee wat er aan de hand was😞... Ja hij wist wel dat ik alsnog naar de OK moest omdat de placenta er niet uit wou.. die moesten ze handmatig verwijderen😱(ik heb dat uiteindelijk allemaal gevoeld, aangezien de nieuwe dosis medicatie nog niet werkte, maar ze moesten snel handelen en konden dus niet wachten😱) maar toen mn vader me, in die staat, weg gebracht (lees: ze renden met me naar de OK) zag worden.. O ik ben nog nooit zo bang geweest! Ik heb gevochten om mn ogen open te houden, want ik was bang dat ik nooit meer bij zou komen😢 in de OK ben ik meerdere keren bijna weer out gegaan en heb dus weer gevochten om mn ogen open te houden... gelukkig had ik hele lieve artsen om me heen, die me gerust bleven stellen en mn hand vast hielden.

Wat ben ik jullie dankbaar!

Uiteindelijk bleek ik 2-3 liter bloed te zijn verloren😱na de operatie ben ik naar de intensive care gebracht, nee... gelukkig niet omdat het nodig was, maar dat bleek in het weekend de verkoeverkamer te zijn... Door de ruggenprik voelde ik mn hele lichaam niet. Dat was echt een hele vreemde gewaarwording... ondertussen kreeg ik 2 zakken bloed toegediend en moest ik rusten en wachten tot ik eindelijk naar mn meissie mocht. Die had ik al die tijd natuurlijk niet gezien... gelukkig mochten er ondertussen wel mensen bij me.. Dus heb ik m’n broer, schoonzus, mijn papsje, z’n lieve vrouw en natuurlijk mn lieve mannetje ff kunnen zien...

De volgende dag hebben ze me nog maar een zak bloed gegeven, want ze vonden dat ik nog erg wit was...

Met Yinthe ging het dus niet zo goed doordat ze het tijdens de bevalling heel erg moeilijk heeft gehad, aangezien ze hoog bleef zitten en er dus niet uit kon. Zo heeft ze dus met allemaal slangen, toeters en bellen op de couveuseafdeling gelegen. 😔 gelukkig mochten de slangen er 's avonds weer uit. Ze heeft wel tot 26 april op de couveuseafdeling moeten liggen, maar gelukkig mochten we de volgende dag, op Koningsdag weer lekker naar huis!! 😁

Wat ben ik God dankbaar dat het met ons beiden zo goed is afgelopen! Het had ook zo anders kunnen zijn..

 

Zie ook:

 

Wil je meer over mij weten en/of meer blogs lezen?
Neem dan ook eens een kijkje op mijn
Pagina... 

 Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Traumatisch. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Lijkt mij toch moeilijk te verwerken. Mijn zus heeft ook heel heftige bevalling gehad en ik denk dat zij daarom maar bij 1 kind heeft gelaten. Erover praten is voor haar, altijd moeilijk geweest. Knap dat jij het hebt opgeschreven en deelt.
| 09:55 |
Ik heb het idd wel kunnen verwerken... dit was mijn 2e bevalling, dus dat zie je van te voren niet aankomen... toch zou ik best nog graag een kindje willen... maar vanwege mijn ervaringen ga ik absoluut in gesprek met de gynaecoloog... om nieuwe problemen eventueel voor te kunnen zijn
| 12:40 |
Wat heftig voor je zus!
| 12:40 |
Heftig!
Zo is iedere bevalling anders.
Ik heb God op mijn knieën bedankt, voor het mooie geschenk. Een lieve zoon.
| 22:46 |
Precies! Kan ik me voorstellen... een kind krijgen is en blijft een wonder! 😊
| 22:55 |
Precies! Nooit een vanzelfsprekendheid. Wij hebben vier jaar gewacht, net toen we wilden dokteren bleek ik in verwachting te zijn. En ondanks ernstige vochtproblemen toen, ging het toch goed. En ik ben apetrots op hoe lief hij is.
| 22:59 |
Hier ook lang moeten wachten... uiteindelijk een jaar clomid geslikt... en ik was bij de op één na laatste ronde... het werd mentaal steeds zwaarder omdat het jaar al bijna om was ik was bang dat ik nooit kinderen zou kunnen krijgen... uiteindelijk bleek ik juist toen zwanger te zijn 😊 mocht dat niet het geval geweest zijn, en ik zou de laatste rond ook niet zwanger zijn, zouden we naar het volgende traject “moeten”... prikken.... daar zag ik echt heel erg tegenop... ik ken het namelijk vanuit mijn directe omgeving...

De 2e zwangerschap ging geheel natuurlijk 😊 terwijl we toen ook zoiets hadden van, als we volgende maand niet zwanger zijn, moeten we maar weer es een afspraak maken bij de fertiliteitsverpleegkundige of gynaecoloog...

En nu hebben we 2 heerlijke meissies 😍
| 23:28 |
Gelukkig!
Ja, geduld is een schone zaak...
| 23:29 |
Idd
| 23:34 |
Ongelofelijk wat heftig  wat jij allemaal meegemaakt hebt en hoop dat jij alles goed heb kunnen verwerken en lekker geniet van je kindje, Het lezen was voor mij heftig want ik maakte iets soortgelijks mee bij de bevalling van mijn dochter . Mijn dochter is nu bijna 26 maar ik zal het nooit vergeten .  Ook Ik  kreeg na de bevalling te maken met een placenta die er niet uit wilde ,en door te drukken op mijn buik om de placenta eruit te krijgen kreeg ik een heftige bloeding  die hele kamer was rood en daarom moest ik ook snel worden geopereerd om de placenta geheel te kunnen verwijderen. Wat ik toen begreep is dat dan een curritage .  Ik weet wel dat ik bij de bevalling van mijn dochter veel heftige herinneringen overgehouden hebt.
| 10:39 |
Zo dat is niet niks! Gelukkig ben jij er goed van af gekomen! Bedankt voor je reactie! Ik heb het zeker kunnen verwerken 😉 en geniet met volle teugen van onze Yinthe😊
| 11:19 |
wat een prachtige naam van jou meisje , mijn grote meisje heet Karen Ashley❤️
| 11:30 |
Dankje! 😊 ook mooi!
| 11:42 |
Pfff lieverd toch.... dat was een hele nare ervaring. Schrijven helpt....
Knuffie
| 21:36 |
Dat was het zeker... thanks
| 21:42 |
Ik ben in verwachting van de eerste en had me zo voorgenomen geen bevallings verhalen te lezen... Heftig, hoop dat jij en je kleine wonder zijn opgeknapt
| 21:53 |
Hihi je kon het niet tegenhouden :-p
Maar Uh... dit is mijn ervaring, dat zegt natuurlijk niks over jouw komende bevalling ;-)

Met ons gaat het goed ;-) Yithe wordt in April al weer 2 jaar :-O ;-)
| 23:14 |
Dat is zeker waar maar wil geen angsten creëren haha
| 18:23 |
Dat snap ik ;-)
| 19:28 |
Geniet van je zwangerschap ;-)
| 23:15 |
Thnx
| 18:22 |
Lees de mijne dan maar... die is wel prettig.... iedere bevalling.is anders. Onthoud dat.
| 21:35 |
;-)
| 21:36 |
*creperen
| 14:20 |
Bij mij heeft het ook een tijdje geduurd. Zaterdag rond 17u eerste wee. 10 min de volgende. en zo is het doorgegaan tot maandagnamiddag. 15u30 is onze dame geboren.
| 22:03 |
Ooo das idd lang! Maar, van harte gefelicit’ :-) of is dit al ff geleden?
| 22:12 |
Mijn dochter is 15 intussen
| 22:20 |
O Hahaha ok :-p
| 22:23 |
Zo dat was een heftige bevalling zeg .
| 21:25 |
Idd
| 21:41 |
Dat is zeker een horror bevalling, jeetje wat heftig zeg! Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen, maar dit vergeet je nooit meer. Ik heb zelf een "normale" bevalling gehad, wel met zuignap op het laatst en mijn 2e kindje is via een keizersnede geboren. Gelukkig beide zonder narigheid. Goed dat je dus in het ziekenhuis was, je moet er toch niet aan denken dat dit thuis gebeurt................
| 20:37 |
vanwege de geboorte van Nikki was het sowieso medisch... ik had toen namelijk een spoedkeizersnede gehad... een volgende bevalling is dan automatisch in het ziekenhuis...maar idd! Ik moet er niet aan denken dat ik toen thuis was.. dan was ik er nu waarschijnlijk niet meer geweest..
| 20:58 |
Pfffffffffff heftig, inderdaad niet aan denken xxx
| 08:48 |
Iss
| 11:45 |
Idd*
| 11:45 |
Inderdaad een horrorbevalling; goed dat je instinctief er alles aan hebt gedaan om bij bewustzijn te blijven, anders was je bloedverlies nog heftiger geweest.
Met je eens dat veel mensen lukraak uitgaan van hun eigen ervaringen. Bij mij hebben ze de 1e keer ook met de brancard door de ziekenhuis gerend (intussen roepend: 'hou het nog even binnen moedertje, tot we in de verloskamer zijn'). Ik had beide keren zgn stortbevallingen (4 uur tussen de 1e wee en de geboorte) en ik kwam rechtstreeks van mijn werk.
Maar om dan te gaan denken dat het bij iedereen even gemakkelijk gaat, is natuurlijk ultieme domheid!
| 19:27 |
Precies! Lijkt me ook niet alles als het zo gaat...
Dankje! :-)
| 20:08 |
Goh wat een verhaal zeg! Ja, als man is het wat moeilijker voor te stellen ook maar als mannen moesten bevallen kwam er nooit geen tweede, misschien zelfs niet één, haha! XD Wel heftig voor jou maar gelukkig alles goed afgelopen!
| 15:21 |
Nou ik kan je vertellen dat m’n man het ook erg zwaar had hoor... niet lichamelijk natuurlijk, maar wel mentaal... als je je vrouw zo ziet... dat heeft absoluut wat met hem gedaan...

Thanks ;-)
| 15:45 |
Ja, snap ik Neance, ik breng 't wat knullig inderdaad. Natuurlijk heeft je man het ook zwaar gehad en naaste familie, dat begrijp ik.
| 13:54 |
o haha zo bedoel ik het niet hoor ;) laatst zag ik een artikel over dat mannen ook een post natale depressie kunnen krijgen...hier werd heel lacherig over gedaan...want ja...een man hoeft toch niet te bevallen...maar er wordt voor het gemak ff vergeten wat het met een man doet als je vrouw ligt te kreperen van de pijn en je kunt niks doen om te helpen...om dan nog maar niet te spreken over bevallingen en complicaties als die ik had...dat vergt mentaal ook heel veel van een man...

maar ik vatte het niet raar op hoor, wat je zei ;) ik zei het gewoon :P
| 14:19 |
Duidelijk hoor! ;-) Ja, ik dacht dat een post natale depressie enkel met lichaamsveranderingen/hormonen te maken had maar na wat je beschrijft kan ik me wel voorstellen hoe dat ongeveer werkt, ook bij de man dus. In het algemeen wordt er vast te licht over gedacht, dan is dit wel een eye-opener, ook voor mij.
| 14:43 |
precies ;) het schijnt zelfs zo te zijn dat mannen ook zwangerschapskwaaltjes kunnen krijgen :P
| 14:49 |
Goh, waar moet ik dan aan denken?
| 14:52 |
hmm... ik ga daar maar es een blog aan weiden :P
| 15:06 |
Goed idee! ;-)
| 15:08 |
| 16:56 |
Ik denk dat de ene man anders reageert dan de andere. Mijn man kreeg de 1e keer van de zuster een stoel en een koud washandje, met de woorden 'niet flauwvallen!' Mijn zoon daarentegen heeft, toen mijn schoondochter aan het bevallen was, zijn camera in de handen van de kraamverpleegster geduwd en gezegd: 'jij maakt de foto's, ik assisteer de dokter!' en de daad bij het woord gevoegd. Schitterende foto's, van de jonge vader die met een grote grijns zijn dochter als een trofee omhoog houdt:)
| 03:37 |
:-D maar dat hangt, lijkt me, wel ook van de situatie af...
| 06:03 |
Ja, zo kan het ook haha! Beide situaties kan ik me voorstellen! XD
| 13:05 |
Knap dat je je verhaal hebt willen delen en.blij dat jullie beiden er nog zijn !
| 15:12 |
Dankje :-)
| 15:15 |
Goed dat je het schrijft, want er zijn mensen die zeggen dat je zo en kind op de wereld zet en we stellen ons aan. Heel erg maar ook super mooi, ik heb het drie keer mee gemaakt, gelukkig minder heftig als bij jou. Twee weken later ben je weer fit kreeg ik te horen omdat ik snel weer normaal op gewicht ben, dat is ook onzin, dus mooi dat je er zo over geschreven hebt.
| 14:22 |
Mensen gaan te veel uit van hun eigen ervaring of van vooroordelen... tot ze het zelf meemaken... Maarja, er dan op terug komen? Echt niet...
Ik heb bij onze oudste een spoedkeizersnede gehad... ik kreeg toen doodleuk te horen dat dat geen natuurlijke bevalling is... of dat je reacties leest dat het lekker makkelijk is.... nou ze moesten es weten....

Thanks ;-)
| 14:25 |
Het erge vond ik dat het een man was een gynocoloog (ik weet niet of dat goed geschreven is :-) en een mevrouw die nooit zwanger was geweest en dan wordt ik zo boos. Gelukkig werden veel vrouwen boos en kon hij zijn woorden snel weer inslikken. Tja zo zie je maar weer, een niet wetende zal het wel even vertellen.
| 18:06 |
Ja van een gynaecoloog zou je dat niet verwachten... het lijkt me dat hij inmiddels alles al wel heeft meegemaakt met patiënten....
| 18:23 |
Ik hoop ooit dat hij zwanger word hahahah fijne avond verder
| 20:15 |
Hahahahhaha dat zou wel een freakshow zijn XD

Jij ook ;-)
| 20:55 |
Oef wat een verhaal meid.. ontzettend heftig ...
| 13:31 |
Ja dat was het zeker...
| 13:33 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen