Op een haar na.../ hart in m'n strot

Op een haar na.../ hart in m'n strot


Ik kreeg net de schrik van m'n leven!

Ik stop Yinthe(1) en de boodschappen in de bakfiets waarna ik Nikki(3) van het wipwap-paardje afhaal en haar naast Yinthe op het bankje plaats.

Ok stap op en fiets, pratend met Nikki, weg. Ik vertel haar dat we lekker naar huis gaan en dat papa ook zo thuis komt.

Ik stop voor de auto's maar wordt -hoe galantšŸ˜‰- voorgelaten, dus rij ik -en steek mijn hand op om de automobilisten te bedanken- lekker door.

Nietsvermoedend fiets ik de gebruikelijke route, over het fietspad langs de flats. Naast het fietspad ligt een grasveld waar kinderen lekker kunnen voetballen enzo.

Ik zie een klein jongetje staan, ik vermoed ongeveer Nikki d'r leeftijd en hou hem in de gaten. Ik zie dat hij met zijn rug naar het fietspad staat en er is geen bal die mijn kant op komt, dus fiets ik door. Natuurlijk blijf ik oplettend. Maar dan, opeens, ondanks dat ik hem in de gaten houdt, draait hij zich om en loopt met dezelfde beweging het pad op... ik sta met alles wat ik heb op de rem en op het moment dat ik tot stilstand kom, is het mannetje nog maar net, op een haar na, de bakfiets voorbij....

Ik verstijf en laat me voorover zakken...Met mijn hoofd op mijn armen, leunend op het stuur slaak ik een diepe zucht...

Ik verman mezelf en ga weer rechtop zitten maar, ik ben zo geschrokken dat ik niet weet waar ik het zoeken moet en doe mijn handen voor mijn gezicht. Komop Neance, handen weg... ik kijk het kereltje aan en ik zie dat hij er weinig tot niets van heeft gemerkt. Hij loopt naar me toe en stelt een vraag over de boodschappen. Hij wijst naar het brood en ik vertel hem dat dat inderdaad brood is. Met de schrik, gierend door mijn lichaam, zeg ik tegen hem dat hij de volgende keer wel goed moet uitkijken voor hij oversteekt en hij gaat weer spelen. Ik heb geen idee of hij begrijpt wat ik net tegen hem zei..

Tot mijn grote verbazing zie ik dat er aan de andere kant van het veld mensen op een bankje zitten. Nou is dat op zich niet gek natuurlijkšŸ˜œ Maar... dat ze niks doen of zeggen kan ik met mijn verstand niet bij. Het is onmogelijk dat ze niet hebben gezien wat er zojuist gebeurde en dat ze mijn wanhopige, geschrokken gezicht niet hebben gezien.

Ik ga er dan ook vanuit, als ik zoiets zie gebeuren en ik zie dat de man/vrouw zo aangeslagen is dat hij/zij even geen kunt op kan, dat ik dan even ga kijken of ik iets kan doen.

Maargoed, ik kan hier niet eeuwig blijven staan, dus raap ik mezelf weer bij elkaar en fiets naar huis.

Pfff eindelijk thuis.... ik doe het hekje open en rij de bakfiets het straatje op. Ik doe het hekje dicht en plof neer op de rieten stoel in de tuin.

Even uitblazen hoor...

Ik zie dat mijn man ook aan komt fietsen. Hij zet zijn fiets neer en vraagt "sleutels vergeten"? Ik zeg "Nee, ik moest even bijkomen want...." en ja hoor... daar hebben we 'm... voor ik mijn zin kan afmaken, komen de tranen.

Hij gaat zitten en ik vertel wat er zojuist is gebeurt.. "ja maar daar kan jij dan dus niks aan doen" jaja, mijn man is altijd zo lekker nuchter šŸ™ˆšŸ˜œ

En ja... hij heeft gelijk... dat soort dingen gebeuren in een fractie van een seconde. Maar dat doet natuurlijk niks af aan de schrik...

Maar hĆ©! Dit lucht ook op šŸ˜Š Fijn om gebeurtenissen ergens te kunnen ventileren šŸ˜‰

Nu lekker eten...


Liefs NeanceBeoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Fijn dat het goed is gegaan mensen kunnen soms zo egoĆÆstisch zijn
| 07:00 |
Ik ga er vanuit dat hij niet bij hun hoorde, maar dan nog... als je zoiets ziet gebeuren zou je op z'n minst ff moeten gaan vragen of alles goed gaat
| 07:39 |
Je schrik je een ongeluk. Gelukkig is er verder niks. Af en toe snap ik de mensen ook niet hoor, dan ga je toch kijken of alles goed is!
| 06:13 |
Nee er is gelukkig niks gebeurt, maar dat scheelde niet veel... nou als ik hem had geraakt met die bak..... pffff dat had echt niet best geweest
| 07:38 |
Gelukkig maar! Daar zou je je leven lang last van hebben!
| 08:30 |
Nou idd
| 09:14 |
Ik snap heel goed dat je flink geschrokken bent! Maar je kunt ook trots zijn op je oplettendheid!
| 18:43 |
Dankje ;-)
| 18:52 |
En nu ben je het gelukkig kwijt, want je hebt het lekker van je afgeschreven!
| 18:34 |
Zeker ;-) natuurlijk blijft het nog wel ff in mijn gedachten... maar dit helpt zeker ;-)
| 18:53 |
Het Nance..je schrikt je wezenloos.
Apart dat de anderen niets deden..maar datis mode tegenwoordig
| 18:31 |
Ja was echt erg! Ik ben zelf iemand die gelijk kijkt of het goed gaat en er eventueel iets moet gebeuren...
| 18:55 |
gelukkig was het op een haar na, maar toch begrijp ik dat je daar even niet goed van bent
| 18:10 |
Ja het had heel anders af kunnen lopen... maar gelukkig is dat niet gebeurt...
| 18:55 |
Ik kan mij voorstellen dat de emoties loskomen, maar je mag best heel trots zijn op jezelf.
En daarom moeten we altijd anticiperen in het verkeer, zeker als je met de auto bent.
Je zou maar een telefoon in je hand gehad hebben.
| 18:08 |
Dankje ;-)
| 18:51 |
Ik zie net dat je me een waardering hebt gegeven :-) lief van je! Thnx!
| 19:11 |
Graag gedaan, je hebt het verdiend.
| 19:25 |
Haha Dankje :-)
| 20:06 |

Boeken & Taal
Crushing It!
Crushing It!
Boeken & Taal
Kut kanker!
Kut kanker!
Boeken & Taal
Ben jij ook op mij?
Ben jij ook op mij?
Boeken & Taal
Laat me niet vallen
Laat me niet vallen
Boeken & Taal
Open ogen
Open ogen
Boeken & Taal
Ma
Ma
 

Ɨ

Yoors


exit_to_app Aanmelden