×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Keik-op: Mijn laatste dagen als thuisverpleegkundige

Keik-op: Mijn laatste dagen als thuisverpleegkundige


Bananenrepubliek

 

Het zijn de laatste dagen. Op 21 juni stop ik met mijn werk als zelfstandig thuisverpleegkundige.

Ik heb het al een stukje losgelaten en ik ben klaar voor een nieuw begin. Maar afscheid nemen is nooit mijn favoriete bezigheid geweest. Er zijn veel mensen en gesprekken die ik zal missen. Dat het pijn doet is een teken dat het goed was. Ik probeer me er een beetje mee te troosten.

Ik heb ook veel gevloekt afgelopen week. Op ons Maggie. Soms een beetje onterecht. Zij kan het ook niet helpen dat ik een tablet met maandstonden heb gekregen. De eerste drie maanden verliep de registratie van de identiteitsgegevens vrijwel rimpelloos. Tot het ding ineens zijn regels kreeg.

7 GB mobiele data in één voormiddag opgebruikt wegens een maandelijkse update van Windows. Een datapot waarmee je normaal 1 maand weg mee kunt in één voormiddag foetsie, bozige puberdochters die niet op het internet kunnen, en een apparaat dat geen paspoorten kan inlezen. De aankoop van een nieuw simkaartje bracht soelaas. Proximus krijgt van mij een kus. Ik ben al bijna een halve IT-er geworden.

Zaterdagnamiddag konden we weer op Feestboek. Even ontspannen, zo dacht ik. Ik was beter in de zon gaan liggen. Op Feestboek zag ik een bericht van NVA-oppositie-lid Jean Marie Blondeel voorbij komen. Hij vestigde de aandacht op het dreigende uitsterven van onze mug-helikopter.

En toen heb ik weer gevloekt op ons Maggie, en samen met haar op alle politici. Het doet pijn dat de maatschappij zo weinig respect voor haar gezondheidszorg betoont. “Waar is de waardigheid en de trots van de Vlamingen naartoe gegaan? Waar heeft de solidariteit zich verstopt? Wie kan het wat schelen? Wat is een mensenleven in deze bananenrepubliek nog waard? En wat gaat de volgende besparingsmaatregel zijn?”

Het zijn vragen die door mijn hoofd blijven galmen. Dat er geen geld is, geloof ik niet. Onwil, onverschilligheid of onkunde lijken me veel aannemelijker. Ik hoop dat het onkunde is. Dan is genezing nog mogelijk. Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Karin van der Straaten
Zo heb je af en toe aardig te overdenken he ondertussen wel ff   knap met de pc aan t werk
14-07-2018 12:14
14-07-2018 12:14 • Reageer