×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Mijn allereerste interview

Mijn allereerste interview


Zaterdag vier november 2017, Oud Vlaenderen, Poperinge... 

Ik zit op een puntje van een stoel waar ik de ingang goed in de gaten kan houden. Ik wacht. Op mijn allereerste slachtoffer voor mijn allereerste interview voor de krant van West-Vlaanderen, editie Ieper/Poperinge.

Ik heb een koffie besteld. Ik krijg er een koekje en een glaasje advocaat bij. Lekker, ja, dat wel. Maar wachten is vervelend. Waarom heb ik mijn Iphone thuis laten liggen? Net als thuisverpleegkundigen van dienst, moeten reporters die ondingen ook voortdurend bij zich hebben, op elk onnozel tijdstip van de dag. Ik leer dus weer wat bij, op dit moment. Als ik deze les maar kan onthouden... 

Er stopt een camionette op het marktplein en er stapt iemand uit. Hij zal wel een verontschuldiging voor zijn vertraging gestuurd hebben, zo denk ik, terwijl ik een figuur met een pet op zie naderen.  En inderdaad: hij geeft me een hand en hij zegt dat hij me een berichtje heeft gestuurd. 

Ik bestel een cola en nog een koffie voor mezelf. Dit keer krijg ik er geen advocaatje bij. Maar dat is niet erg. Voor mij zit nu een man met een verhaal. En wat voor een verhaal! Al na vijf minuten weet ik dat ik het nooit in tweeduizend tekens kan proppen. Jammer. De wereld is hard. Veel te hard. En daar wou Michiel verandering in brengen. Samen met tal van vrijwilligers werkte hij aan een groots benefiet ten voordele voor brandwondenpatiënten. Alles leek goed te gaan tot de hoofdsponsor ineens afhaakte... 


Woensdag acht november 2017: help! Mijn artikel is door en het nieuws is alweer veranderd! 

Team Michiel heeft een nieuwe sponsor gevonden. 

Niet in paniek, maar toch met een zeker benauwd gevoel stuur ik een bericht naar de redactie. Daar laten ze me weten dat ze het artikel zullen aanpassen. Oef. Dit is het geworden: "Michiel kan Life Fest redden" . De mensen van de krant hebben de inhoud aangepast en ze hebben er enkele stijlfouten uitgehaald. Hoewel ik het dus niet alleen heb gedaan, ben ik best wel trots op mijn allereerste interview. Daarnaast geeft de goede afloop van Life Fest mij ook een zeer gelukkig gevoel. Hier zit een tevreden vrouw.


Dromen die waar worden maken de wereld mooier. Ook jij kunt daaraan meehelpen. Doneren kan nog steeds,  ten voordele van de vzw vriendenkring van brandwonden. Het kan al vanaf 1 euro, via deze link: Life Fest.  

Meer info over de affiche van het benefiet vind je hier: www.lifefestpoperinge.com

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.Hans van Gemert
Dat lijkt me inderdaad een spannende ervaring, zo'n eerste interview!
11-11-2017 11:37
11-11-2017 11:37 • 1 reactie • Reageer
Nele
Jawel: dat was het. :)
11-11-2017 11:57
11-11-2017 11:57 • Reageer