Mijn busje

Mijn busje


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Zaterdag hebben we haar uit de loods gehaald. 


Mijn busje... Doodsangsten stond ik er al mee uit. Tienduizend keer heb ik mijn domme kop en mijn impuls-aankoop vervloekt. Vele keren was ik in staat om haar helemaal gratis weg te schenken aan iedere willekeurige voorbijganger. 

We hebben er aan gewerkt, mijn man, ik, een paar vrienden, onze overbuurman,  onze garagist en talrijke vriendelijke mensen die me langs de weg uit de nood hielpen. Duh.  

Ze stond in orde op het einde van de zomer. Ik was tevreden en opgelucht dat ik haar in de loods van een voormalig loonwerker mocht laten overwinteren. Het gaf me een zekere gemoedsrust. Maar toen kreeg ik een brief van de autokeuring... Dus, we moesten haar weer inrijden... 


Zaterdag was de dag. Yip. Met oldtimergevalletjes moet je regelmatig eens rijden, zodat hun mechaniekjes soepel blijven. (Wat ik dus verzuimde.) Thuisgekomen, na het korte ritje van de loods, zag ik al dat de waterkoeling lekte. Mjah, jawelzekers! Na vijf minuten test-rijden was het duidelijk. We zouden de lucht invliegen, als we verder gingen. 

We reden met een bom! Een krachtig, borrelend geluid, als een naargeestige symfonie van overkokende aardappelketels, nam steeds heviger toe.  We stopten in de nabijheid van de Peugeot-garage. De stoom kwam uit het nog-ongeopende deksel van de motor. 


Een voorbijganger kwam nieuwsgierig zien. De man droeg een overall en zijn handen waren zwart...

Een engel?

Een mechanieker? 

???

Beter nog: het was een Oldtimer-man! Echt! Vriendelijk en behulpzaam op de koop toe.  De waterkoeling was dus verstopt. Hij gaf haar wat koud water en hij hielp ons weer op weg. 

We durfden niet ver meer gaan, en keerden weer naar huis. Mijn gemoed nam een duik naar beneden. In gedachten zag ik het busje weer op de schroothoop landen, voor de zoveelste keer. 


Maar daar stak overbuurman een stokje voor. Het is zo'n machtige jongen met mechaniek-talent dat uren kan genieten van het lawaai van een goed draaiende motor. Hij maakte een paar korte ritjes, masseerde de verstopping uit de buizen en vulde de bidons, tussen deze acties door, weer bij met water. Een uur later kreeg ik een vernieuwd busje dat bijna geluidloos reed. 

Aandacht, verstand en liefde doen altijd wonderen: ook oude wagentjes knappen er van op. 


Vandaag ging ik naar de autokeuring, met een bang hartje. Ik vertrouw haar nog niet helemaal.  

Ik voelde me een apin in een bus. Hoe kom ik er bij, om me in te laten met dingen die zo duidelijk mijn beperkt techneutenverstand overstijgen?  Soms begrijp ik mezelf niet.   Een midlifecrisis? Ben ik zo diep afgedaald?    Scherpzinnige gedachten, zo, die door je hoofd heen druilen, als je daar in de rij staat te wachten...

We haalden het! Zij en ik! 

De gedachten aan de schroothoop zijn weer verdwenen. 

We gaan DOOR, zij en ik. Nu ben ik helemaal zeker. 

Ze kreeg een stickertje.

(Ik gaf haar een kus toen niemand keek.)

We maakten een stille, inwendige vreugdedans. 

Ik beloofde dat ik een mooie naam voor haar zal zoeken en vinden. 

De toekomst lonkt.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuke blog met leuke foto's. Heb ook een aantal jaar zo voor de keuring gestaan. Blijkbaar dat dat niet meer hoeft.
| 00:20 |
Hoi! Ik ga je volgen. (Maar ik lees traag en sporadisch op Yoors omdat ik bezig ben met een tijd-slorpend project.) Ik las je blog over de muziekuitdaging van Ingrid en over de Kelly Family... Ik zie dat je ook dingen over Roemenië hebt, die wil ik ook nog lezen... Daar wil ik ooit ook nog eens heen...
| 10:35 |
Ook een oud busje gehad? Of gehebt? Welk type?
| 10:36 |
Hé, net als HippieFox ook een liefhebber van VW-busjes. Veel succes ermee. :-)
| 11:14 |
Merci. :)
| 15:29 |
:-)
| 13:20 |
Hee, jouw ava is veranderd! I love it. Niet meer veranderen hoor. Die moet blijven. Een wolf om op te eten. (Vanop veilige virtuele afstand.) Zo'n lieverd.
| 10:31 |
haha, zag plots een bewegend plaatje bij iemand anders z'n avatar, rap ook even geprobeerd, vind hem ook heel goed. Bedankt :-)
| 14:19 |
Is het een T3? Vriend van mij heeft ook zo'n busje! Leuk geschreven!
| 11:07 |
Jawel! Danktuwel. :)
| 20:33 |
Leuke blog geschreven.
| 11:10 |
:)
| 11:26 |
Oooohhhhnog een busje VWLOVE is all around. Veel plezier er mee en wie weet komen we mekaar es tegen he
| 23:42 |
Jij ook? VWlove? Haha. Ik ga je maar volgen.
| 07:30 |
Jaaaa ik ook. Je vond me dus al he. Geweldig
| 14:27 |
:)
| 15:46 |
Heerlijk toch dat het meezit
| 19:10 |
Jawel hoor. Mag wel een keer. :)
| 19:42 |
Leuk, je bent vast bekend met HippieFox neem ik aan ;-)
| 18:06 |
Ik heb haar al vele malen voorbij zien komen, maar ik heb haar nog niet gesproken. Moet er nog van komen...
| 18:09 |
Zij heeft een T3 Club opgezet in België. Is daar de voorzitster van, zou zeker contact met haar zoeken ;-)
| 18:11 |
Bedankt voor de tip. Doe ik. :)
| 18:15 |
Graag gedaan hoor :-) Ik ben je in elk geval gaan volgen.
| 18:17 |
Ik volgde je al. :) Ik zag HippieFox in de tijdlijn van de T3-club. :)
| 19:44 |
A goed zo en bedankt :-)
| 22:33 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen