Onzichtbaar ziek

Onzichtbaar ziek


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Afgelopen week werd ik bijna dagelijks herinnerd aan de artrose in mijn lijf. Maar opstaan is een kwelling, net als gewoon omdraaien terwijl je ligt, iets te lang zitten typen. Meerdere keren werd de nacht onderbroken. Toch zie je aan de buitenkant niets. De aandacht voor dit soort ziekten en de impact op het dagelijks leven blijft beneden de maat. Dokters die ontkennen dat het bij reuma hoort, verpleegsters die vinden dat ontstekingsreuma toch vele malen erger is gaan voorbij aan het feit dat de pijn wel degelijk impact op het dagelijks leven heeft.  Afleiding zoeken word er dan gezegd, ga wat doen wat je leuk vind. Helaas daarin zijn we erg beperkt. O ja en werken kan gewoon volgens de arts van de uitkeringsinstantie, als je maar genoeg afwisseling hebt in lopen en zitten en niet te zwaar tilt. Het gekke is, dat wil ik ook wel graag, alleen zijn die banen maar erg beperkt aanwezig. Thuis doe je ook niet de hele dag niks zegt mijn adviseur, en nee dat klopt, maar het kan wel gewoon in mijn eigen tempo doen.  

Uitkering


Veel lotgenoten komen vroeg of laat bij de verzekeringsarts terecht omdat het werken niet meer gaat zoals het zou moeten gaan. Vaak zie ik dan de wens om afgekeurd te worden langskomen. We zijn toch wel diep gezonken, al kan ik me de wens wel voorstellen. Geen gedoe meer met de uitkeringsinstantie, van verplicht solliciteren op functies waarvan je weet dat je ze niet naar behoren in kunt vullen. Of de beschuldigingen van de omgeving en adviseur dat je toch beter je best moet doen. Afgekeurd betekend erkenning van dat wat de omgeving niet wil horen, toch jammer dat er niet meer en beter geluisterd wordt er gaat zo een hoop ervaring en arbeidspotentieel verloren. Het gros van ons wil graag werken binnen de mogelijkheden die we hebben en serieus genomen worden op het moment dat onze onzichtbare ziekte ons plaagt. 

Artrose pijn het is als de mist, soms komt het zomaar opzetten. Soms bijna afwezig dan weer ontzettend aanwezig.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.6 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Herkenbaar. Ik ben zelf chronisch ziek en had onlangs een afspraak met de arts van de verzekering.
Dat ze moeten pleiten in het voordeel van de werkgever begrijp ik, maar dat ze de uitslagen gaan negeren of in twijfel trekken is erover.
Dit maakte ik mee, volgens hem was ik kern gezond. Maar de reumatoloog was er niet mee gesteld.
Ik wil graag terug aan het werk, maar ik dien aangepast werk te krijgen en dat heeft mijn werkgever afgekeurd.
Dus ik moet dubbel boete (geen werk en minder uitkering) omdat ik ziek ben.
Sterkte
| 07:29 |
Heftig. Veel sterkte.
| 21:56 |
Mooi omschreven !
Ik heb 2 jaar geleden kleine beroerte gehad,uitwendig zie je nix maar heb last van zenuwpijnen, spier en gewrichtspijnen enz
Ik mag niet meer gaan werken afgekeurd,vind het niet erg want had ook een bore-out,moest zwaar onder mijn niveau werken.
Warmte doet deugd daarom heb ik een infraroodcabine gekocht
| 14:57 |
Dank je, en wat goed die positieve instelling.
| 17:53 |
Mooi beschreven, ik herken het, heb het ook op twee plaatsen en afgelopen week, met het vochtige weer....
Pppfffff... ik wenste zo dat ik naar een warm en droog land kon
| 17:10 |
Dank je. Helaas kan dat niet altijd zomaar, roeien met de riemen die we hebben .
| 17:31 |
Sterkte, het is een hele vervelende ziekte.
Mijn man heeft ernstige RA (reuma atritis) en ik weet hoeveel pijn hij heeft !!
| 15:29 |
Heel veel sterkte samen
| 17:14 |
Dankjewel
| 18:31 |
Wat heftig om te lezen zeg. Ik denk dat iemand zonder artrose, zich niet kan voorstellen hoe die "mist"voelt.
| 14:16 |
Dat denk ik ook niet,we snappen het soms zelf niet eens.
| 15:31 |
wat vervelend voor je. Mijn oma had last van depressie; ze zei altijd: had ik maar een gebroken been, dan zagen ze dat het niet goed ging.
| 16:34 |
Helaas maar al te waar
| 16:52 |
Wat goed omschreven!!!!
| 14:34 |
Dank je, is best lastig te omschrijven. Fijn dat je snapt wat er bedoeld word.
| 15:16 |
Erg herkenbaar!
Je loopt elke dag weer tegen die muur van pijn en onbegrip aan.
Sterkte
| 14:16 |
Dank je, maar muren zijn er om af te breken en dat blijf ik proberen.
| 15:15 |
Fighters never quit
| 15:18 |
Zo is het maar net
| 15:33 |
Ja klopt wel ze kijken niet wat het is aan de binnenkant atrose kan echt pijnlijk zijn
| 14:16 |
Is natuurlijk ook niet mogelijk, we snappen er zelf zo af en toe niks van
| 15:15 |
Dan zal het met dit weer ook geen pretje zijn.
| 13:33 |
Klopt helemaal, maar we proberen in beweging te blijven
| 13:38 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen