Tijd om de juiste beslissing te nemen.

Tijd om de juiste beslissing te nemen.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is donderdag een week geleden dat Jillz bij ons is komen wonen. Waarvan we maar 2 dagen van haar hebben kunnen genieten als een gezonde pup. Nou ja gezond ze droeg ze ziekte natuurlijk toen ook alwel bij zich. Ipv van dat ik de dierenarts bel wordt ik zelf gebeld. O jee ik schrik al al ik het in mijn telefoon zie dat de dierenarts mij belt. Ze hebben dan helaas ook geen goed nieuws. De nacht is slecht verlopen Jillz heeft de hele nacht diaree gehad met bloed sporen en ook veel slijm overgegeven. Ze is erg verzwakt en heeft nu ook zweertjes en blaasje in haar bekje. Ik breek en wordt erg emotioneel als ik de vraag stellen en wat nu kunnen jullie nog iets voor haar doen. De dierenarts geeft aan dat ze echt alles hebben geprobeerd om haar beter te maken maar dat ze bang is dat de ziekte het van Jillz gaat winnen. Ik spreek met de dierenarts af dat ik rond 10.00 uur samen met mijn vriend zal langs komen. En dat we dan bespreken wat we willen gaan doen. Doorgaan of haar uit haar leiden gaan verlossen. Ik beëindig het gesprek en bel mijn vriend in tranen op. Hij zegt meteen ik kom nu jaar huis. Toen mijn vriend thuis was hebben we eerst even samen heel wat tranen gelaten. We besluiten om naar Jillz te gaan en haar uit haar leiden te gaan verlossen. Hoe moeilijk ik dit ook vindt. Het is tijd voor Jillz om te gaan rusten. Als we bij de dierenarts aankomen bespreken we wat we voor Jillz willen. De dierenarts geeft aan dat het een moedige beslissing is aangezien ze zelf ook niet veel meer voor Jillz kunnen doen. Voordat we het echt gaan doen bel ik daar nog even met de fokker. Ik geef hem aan dat Jillz niet in staat is om de ziekte te overleven en dat we haar in laten slapen. De fokker geeft aan dat dat een eigen keus is. En dat als ik niet zo eigenwijs was geweest om met Jillz terug te komen hij ons had kunnen helpen. Nou ik weet zeker dat hij dat niet had gekund. Hij had het leven van Jillz waarschijnlijk op een andere manier om het leven gebracht. Ik ben boos op hem en dat uit ik ook waardoor hij de verbinding verbreekt. Ik besluit om het zo te laten. Ik weet dat wij de juiste beslissing hebben genomen en dat we dat nu ook doen. Ik ga weer naar binnen, de dierenarts heeft ondertussen alles klaar gemaakt. En heeft het infuus en de kap bij Jillz afgedaan. We krijgen nog even de tijd om afscheid van haar te nemen. Jillz kruipt tegen mij aan en kijkt me in mijn ogen. Ze ziet er heel verdrietig uit. Maar op de 1 of andere manier voel ik dat ze onze keuze accepteert. En dan is het tijd tijd om haar te gaan laten rusten. Tijd om deze strijd te stoppen. 

Tijd voor afscheid van onze eerste pup die vreugde had moeten brengen en niet nog meer verdriet. 

We hebben er alles aangedaan om je beter te maken maar helaas was de ziekte te sterk. De dierenarts komt binnen en maakt de spuit klaar. Hoe ziek ze ook is nog probeert ze naar ons toe te kruipen. De dierenarts legt ons uit hoe het werkt en geeft haar dan haar spuitje. We knuffelen nog steeds met je en al snel wordt het stil. Geen hartslag meer geen Jillz meer. Lieve schat rust zacht we missen  je nu nog steeds heel erg.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel veel sterkte, maar voor Jillz denk ik de beste keus. Toch is dit een moeilijke beslissing en ik hoop hem voorlopig niet te moeten maken.........
| 00:30 |
Met tranen in mijn ogen je blog gelezen. Wat Tiest en ontzettend verdrietig . Een schattige lieve pup met een mooie naam Jillz die maar zo kort bij jullie kon blijven. Ik kan echt naar worden van dit soort mensen de wel bekenden broodfokkers. is het voor jullie wel bekend wat Jillz nu precies mankeerde? Omdat je schijft over haar ziekte? Ik wens je heel veel sterkte met dit verlies.
| 00:29 |
Jillz had Parvo.
| 10:37 |
Wat een ellende, Er zou een internet schandpaal moeten zijn voor slechte fokkers
| 10:28 |
Ja dat zou zeker een goeie zijn.
| 13:11 |
Oh wat een vervelende ervaring! Heel veel sterkte toegewenst aan jou en je gezin
En ee nare fokker, hij klinkt totaal niet als een dierenliefhebber! :(
| 22:24 |
Nee het was meer een cruwela de vil type denk ik.
| 22:25 |
Bah bah! Nare figuren..
| 22:26 |
Die houden we liever binnen Disney films ;)
| 22:26 |
Ja zeker wel.
| 22:27 |
Oh shit! Zit hier gewoon te huilen! Wat erg voor Jillz en jullie! Jeetje, ik vind dit zo erg! en leef zo met jullie mee!!
| 17:13 |
Dank je wel. Het is nu een jaar geleden. En ik ben er nog steeds heel boos en verdrietig om.
| 18:08 |
Kan ik heel erg goed begrijpen..ik heb dat ook met mijn kat en poesje
| 18:42 |
Dieren zijn meer als zomaar een beestje die zitten meteen in je hart. Al na 1 dag.
| 18:44 |
Zeker weten!! Anders moetje geen dieren nemen. Je weet dat je ervoor moet zorgen, ook als ze ziek zijn.
| 18:46 |
Dat vinden wij ook. Daarom hebben wij er ook alles aan gedaan. Maar helaas heeft het niet mogen helpen.
| 18:50 |
Heb je nog een ander huisdier genomen?
| 19:08 |
Ja zeker. Daar volgt morgen een blog over.
| 20:21 |
Leuk! :)
| 22:30 |
Een triest verhaal
| 16:01 |
Dat is het zeker.
| 18:08 |
Naar zulke dingen moeten mee te maken
| 15:19 |
Ja dat was echt heel heftig. Maar ook wel een wijze les die ik toch liever op een andere manier had geleerd. Neem niet zomaar een pup maar doe eerst goed onderzoek
| 15:23 |
Dat is wel heel sneu! Die handelaar zou ik wel aansprakelijk stellen en in elk geval aangifte doen.
| 15:07 |
Hoi dit is inmiddels een jaar geleden. Ik heb aangiften gedaan bij de dieren politie. Heb de helft van 't aankoop bedrag van de fokker terug. Heb alle gegevens die ik heb door gezonden naar de rechter ivm een onderzoek naar hem. En er is toen een inval bij hem gedaan. Hij heeft verschillende boetes gehad ter hoogte van een miljoen.
| 15:11 |
Heel erg goed, dat was mij nog niet duidelijk ;-)
| 15:14 |
Dat staat ook niet in een blog. Dat hebben we naderhand allemaal gedaan. Ik wilde hem kapot maken maar daar zelf heen gaan had geen zin. En ben nu blij dat niet gedaan te hebben aangezien ze toen ook vele moordwapens daar gevonden hebben met de inval .
| 15:22 |
Inderdaad, beter dat je niet bent gegaan! Hoop dat je nu wel een andere lieve pup hebt?
| 15:25 |
Jazeker maar daar komt ook nog een blog van
| 15:26 |
:)
| 15:28 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen