De realiteit even kwijt...


 Youtube filmpjes wie kent ze niet....

Ik heb een hele poos thuis gezeten met een flinke burnout/depressie en wat doe je dan om je dagen door te komen veel op internet surfen, facebooken, instagrammen, blogs lezen en youtube filmpjes kijken. Maar op een gegeven moment was ik alleen nog maar op het internet bezig of ik lag in bed te slapen.......ik had gewoon helemaal geen benul van "het echte leven" ook als ik in bed lag was ik in mijn droomwereld waar er geen problemen waren. Het was echt een toevluchtsoord geworden voor mij. In die tijd had ik ook therapie waar ik overigens heel veel geleerd heb en nog steeds dankbaar voor ben dat ik die stap heb genomen, maar pas daarna kwam het besef dat ik leefde via youtube....daar zaten mijn "vrienden". Ik volgde elke dag een paar vloggers en ik zat op instragram te kijken wat ze nu weer gingen doen, wat ze eten of wat ze gekocht hadden. Ik had in de buitenwereld helemaal geen contact met mensen, echte mensen.... vrienden


Wat ik ook leuk vond om te kijken waren do it yourself filmpjes, leuk dingen maken of iets lekkers bakken of wat dan ook. Maar het nadeel van die filmpjes is dat ze allemaal versneld worden afgespeeld en er is in geknipt en geplakt...dat als ik dan iets ging doen duurde het altijd heel erg lang voordat het klaar was als ik het überhaupt afmaakte ....en ik langzaam realiseerde dat ik ook het besef van de tijd een beetje kwijt was, dat het in het echte leven allemaal niet zo snel gaat.
Ik weet niet of jullie een beetje snappen wat ik bedoel want af en toe snap ik mezelf niet......

Nu gaat het wel wat beter met mij ik zoals ik net al zei veel geleerd op therapie en ik herken nu ook sneller dingen bij mij ik kan er nog niet altijd naar handelen maar we gaan stapje voor stapje. Af en toe moet ik nog wel eens even tot besef komen wat nu op "internet" is en wat nu in "mijn leven" is.

P.S. Ik heb nu ook twee lieve vriendinnen maar dat is voor een andere keer.