Help, wie denkt met me mee?


Ik loop al een tijdje rond met de gedachte om voor het verpleeghuis waar mijn vader is overleden en mijn moeder nog woont een rouw of afscheidsdeken te haken.

Ik zie regelmatig overledenen die opgehaald worden soms met familie erbij en soms met een erehaag van bewoners en personeel. Het is altijd confronterend de blauwe zak of soms de kist dan zo door het verpleegtehuis te zien gaan.

Het hoort echter bij het leven maar ik zou graag iets willen doen om dat wat "minder zwaar, wat zachter" te laten uitzien.

Nu wil ik een deken voor iedereen, alle geloven waar ik niemand mee voor het hoofd stoot, niet te bont maar ook niet te sober en ingetogen om over de overledenen te leggen als ze opgehaald worden.

Ik wil die gaan haken, rustig aan me de tijd ervoor nemen. Wat haken gaat ook steeds moeilijker.

Ik dacht eerst aan blokken (granny's) met een applicatie erop genaaid. Bloemen, vlinders enz. Maar ben bang dat dat misschien te bont word! Maar ook een ondergrond van bruin naar groen naar blauw en daarop alleen weet ik niet hoe, iets van een boom met vogels en bloemen in het gras en misschien een regenboog.

Ik weet het een heel project maar ik moet eerst duidelijk hebben wat ik wil maken en hoe voordat ik garen kan bestellen en aan de slag kan gaan!

Mijn vraag aan jullie: Hoe zou er voor jullie persoonlijk zo een deken mogen uitzien, welke kleuren, welke afbeeldingen. Misschien heb je er ooit al eens en gezien. Ik heb gegoogeld op rouwdeken maar kom dan niet echt tegen wat ik zoek. Misschien is er een andere naam voor die ik niet ken. Ik zal vast niet de eerste zijn met dit idee!

Alle meningen, tips en linkjes zijn welkom!

#haken #durftevragen #crochet #rouwdeken #memorieblanket #rouwverwerking #afscheidnemen

haken

Heb je zin om mee te bloggen en te lezen of wil je reageren op mijn vraag voor hulp? Aanmelden kan via deze link!