Ik sport maar ik val niet af, hoe kan dat?

Ik sport maar ik val niet af, hoe kan dat?


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

Zoals sommige van jullie misschien al wel weten werk ik in de fitness en geef ik verschillende sport lessen. Ook in mijn vrije tijd vind ik het leuk om met voeding en gezondheid bezig te zijn. Ik vind vooral de voeding nog een hele ontdekkingstocht want je heb zoveel lekkere maar ook gezonde recepten dat ik nog niet uit geleerd ben! In de fitness krijg ik vaak de vraag "Michelle ik ben nu een tijd heel fanatiek gaan sporten maar ik val nog steeds niets af, hoe kan dat?" dit kan heel veel verschillende redenen hebben en dit kan bij iedereen anders zijn. Hier een aantal tips en weetjes...

 • Je past je eetpatroon niet aan:
  Afvallen draait niet alleen om sporten en bewegen maar een gezond eetpatroon is net zo belangrijk. De calorieën die je verbrandt hebt tijdens het sporten eet je er binnen een mum van tijd bij, en dat is niet de bedoeling. De rekensom is eigenlijk heel simpel maar in de praktijk moeilijker dan je denkt, je moet dus meer verbranden dan er binnen komt om gewicht te verliezen. Bekijk je eetpatroon eens met een kritische blik en vraag als dat nodig is om professionele hulp. Een handige App om bij te houden wat je nou iedere dag consumeert is: MyFitnessPal. Daarnaast moet je streng en kritisch naar jezelf kijken. "Ach dat stukje chocolade maakt toch niets uit ik heb hard gewerkt vandaag". Juist deze dingen zorgen ervoor dat je aan het einde van de dag meer kcal inneemt dan je verbruikt. 
 • Sommige sporten zijn effectiever dan andere:
  Wandelen is beter dan bank hangen daar kan ik je gelijk in geven! Maar krachttraining of intervaltraining is nog veel effectiever, daarnaast is afwisseling en rust ook belangrijk. Je spieren moeten genoeg rust krijgen om te herstellen, na een kracht training maak je je spieren beetje bij beetje kapot zoals ze dat zeggen. Door rust en voeding kan een spier weer herstellen en dit noemen ze supercompensatie, wanneer je je spieren hier geen mogelijkheid toe geeft en maar door blijft gaan zal er geen supercompensatie plaatsvinden in je spieren. Dit kan ertoe lijden dat je niet je gewenste resultaten kunt behalen. Wees niet bang dat je te mannelijk wordt want dat is bij ons vrouwen genetisch gezien héél moeilijk om voor elkaar te krijgen. 
 • Het sporten heeft effect, maar je ziet het niet op de weegschaal:
  Wanneer je spieren kweekt kun je daardoor juist zwaarder worden, dit betekend niet dat je uren in de sportschool geen effect hebben. Het effect van sporten is lang niet altijd zichtbaar op de weegschaal, hoe je je voelt is veel belangrijker. Is je lichaam gespierder? Gaat je broek makkelijker dicht? Heb je meer energie? Een tip is om je progressie bij te houden door middel van foto's en het opmeten van centimeters met een meetlint. Op deze manier kan je het echt goed meten. Daarom is mijn advies dan ook altijd, stel jezelf geen doelen van ik wil 5kg afvallen. Wanneer je meer spieren aanmaakt ga je zwaarder wegen, maar heb je ook naar je vetten gekeken? Dit is namelijk wat  je stoort en wat je kwijt wilt, stel jezelf dus een doel zoals: Ik wil 5% vet kwijt raken. 
 • Je bent ongeduldig:
  Misschien verwacht  je te veel op een korte termijn. Het is niet realistisch om te verwachten dat je binnen een maand je doel hebt behaald. Langzaam, gelijkmatig en gezond afvallen vergroot de kans dat je je leefstijl echt aanpast en niet gaat jojo'en. Het gewicht is er niet binnen één dag aangekomen en zal er ook zeker niet in één dag vanaf gaan. Dit geldt hetzelfde voor eten, van één dag ongezond eten wordt je niet dik maar van één dag gezond eten zal je ook niet afvallen. Neem de tijd en trek er gerust 6 maanden tot een jaar voor uit om jouw gewenste resultaat te behalen.


Image title

Ik hoop dat je wat aan de tips hebt en er met volle moed ertegen aan kunt gaan! Heb je hulp nodig? Schroom je niet om mij om hulp te vragen.

Liefs,
Michelle 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Interessante blog, dank je wel!
| 08:16 |
mooie blog ik ga je volgen jij mij ook?
| 23:47 |
Informatieve blog. Sommige mensen hebben ziektes waardoor ze nooit kunnen afvallen. Zo verschrikkelijk.
| 08:49 |
Klopt daar krijg ik ook mee te maken. Heel frustrerend voor die mensen, en ze willen zo graag!
| 12:25 |
Een informatieve en relevante blog! Zelf probeerde ik ooit af te vallen door te sporten, maar al snel bracht ik daarin een ommekeer door puur mijn voedingspatroon te wijzigen :).
| 23:25 |
Heel interessant artikel Michelle ik heb er in ieder geval wat aan
| 21:08 |
Goed artikel. Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden dat hetgeen er af getraind wordt, er niet even hard moet worden bij gegeten.
| 15:47 |
Hear hear. Een goed artikel over dit onderwerp.
| 14:35 |
Dankjewel!!
| 14:37 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen