×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Verhuisadvies gezocht!

Verhuisadvies gezocht!


Een tijdje geleden heb ik besloten om vanaf volgend schooljaar op kamers te gaan. Ik had al bij een kamer in Groningen gekeken en ik was helemaal enthousiast. Maar nu slaan de twijfels ineens toe. Wil ik dit echt wel?

Sinds deze week is de vorige bewoner uit de kamer en staat deze nu even leeg. Vandaag ben ik bij de kamer langs geweest, maar ik realiseerde me nu pas hoe klein het is. Eerst dacht ik dat ik het allemaal heel anders kon gaan inrichten dan de vorige bewoner, maar dat viel nogal tegen. Het wordt erg lastig om een paar meubels in de kamer te passen. De kamer is ook net niet hoog genoeg voor een hoogslaper, waardoor er dus geen tafeltje met bank op de kamer kunnen staan. Toen ik op de wc zat, dit is het enige wat ik zal moeten delen, sloeg de paniek ineens toe.
De kamer was stukken kleiner dan ik had verwacht, een paar meubels die ik al had uitgezocht, maar nog niet gekocht, zouden er niet kunnen staan en ik begin te twijfelen of ik me hier wel op mijn plek zal voelen.

Een paar maand geleden kreeg ik van een internetvriend het aanbod om bij hem in te trekken. Hij zal alleen in een groot appartement gaan wonen en een slaapkamer over hebben. Omdat ik toen net de kamer in Groningen bezichtigd had (en toen eigenlijk al had besloten om hier voor te gaan), heb ik dit aanbod afgewezen.
In een korte tijd is deze internetvriend een erg goede vriend van me geworden. Toen ik mijn twijfels over de kamer in Groningen met hem aan het bespreken was, kreeg ik te horen dat zijn aanbod nog altijd geldig was. Hij woont een stuk dichter bij de stad dan mijn ouders en hier heb ik een stuk meer ruimte.

Hieronder heb ik de voor-en nadelen van het wonen op de kamer in Groningen en de voor-en nadelen om bij deze vriend in te trekken genoteerd. Ik hoop dat hierdoor mijn situatie iets duidelijker wordt.

De voor-en nadelen Groningen

Voordelen:
-In Groningen heb ik alles, de winkels, school en uitgaansgelegenheid, in de buurt zitten. Alles is makkelijk op de fiets te doen.
-De locatie van mijn kamer is ideaal. Alles is makkelijk bereikbaar en het lijkt me een hele leuke buurt toe.

Nadelen:
-Het oppervlakte van de kamer is klein. Het wordt erg lastig om een paar meubels in de kamer te kunnen plaatsen.
Ook is een van de muren niet recht gebouwd, waardoor het niet mooi lijkt als je er een bed tegen zet, of aan die muur bijvoorbeeld een tv wil ophangen.
-Ik ben helemaal op mezelf aangewezen. Ik kom in een stad, waar ik niemand ken. Ook zit ik alleen op mijn kamer, geen huisgenoten.

Voor-en nadelen om bij de vriend in te trekken

Voordelen:
-Ik heb veel meer ruimte en ben niet helemaal alleen in een onbekende omgeving.
-Als ik bij hem intrek, heb ik de mogelijkheid om een auto aan te schaffen. Deze kan ik in de stad niet tot minder gebruiken.
-Ik hoef maar een klein half uurtje naar de stad te reizen. Als ik thuis zal blijven wonen, dan is dit ongeveer één uur.
-Het is voor mij stukken goedkoper om bij hem in te trekken dan om een kamer in Groningen te huren. De huur is veel duurder en ik hoef dan minder spullen zelf aan te schaffen.

Nadelen:
-Ik moet wel reizen, wat ik in de stad niet zal hoeven doen.
-Ik vind dat ik een vervangend iemand moet vinden voor mijn kamer in Groningen. De verhuurders gaan er nu namelijk nog vanuit dat de kamer aan mij verhuurd wordt. (Maar ik ken 2 mensen die met spoed een kamer zoeken)
-Het is een grote gok om bij iemand in te trekken die ik nog niet lang ken. Natuurlijk zijn we in een korte tijd wel hele goede vrienden geworden, maar we kennen elkaar nog niet super goed. Wat als het na een tijdje toch niet klikt?

Graag zal ik jullie mening en advies horen over deze situatie. Misschien dat ik na het horen van jullie mening makkelijker een keuze kan maken. Alvast bedankt! :)
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties