×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Verhuisadvies gezocht!

Verhuisadvies gezocht!


Een tijdje geleden heb ik besloten om vanaf volgend schooljaar op kamers te gaan. Ik had al bij een kamer in Groningen gekeken en ik was helemaal enthousiast. Maar nu slaan de twijfels ineens toe. Wil ik dit echt wel?

Sinds deze week is de vorige bewoner uit de kamer en staat deze nu even leeg. Vandaag ben ik bij de kamer langs geweest, maar ik realiseerde me nu pas hoe klein het is. Eerst dacht ik dat ik het allemaal heel anders kon gaan inrichten dan de vorige bewoner, maar dat viel nogal tegen. Het wordt erg lastig om een paar meubels in de kamer te passen. De kamer is ook net niet hoog genoeg voor een hoogslaper, waardoor er dus geen tafeltje met bank op de kamer kunnen staan. Toen ik op de wc zat, dit is het enige wat ik zal moeten delen, sloeg de paniek ineens toe.
De kamer was stukken kleiner dan ik had verwacht, een paar meubels die ik al had uitgezocht, maar nog niet gekocht, zouden er niet kunnen staan en ik begin te twijfelen of ik me hier wel op mijn plek zal voelen.

Een paar maand geleden kreeg ik van een internetvriend het aanbod om bij hem in te trekken. Hij zal alleen in een groot appartement gaan wonen en een slaapkamer over hebben. Omdat ik toen net de kamer in Groningen bezichtigd had (en toen eigenlijk al had besloten om hier voor te gaan), heb ik dit aanbod afgewezen.
In een korte tijd is deze internetvriend een erg goede vriend van me geworden. Toen ik mijn twijfels over de kamer in Groningen met hem aan het bespreken was, kreeg ik te horen dat zijn aanbod nog altijd geldig was. Hij woont een stuk dichter bij de stad dan mijn ouders en hier heb ik een stuk meer ruimte.

Hieronder heb ik de voor-en nadelen van het wonen op de kamer in Groningen en de voor-en nadelen om bij deze vriend in te trekken genoteerd. Ik hoop dat hierdoor mijn situatie iets duidelijker wordt.

De voor-en nadelen Groningen

Voordelen:
-In Groningen heb ik alles, de winkels, school en uitgaansgelegenheid, in de buurt zitten. Alles is makkelijk op de fiets te doen.
-De locatie van mijn kamer is ideaal. Alles is makkelijk bereikbaar en het lijkt me een hele leuke buurt toe.

Nadelen:
-Het oppervlakte van de kamer is klein. Het wordt erg lastig om een paar meubels in de kamer te kunnen plaatsen.
Ook is een van de muren niet recht gebouwd, waardoor het niet mooi lijkt als je er een bed tegen zet, of aan die muur bijvoorbeeld een tv wil ophangen.
-Ik ben helemaal op mezelf aangewezen. Ik kom in een stad, waar ik niemand ken. Ook zit ik alleen op mijn kamer, geen huisgenoten.

Voor-en nadelen om bij de vriend in te trekken

Voordelen:
-Ik heb veel meer ruimte en ben niet helemaal alleen in een onbekende omgeving.
-Als ik bij hem intrek, heb ik de mogelijkheid om een auto aan te schaffen. Deze kan ik in de stad niet tot minder gebruiken.
-Ik hoef maar een klein half uurtje naar de stad te reizen. Als ik thuis zal blijven wonen, dan is dit ongeveer één uur.
-Het is voor mij stukken goedkoper om bij hem in te trekken dan om een kamer in Groningen te huren. De huur is veel duurder en ik hoef dan minder spullen zelf aan te schaffen.

Nadelen:
-Ik moet wel reizen, wat ik in de stad niet zal hoeven doen.
-Ik vind dat ik een vervangend iemand moet vinden voor mijn kamer in Groningen. De verhuurders gaan er nu namelijk nog vanuit dat de kamer aan mij verhuurd wordt. (Maar ik ken 2 mensen die met spoed een kamer zoeken)
-Het is een grote gok om bij iemand in te trekken die ik nog niet lang ken. Natuurlijk zijn we in een korte tijd wel hele goede vrienden geworden, maar we kennen elkaar nog niet super goed. Wat als het na een tijdje toch niet klikt?

Graag zal ik jullie mening en advies horen over deze situatie. Misschien dat ik na het horen van jullie mening makkelijker een keuze kan maken. Alvast bedankt! :)
_PetitCorbeau_
Ik persoonlijk zou het niet durven om bij iemand in te trekken die ik nog niet zo lang kent.
09-06-2017 10:27
09-06-2017 10:27 • Reageer
Alzheimerblog
Ik zou voor de kamer in Groningen gaan.
09-06-2017 09:10
09-06-2017 09:10 • Reageer
Millieballon
Lekker naar de studentenkamer. De meeste studenten zitten op een relatief kleine kamer. In het weekend af en toe naar huis. Maar door de week lekker studeren en lol maken met vrienden.
08-06-2017 23:15
08-06-2017 23:15 • Reageer
DidI'Ms world
Ik zou in Groningen gaan wonen. Je hebt helemaal niet veel nodig en met een beetje creativiteit lukt het je wel om je kamertje in te richten. Als het een hoog plafond heeft kun je misschien een bed maken boven de deur. Zo sliep ik vroeger op mijn piepkleine kamertje. Het hele studentengebeuren zal in Groningen plaatsvinden en als je er niet woont zal je het grootste deel missen. Je leert mensen vanzelf wel kennen, elke nieuwe student loopt hier tegenaan en juist door er te wonen gaat het makkelijker en sneller, plus wonen in een studentenhuis is heel gezellig en zorgt juist voor veel nieuwe sociale contacten. De stad leer je ook pas echt kennen als je er woont. Je hebt er de vrijheid om te doen en laten wat jezelf wilt. Of ga je bij een hospita wonen, heb ik ook ooit gedaan en die nemen je vaak wel een beetje onder hun hoede. Je word er een stuk volwassener van in elk geval.
08-06-2017 21:31
08-06-2017 21:31 • 1 reactie • Reageer
OnlineRobin
Ja dat geloof ik gelijk dat je er een stuk volwassener en zelfstandiger van wordt. Het probleem van de kamer is dus vooral dat het klein is en ook niet erg hoog. Ik had een leuke hoogslaper uitgezocht, maar als deze er staat, dan heb ik nog maar 40 centimeter over om ook echt mijn bed in te kruipen. Dit lijkt me nogal weinig toe. Verder is de onderverdieping van het huis verdeeld in 2 kamers en een kleine badkamer. De andere kamer is al bezet door een man (die ook nog eens vaak maanden afwezig is). Het contact met huisgenoten waar je over schrijft zal ik hier dus in ieder geval al missen. Maar inderdaad. In de stad gebeurd het allemaal en als ik niet zelf in de stad woon, dan zal ik het stadsleven ook niet echt meemaken. Is weer een nieuw puntje om over na te denken :)
08-06-2017 22:10
08-06-2017 22:10 • 1 reactie • Reageer
MarijkeToscana
Hm... dat je die nieuwe vriend nog niet goed (genoeg) kent, dat weet je. Hoef je dus alleen maar te beslissen of je hem goed genoeg kent om een woning mee te delen. En eventueel nog wat de opzegtermijn is bij hem...
08-06-2017 19:48
08-06-2017 19:48 • Reageer
myonlinestory
Als het na een tijdje nog niet klikt dan kan je altijd nog iets voor jezelf zoeken, de kamer zag er niet netjes achtergelaten uit met vlekken op de muren, je hebt veel werk om dit mooi te maken, en je betaald daar nog extra voor terwijl je bij R... Zo erin kan, je moet alleen een paar dingen voor jezelf regelen maat ben je veel goedkoper uit wie niet waagt wie niet wint ik zeg trek hij hem in dat halfuurtje reizen doe je nu ook al naar school toe... En als je dan een auto hebt ben je sneller op plaats van bestemming en daar heb je ook de hoognodige winkels in de buurt en anders gaan wij een keer met ons tweetjes gezellig shoppen :)
08-06-2017 19:35
08-06-2017 19:35 • Reageer