Hele korte update; angst

Hele korte update; angst


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Even een pittig korte update over mijn angst, en de manier hoe ik ermee om ga.

Morgen heb ik een afspraak bij de dokter. Daar gaan we kijken hoe en wat. Ook gaan we mijn medicatie herzien, en mijn behandelplan doorkijken om te kijken of ik wel de juiste hulp krijg. Ik ga ook naar een manier zoeken om meer hulp te krijgen, door bijvoorbeeld dagbehandeling of iets dergelijks.

Heb jij tips over een behandeling? Of gewoon over hoe ik er zelf het beste mee om kan gaan? Laat het dan even weten in de reacties. Ik lees ze altijd, allemaal!

Tot snel!

xoxBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Vooral aanvaarden en niet tegen vechten want dan ben je nog verder van huis
| 10:36 |
Goedemorgen,

Heel veel succes!
| 08:06 |
Dankjewel!
| 08:14 |
Ik lees mee ben benieuwd! Succes met je behandeling
| 18:09 |
Dankjewel, erg lief van je!
| 01:34 |
EMDR is de enige tip die ik kan geven. Het is een zwaar proces, maar de resultaten zijn vaak heel goed. Ik wens je hoe dan ook succes meis! Liefs & Hugs
| 12:49 |
EMDR hebben we al geprobeerd.. Dit werkte niet :(.. Nu op naar een volgend soort therapie. Toch bedankt voor je lieve tip!
| 01:34 |
Aah das jammer! Succes meis!
| 04:45 |
Dankjewel! Wat doe jij al zo vroeg wakker?
| 05:08 |
Uhm, heb de halve nacht wakker gelegen... Wel moe, maar te wakker om terug in slaap te vallen dus... Wacht nu op een afspraak
| 09:12 |
Oei oei.. Ik was de hele nacht wakker hahaha.. Toch nog baas boven baas. Ik durf niet alleen te slapen..
| 14:47 |
Aaw, das ook vervelend!!!
| 18:09 |
(Geen redmiddel maar kan het misschien wat makkelijker maken) eens ademhalingsoefeningen proberen?
| 11:01 |
Van ademhalingsoefeningen raak ik in paniek.. Haha.. Toch bedankt voor de tip!
| 01:34 |
Ik heb na het overlijden van mijn man erge angstaanvallen gehad. Weten hoe dat komt en dat het normaal is bracht al een hele verbetering. Daarnaast mezelf getraind in, tijdens zo'n aanval, me blijven realiseren dat het over gaat. Na, na 16 jaar stak het weer de kop op na het overlijden van mijn dochter, maar was ook heel snel weer over. Ik heb ook heel lang een fobie gehad voor kleine dode dieren. Ik woon sinds 18 jaar in Roemenië, op het platteland en met veel dieren. Onvermijdelijk dus ook regelmatig kleine dode dieren, vooral ook muizen in de val. Door steeds een stapje verder te gaan, te beginnen met alleen maar er naar kijken van een afstand, heb ik het heel langzaam overwonnen. Nu kan ik , zij het nog met de nodige inspanning, zelf zo'n dood beestje opruimen zonder een dag van slag te zijn of geplaagd te worden door vreselijk nachtmerries.
| 10:52 |
Dat is een heel heftig verhaal. Kleine dode dieren vind ik ook wel spannend, maar meer omdat ik dood eng vind. Alleen, de herkomst van mijn angsten is nog niet achterhaald, dus kan het niet onderkennen en accepteren. Trainen van het accepteren van een aanval lukt ook niet, omdat ik direct een totale black-out krijg.. Wel heel lief, en heel veel respect dat jij je verhaal durft te delen met ons!

x
| 01:33 |
Van je angsten afkomen is vaak een lange weg en de oorzaak is lang niet altijd te achterhalen. Soms zit r niets anders op dan leren om er anders en beter mee om te gaan. Het helpt mij ook vaak om goed na te denken over wanneer ik angstig ben, wat de aanleiding is voor een aanval, kun je iets aan die situaties doen of veranderen. Zo heb ik bijvoorbeeld zelf veel kunnen doen aan mijn angst om in het openbaar te moeten spreken, wat een tijd lang bij mijn functie hoorde. Echt leuk werd het nooit, maar een groot deel van de angst kreeg ik onder controle door me goed voor te bereiden.
| 09:59 |
Ja, ik weet het. Maar je weet ook hoe lastig het is om een begin te zoeken. Het is zoveel angst en zo chaostisch en warrig in mijn hoofd. Vooral als ik angstig ben. Ik weet zelf niet zo goed hoe ik eraan moet beginnen.
| 14:47 |
Niet zoeken als je angstig bent maar je dan vooral concentreren op wat je op dat moment voelt en of je daar iets aan kunt veranderen. Soms helpt het om dat dan op te schrijven. Omschrijf het gevoel, wat het met je doet. Probeer ook niet gelijk het begin te vinden maar probeer de weg terug te vinden.
| 15:01 |
Dat ga ik eens proberen.. 1000 maal dank!
| 17:02 |
Jij hebt ook al wat moeten verwerken! Sterke vrouw!
Ik herken dat van die angsten want na het overlijden van mijn zus durfde ik ook niet naar buiten en alleen zijn,gelukkig was mijn ex huisman en kon die heel de tijd bij mij blijven.

Sterkte nog
| 10:35 |
EMDR
HAPTO
Klimmendaal Arnhem.. Goede aanrader.
Eventueel poliklinisch 2x per week of 3x op dagbehandeling.. XXXXXX Liefs
| 10:07 |
Dankjewel! Ik schrijf het op, en ga het met de arts overleggen. De afspraak ging vandaag niet door, aangezien ik niet durfde.. Herkenbaar he....
| 01:28 |
Topper je kunt t xxx
| 07:34 |
Dankjewel! Zo lief!
| 08:13 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen