×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
De taboe van makkelijk (veel) geld verdienen

De taboe van makkelijk (veel) geld verdienen


Weet je dat ik best getwijfeld heb om te delen over mijn stappen in het online geld verdienen? Er staken ineens angsten de kop op: kan ik dat wel doen, wat is het risico, wat vinden anderen daarvan? 
Ik ben al langer op zoek naar antwoorden mbt leven in overvloed.... is dat ook voor mij bedoeld? Mag ik wel (veel) geld verdienen als ik er niet bikkelhard voor werk?

Gisteren viel voor mij het kwartje van mijn dilemma in de afgelopen jaren... Ik wil mijn zijn, mijn doen en laten loshalen van geld en inkomen. 
Wat ik nu creëer is dat ik heel simpel geld kan verdienen (zelfs met mijn lage energie-niveau) en dat ik me verder helemaal kan richten op de dingen die mij energie geven! 
Ik kan gaan doen waar mijn hart ligt. Ik ga een paar uurtjes vrijwilligerswerk doen, ik ga op termijn gratis moodboard-workshops geven, ik ga 'uitgestelde koffie' weggeven; gewoon omdat dat in mijn aard ligt. Omdat ik dat het liefste doe, geven zonder er wat voor terug te hoeven. Dienstbaar zijn omdat ik een ander een glimlach wil geven, een luisterend oor, een helpende hand...

Dit is wat ik in mijn praktijk al merkte: ik wilde niet werken óm te verdienen', ik wil mensen helpen vanuit mijn hart. Los van gedachten als 'wat levert het op' en 'krijg ik wel genoeg klanten'.
Voor mij vielen er kwartjes in de afgelopen week en daarom deel ik er ook over. Ik zet me over mijn angst van de mening van anderen heen. Ik ga, voor mezelf, over de taboe van het geld verdienen heen, want dit is het pad dat volgt op de stappen die ik zette naar leven in vertrouwen en dankbaarheid.

Zoals ik al eerder schreef: ik droom weer, ik heb weer doelen, ik heb nieuwe mensen leren kennen, ik heb video's gemaakt met uitleg en vind dat super leuk om te doen! Dat is voor mij het belangrijkste; zoals Gabby Bernstein zegt: 'make joy your job....' dit kan ik het beste als ik los kan komen van het 'moeten presteren' of het moeten voldoen aan eisen van maatschappij of instanties, het kijken naar 'levert het genoeg op'.

Voor mij voelt het goed.

En jij? Heb jij er al veel over gehoord/gelezen op bijvoorbeeld facebook? Wat doet het met je? Zet het je in weerstand? Skepsis? Of nieuwsgierigheid? Durf je met me te delen; juist over dit onderwerp waar nog zoveel 'beperkte overtuigingen' op kunnen liggen vanuit onze opvoeding ‘je moet hard werken om je geld te verdienen’, ‘je moet buffelen om het goed te hebben’, ‘geld stinkt’ etc...

Voor mij is het goed geweest om naar deze overtuigingen te kijken. Ik sta ervoor open en durf het gesprek erover aan te gaan, maar met respect voor elkaar en niet op de manier die op het moment ook voorbij komt op facebook.... met modder gooien, oordelen, veroordelen…

Nee, gewoon van mens tot mens. Omdat we toch allemaal hetzelfde doel nastreven? Het goed hebben; zodat we geen financiële zorgen hebben en met plezier ons ding kunnen doen!


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
The Original Enrique
Nou een uitspraak in een commercial van een bank zegt ook al zoiets van 'dat geld goed of slecht wordt, afhankelijk wat je er mee doet'. Daar ben ik het volledig mee eens. Iedereen kiest zelf zijn manier van leven, soort werk, geld verdienen, etc. Dus je hoeft je niet bezwaard te voelen. Ook veel mensen doen mee aan de staatsloterij, lotto of anderszins, ook voor die droom van miljoenen Euro's. Je hoeft niet altijd te buffelen en zweten voor geld. Alleen ben je zelf verantwoordelijk waar je aan mee doet en hoeveel risico je wilt lopen. Op zich is er niks mis met veel verdienen, als het maar op een legale manier gebeurd en niet 'over de rug van anderen'. Persoonlijk zou ik me wel bezwaard voelen als ik geld zat had en ik deed niets voor de maatschappij, dierenwelzijn, vrijwilligerswerk of wat dan ook. Anderen hebben altijd wel een mening, ik zou zeggen; gewoon doen waar JIJ je goed bij voelt!!
06-06-2018 18:19
06-06-2018 18:19 • 1 reactie • Reageer
Over-Leven
Zo, dat is duidelijk verwoord en helemaal mee eens!
08-06-2018 13:00
08-06-2018 13:00 • 1 reactie • Reageer
Crea Sunshine
Mooi geschreven en toch ook herkenbaar 🍀
04-06-2018 10:37
04-06-2018 10:37 • 1 reactie • Reageer
Over-Leven
Dank je Crea! Mag ik vragen wat voor jou het meest herkenbaar is?
04-06-2018 20:46
04-06-2018 20:46 • 1 reactie • Reageer
DiaantjesLife
Heerlijk om mensen te helpen, te kunnen geven, zonder iets terug te krijgen. Ik doe het vaak en met liefde en plezier. Gewoon een engeltje naar iemand sturen, als dank je wel of steuntje in de rug. Het goede doel wat ik ondersteun. Ik geniet van het geven, maar ook van het geven van aandacht. Vooral blijven doen waar jij je goed bij voelt! 
02-06-2018 08:38
02-06-2018 08:38 • 1 reactie • Reageer
Over-Leven
He, ik had van de week dacht ik al gereageerd op jouw reactie, maar zie nu van niet... dus alsnog: Mooi dat jij dat ook doet, het is waar het in het leven om gaat denk ik, mn ook die aandacht!
03-06-2018 17:03
03-06-2018 17:03 • Reageer
GMVDMinimalism
Ik ben het helemaal met je eens; als je makkelijk (veel) geld kunt verdienen en je kunt daardoor geven wat je geven wilt, dan is daar niets mis mee, integendeel!
02-06-2018 07:27
02-06-2018 07:27 • 1 reactie • Reageer
Over-Leven
Dank voor je fijne reactie! 😊
02-06-2018 13:19
02-06-2018 13:19 • Reageer
Ingrid Tips en meer
"Omdat ik dat het liefste doe, geven zonder er wat voor terug te hoeven. Dienstbaar zijn omdat ik een ander een glimlach wil geven, een luisterend oor, een helpende hand..." Je verwoord precies waarom ik tips geef, zowel op mijn website als hier. En waarom ik oprecht geïnteresserd informeer naar hoe het met iemand gaat. En dat het me opvalt als iemand al een tijdje niks plaatst. (Terwijl diegene dat normaal gesproken met regelmaat doet.) Zulke dingen.
01-06-2018 11:42
01-06-2018 11:42 • 1 reactie • Reageer
Over-Leven
Inderdaad Ingrid, dat is waar het in het leven toch om gaat! Mooi dat jij dat herkent en ook zo graag doet😊 Ik ben altijd super blij met jouw tips; heeft me echt op weg geholpen op Yoors...
01-06-2018 16:19
01-06-2018 16:19 • 1 reactie • Reageer