×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Waarom ik geen slachtoffer ben

Waarom ik geen slachtoffer ben


Overlever

Als je moet vertellen wat je meemaakte dan spreekt men al gauw van "slachtoffer seksueel misbruik". Het woord slachtoffer maakt me bozig.

Mijn hele leven denk en voel ik dat ik schuld heb aan de situatie. Dit werd me ook verteld. Dit geloofde ik. Ik verdiende het, lokte het uit. Hoe kan ik dan slachtoffer zijn?

Slachtoffer voelt zwak, klein, stil, onzichtbaar. Ja, mijn hele leven is dit zo geweest. Was ik er om gebruikt te worden door mannen. Maar ben ik het nu? Slachtoffer? Nee.

Ik ben geen slachtoffer. Ik ben een overlever. Ik heb hard geknokt om te staan waar ik nu sta. Om te leven. Hoewel het herstelproces waar ik momenteel inzit zwaar is en het voelt of het draadje met leven heel fragiel hangt. Maar ik ben er. Ik leef.

Geen offer, klaar om geslacht te worden. Een strijder, overlever.
Mieke Van Liefde
Ik denk dat er een groot verschil is tussen 'slachtoffer zijn ' en 'jezelf in de slachtofferrol te stoppen'. Je bent slachtoffer, sowieso. Het is niet jouw schuld. Maar een slachtoffer hoeft niet in de slachtofferrol te zitten of te blijven. Daar kan je uitstappen en ik denk dat jij dit al deed.
02-10-2017 05:13
02-10-2017 05:13 • Reageer
Sherry
Zo ie zo ben je een overlever, sterk en moedig. Het is niet jouw schuld. Veel sterkte.
01-02-2017 23:09
01-02-2017 23:09 • Reageer
MonsterMam
Sterk.
04-11-2016 06:55
04-11-2016 06:55 • Reageer