×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Persoonlijk; de worsteling met mijn gevoelens

Persoonlijk; de worsteling met mijn gevoelens


In dit artikel vertel ik je over het feit dat ik best wel heb zitten worstelen met mijn gevoelens in de periode dat ik erachter kwam op vrouwen te vallen.

Basisschool

Goed, ik weet nu natuurlijk dat ik lesbisch ben. Maar op de basisschool was ik me natuurlijk nog van geen kwaad bewust. Ja, ik wist wel wat homoseksualiteit was en wat het inhield. In de opstellen die we wel eens moesten schrijven over "mijn even over tien jaar" schreef ik dan ook steevast dat ik een vriend zou hebben.

Maar op de basisschool hadden ook veel klasgenootjes al vriendjes. Zeker natuurlijk in de hogere groepen. Met groep 7 en 8 gingen de leraren altijd op kamp aan het einde van het schooljaar. En dus ik ook. Nou weet ik even niet meer in welke groep het precies was, maar toen regen we het met een aantal klasgenootjes over vriendjes en dergelijke. Ik zei toen dat ik het stom vond dat iedereen maar vond dat een meisje verkering moest krijgen met een jongen. Ik wist toen voor mezelf nog helemaal niets trouwens, ik vond het alleen raar. Immers, ik had zelf een orgel docente die een relatie had (en nog heeft) met een vrouw. Dus voor mij was dat gewoon heel normaal. Bovendien kende ik ook wel een aantal homoseksuele mannen.

Een klasgenootje en ik vonden samen dat het best moest kunnen dat twee meisjes in onze klas "verkering" konden hebben of in elk geval elkaar leuk konden vinden. Omdat de rest van de klasgenootjes die in onze tent zaten te kletsen niet geloofden dat wij elkaar durfden te kussen, hebben we elkaar een kus gegeven. En deden we die dagen veel samen. Na het kamp was het overigens ook weer voorbij. Want wij waren immers niet zo. Toch?

Middelbare schoolperiode

Op de middelbare school ben ik een tijd lang niet met mijn gevoelens bezig geweest. Tot ik op een gegeven moment (hoe klassiek) een lerares toch wel iets leuker leek te vinden dan gewoon aardig. Maar dat verwarde mij. Ik wist niet zo goed wat ik ermee moest. Bovendien was mijn vader in die periode heel erg ziek en vond ik het belangrijker er voor hem en mijn moeder te zijn waar ik kon, dan (gevoelsmatig) heel egoïstisch met mijn eigen gevoelens aan de gang te gaan om die te onderzoeken. En dus schoof ik het aan de kant en deed ik alsof er niets aan de hand was.

2002

In 2002 liep ik stage in Appingedam. In dat jaar deed the Kelly Family mee aan de voorrondes voor het songfestival in Duitsland (waar ze overigens vreemd genoeg niet gewonnen hebben). Die zelfde avond speelde ook het Nederlands elftal een vrij belangrijke wedstrijd. Als grote fan van the Kelly Family wist ik natuurlijk het nummer waarop zij aan de beurt waren in de voorronde en dat zou net tegen het einde van de rust of het begin van de tweede helft zijn. En dus sprak ik met mijn begeleidster en onze cliënten af dat in de rust de Duitse voorrondes op mochten.

En ja hoor, het "voorstelbandje" werd gestart en de presentator kondigde the Kelly Family aan. Dat heb ik nog gezien. De eerste tonen van het nummer heb ik gehoord, het eerste shot van Maite gezien en toen... barstte ik in huilen uit en ben ik naar de keuken gelopen. Gelukkig had ik thuis de videospeler voorgeprogrammeerd. Mijn begeleidster liet het nummer wel gewoon opstaan, want zij wist natuurlijk niet wat er aan de hand was. Maar dat wist ik zelf ook niet. Het enige wat ik wist, was dat ik bij Maite wilde zijn en dat ik haar miste. En vanaf die tijd ben ik gaan onderzoeken waar die gevoelens vandaan kwamen. Posters op mijn kamer werden langzaam verwijderd tot er alleen nog dingen van Maite hingen en rond stonden en vanaf dat moment was Maite toch ook echt mijn favoriete Kelly.

Door die voorrondes van het songfestival ben ik dus uiteindelijk erachter gekomen dat ik gevoelens had voor vrouwen. Ineens snapte ik ook waarom ik zoveel naar vrouwen keek en door hen gebiologeerd kon zijn. Waarom ik niets had met jongens. Voor mezelf werd het langzaamaan heel duidelijk: Ik ben lesbisch...

 lekkerereceptenvoor2
Wat een mooie openbaring.
23-02-2016 13:55
23-02-2016 13:55 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Inmiddels ben je 14 jaar verder, ik voel een vervolgblog aankomen :)
22-02-2016 22:50
22-02-2016 22:50 • Reageer