×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Wat is normaal??

Wat is normaal??


Wat is de definitie van normaal? En wie bepaald dat?

Met deze blog wil ik mijn visie op deze vragen geven. Vroeger heb ik mijzelf deze vragen zo vaak gesteld en nooit een antwoord op gekregen. Dan praat ik over 20 jaar geleden....ik ben nu 40...!

Ik denk echt wel dat ik 20 jaar nodig heb gehad om zelf uit te vinden wat NORMAAL zijn/doen/gedragen inhoudt!

Regelmatig krijg ik die vraag van mensen die hulp zoeken.... Is dit normaal?!..Ben ik normaal? Is dit normaal gedrag?!

Mijn antwoord hierop is.....Zolang als jij een ander of jezelf niet kwetst of pijn doet met jouw gedrag of behoeftes.....is normaal!

Tenminste......dat is mijn definitie van NORMAAL! Dat betekend dat voor mij heel duidelijk is dat daar de grens ligt! Natuurlijk heb ik deze grens middels mijn levenservaring kunnen stellen. Dus voor een ieder die zich nog afvraagt wat NORMAAL is....denk ik dat mijn definitie een heel duidelijk beeld geeft!

Als iemand graag een broodje eet met pindakaas en daaroverheen nog eens chocopasta.....so what!!? ... Zolang deze persoon dat lekker vindt.....respecteer dat gewoon. De definitie van normaal....of abnormaal wordt beinvloed door de buitenwereld. Zolang jij zelf duidelijkheid hebt over de definitie en daar naar kunt leven....dan ga je merken dat je weinig tot zelfs niet meer beinvloed zal worden door anderen!

Dat is hetgeen dat mij nu ook rust geeft in mijn leven. Het accepteren en respecteren en ook waarderen van je eigen keuzes in het leven, maar ook de keuze van een ander! Ik merk dat er steeds meer hulpvraag is voor problemen die heel vaak te maken hebben met de onrust bij mensen in de vorm van...."wat zal een ander wel niet van mij denken!!"  "Dat vind een ander toch niet normaal!!".

Dus veel mensen zijn naar mijn beleving veel te veel bezig met de mening van anderen en concentreren zich daardoor niet op zichzelf....!

Met deze blog probeer ik iedereen die het nog niet is...bewust te maken dat het jouw leven is ...en niet dat van een ander!

Ik ben benieuwd naar jullie reactie op deze blog en of je mij kunt uitleggen of jij dit ook zo ziet...of juist niet!...en waarom dan wel of niet!?

Een fijne dag gewenst!





Karin van der Straaten
alle fases zult je gaan merken, gaan we doorheen helpertje en jezelf vergeten-naief en een engel ... wat is normaal veranderd met ej mee...mooi dit
26-04-2017 21:42
26-04-2017 21:42 • Reageer
casapapusilor
Het is ook lastig dat "normaal" op twee manieren gebruikt wordt. In de eerste plaats als een soort meetinstrument, of iets aan de norm voldoet. Dat is tenminste nog een redelijk afgebakend terrein. In de tweede plaats wordt "normaal" vaak gebruikt voor wat de meerderheid doet, wat de meeste mensen doen. Dat laatste is zo afhankelijk van allerlei omstandigheden dat echt normaal gewoon bijna niet bestaat. Bovendien is "normaal" ook nog eens voortdurend in beweging. Wat in de zeventiger jaren raar was is nu volkomen normaal en wat nu normaal is kan over een paar jaar wel wil abnormaal zijn, Gewoon je eigen plan trekken en doen waar jij je goed bij voelt en het ook een beetje "normaal"vinden dat andere dat misschien "niet normaal"vinden.
06-04-2017 22:13
06-04-2017 22:13 • Reageer
Bibi Prospero
Helemaal mee eens. Wat voor de een normaal is dat is voor de ander weer niet normaal.
06-04-2017 20:55
06-04-2017 20:55 • Reageer
Laurianne
Erg leuk geschreven! Ik ben het helemaal met je eens :)
06-04-2017 18:52
06-04-2017 18:52 • 1 reactie • Reageer
Patty
Dankje laurianneaerts voor je waardering :)
06-04-2017 18:55
06-04-2017 18:55 • Reageer