Wat is normaal??

Wat is normaal??


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wat is de definitie van normaal? En wie bepaald dat?

Met deze blog wil ik mijn visie op deze vragen geven. Vroeger heb ik mijzelf deze vragen zo vaak gesteld en nooit een antwoord op gekregen. Dan praat ik over 20 jaar geleden....ik ben nu 40...!

Ik denk echt wel dat ik 20 jaar nodig heb gehad om zelf uit te vinden wat NORMAAL zijn/doen/gedragen inhoudt!

Regelmatig krijg ik die vraag van mensen die hulp zoeken.... Is dit normaal?!..Ben ik normaal? Is dit normaal gedrag?!

Mijn antwoord hierop is.....Zolang als jij een ander of jezelf niet kwetst of pijn doet met jouw gedrag of behoeftes.....is normaal!

Tenminste......dat is mijn definitie van NORMAAL! Dat betekend dat voor mij heel duidelijk is dat daar de grens ligt! Natuurlijk heb ik deze grens middels mijn levenservaring kunnen stellen. Dus voor een ieder die zich nog afvraagt wat NORMAAL is....denk ik dat mijn definitie een heel duidelijk beeld geeft!

Als iemand graag een broodje eet met pindakaas en daaroverheen nog eens chocopasta.....so what!!? ... Zolang deze persoon dat lekker vindt.....respecteer dat gewoon. De definitie van normaal....of abnormaal wordt beinvloed door de buitenwereld. Zolang jij zelf duidelijkheid hebt over de definitie en daar naar kunt leven....dan ga je merken dat je weinig tot zelfs niet meer beinvloed zal worden door anderen!

Dat is hetgeen dat mij nu ook rust geeft in mijn leven. Het accepteren en respecteren en ook waarderen van je eigen keuzes in het leven, maar ook de keuze van een ander! Ik merk dat er steeds meer hulpvraag is voor problemen die heel vaak te maken hebben met de onrust bij mensen in de vorm van...."wat zal een ander wel niet van mij denken!!"  "Dat vind een ander toch niet normaal!!".

Dus veel mensen zijn naar mijn beleving veel te veel bezig met de mening van anderen en concentreren zich daardoor niet op zichzelf....!

Met deze blog probeer ik iedereen die het nog niet is...bewust te maken dat het jouw leven is ...en niet dat van een ander!

Ik ben benieuwd naar jullie reactie op deze blog en of je mij kunt uitleggen of jij dit ook zo ziet...of juist niet!...en waarom dan wel of niet!?

Een fijne dag gewenst!
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
alle fases zult je gaan merken, gaan we doorheen
helpertje en jezelf vergeten-naief en een engel ... wat is normaal veranderd met ej mee...mooi dit
| 21:42 |
Het is ook lastig dat "normaal" op twee manieren gebruikt wordt. In de eerste plaats als een soort meetinstrument, of iets aan de norm voldoet. Dat is tenminste nog een redelijk afgebakend terrein. In de tweede plaats wordt "normaal" vaak gebruikt voor wat de meerderheid doet, wat de meeste mensen doen. Dat laatste is zo afhankelijk van allerlei omstandigheden dat echt normaal gewoon bijna niet bestaat. Bovendien is "normaal" ook nog eens voortdurend in beweging. Wat in de zeventiger jaren raar was is nu volkomen normaal en wat nu normaal is kan over een paar jaar wel wil abnormaal zijn,
Gewoon je eigen plan trekken en doen waar jij je goed bij voelt en het ook een beetje "normaal"vinden dat andere dat misschien "niet normaal"vinden.
| 22:13 |
Helemaal mee eens. Wat voor de een normaal is dat is voor de ander weer niet normaal.
| 20:55 |
Erg leuk geschreven! Ik ben het helemaal met je eens :)
| 18:52 |
Dankje laurianneaerts voor je waardering :)
| 18:55 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen