×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Doe wat je deed, en je krijgt wat je kreeg!

Doe wat je deed, en je krijgt wat je kreeg!


Vroeger kwam ik geen gram aan, en nu...
Na enige tijd, toen ik huisje, boompje en beestje op z'n plaats had staan, en wat rustiger werd, ging ik mij meer richten op een hobby van mij; koken, en het bijbehorende heerlijk eten. Mijn porties waren altijd aan de grote kant, en deze gewoonte hield ik bij het heerlijke eten dan ook gewoon aan. In eerste instantie vond ik het wel prettig, om iets aan te komen, en een kilootje...

Wat is een kilootje? ja, twee pond! Een kilo meer of minder ik keek er niet op. Tot op een dag ik moest bukken om iets in de vrachtwagen op te pakken, en mijn buik hinderlijk in de weg zat! Jarenlang kwamen geleidelijk de kilootjes erbij, waarvan je in de spiegel geen verschil ziet. Het komt zo geleidelijk! Wat dat betreft zou je naast je spiegel een foto moeten hangen van X jaren geleden, waar je gezond gewicht van toepassing is. Zo zou je dan wel het verschil kunnen waarnemen!

Maar goed, die buik zat ik de weg, en daar moest ik iets aan doen. Ik dook in mijn geheugen en vond daar mijn kennis die ik had opgedaan tijdens mijn opleiding tot sportmasseur. Metabolisme, Basaalmetabolisme...hoe ging dat ook alweer?

Ik zag rondom mij heen tientallen diëten, sportattributen en andere opties om gewicht te verliezen, en zocht in eerste instantie naar de snelste manier. Pillen die het metabolisme stimuleren. Vaker naar het toilet, maar dan hield het ook op. Sportschool bezoeken, waarbij ik trainingen in mijn handen kreeg, waar ik op zich wel een leuke conditie meer kon opbouwen, wat ik dan ook deed, maar dit was niet te combineren met mijn werkzaamheden (toentertijd nog met de vrachtwagen).

Dit was niet vol te houden, 2 uur sporten als ik na mijn werk in de nachtdienst thuis kwam. Dat was dan om ongeveer 9 uur afgewerkt, door de files naar huis waar ik om 10 uur aankwam, en dan naar de sportschool. Trainen van 10.30 tot 12.30, naar huis douchen, en dan hyper naar bed, waar ik de slaap niet kon vatten. Daarnaast nog wisselende werkzaamheden, waarbij uitloop van de werktijd tot 12 uur geen uitzondering was!

Er moest een andere optie zijn. Ik ging op onderzoek uit en dook in de materie van de opleiding sportmasseur, en boeken over training. Hieruit heb ik toen een training ontwikkeld die wel uitkomst bood. Door een training die in te passen was in het dagelijks leven, en een paar aanpassingen in de levensstijl.

Hoeveel pogingen heb jij ondernomen?

Ik spreek regelmatig mensen die door veel sporten, kleine stapjes nemen richting hun doel, maar bij het wegvallen van de training, door drukte door werkzaamheden, het gewicht weer terug krijgen. Sporten is goed, en vaak ook nog leuk! Je doet er sociale contacten op, en beweegt je richting je doel. Tijdens het sporten verbrand je calorieën, en dat is toch wat we willen, om via deze weg gewicht te verliezen.

Het probleem bij deze vorm van sporten is, dat je vooral je sportschool sponsort, omdat je richting je doel gaat, en daarna weer terug valt. Om deze manier blijf je terug komen bij je sportschool, wat hun doel is. Jij bent namelijk hun verdien model, als jij wegblijft, komt het maandelijkse tarief te vervallen, en moeten er weer nieuwe mensen worden aangetrokken.

De sportschool is niets mis mee, als je dan ook je doel behaald. Daarnaast kun je voor de gezelligheid gewoon blijven trainen. Vooral groepslessen zijn erg gezellig. Je doet hier veel repeterende bewegingen, en traint hier voor een goede conditie. Het probleem hierbij is dat je met de trainingen het vrouwelijk hormoon stimuleert; oestrogeen. Vrouwen hebben over het algemeen meer last van overgewicht, en dat is met een reden, zij hebben veel van het vrouwelijk hormoon.

Oestrogeen is een hormoon wat vetopslag stimuleert, om zodoende bij bevruchting en aansluitende zwangerschap, een warm comfortabel nestje, te kunnen bieden aan de kleine die opgroeit in de buik. Niet mis mee, als je dat doel nastreeft, echter wil een slank lichaam kun je beter op een andere manier trainen, dat tevens makkelijker is in te passen in de dagelijkse sleur.

Een korte training zoals ik heb ontwikkeld, stimuleert het mannelijk hormoon, en stimuleert het metabolisme, ofwel je ontwikkeld een snellere stofwisseling. Belangrijker nog het basaal metabolisme!

Wat is het basaalmetabolisme?

Het basaalmetabolisme is het systeem in je lichaam, dat ervoor zorgt dat alle basale functies in je lichaam functioneren. Dit zorgt ervoor dat je kunt ademen, je hart blijft kloppen, je hersenen blijven functioneren, ofwel je in leven blijft. Deze functie gebruiken een aantal calorieën, wat je minimaal dient binnen te krijgen, of aan lichaamsvet dient te hebben, zodat hier de energie voor deze functies vandaan kan worden gehaald. Dit proces verloopt 24 uur per dag.

Een manier om het basaalmetabolisme op te voeren zou dus wel ideaal zijn. Hiermee verbrand je 24 uur per dag, jou gehate vet! Die rolletjes die zich bovenop je dijen hebben gevestigd, of de buik die proporties heeft aangenomen, waardoor je problemen ondervindt met het strikken van je veters.

Momenteel zijn we zelfs het station gepasseerd, waarbij een gezond gewicht geen streven meer is, maar het ideaal beeld moet worden aangepast. Nu moeten Barbie en Ken in een vollere versie worden aangeboden, zodat kinderen niet meer zo nadrukkelijk op het verschil worden gewezen, tussen de slanke Barbie en Ken, en de vollere ouders. Kinderen nemen geen blad voor de mond, en zeggen wat er in ze op komt. Dit zou toch wel slecht zijn voor de voedingsindustrie die zogenaamd gezond voeding wil promoten.

In eerste instantie is het dus belangrijk het basaalmetabolisme op te voeren. Maar hoe doen we dat? Onze spieren hebben ook een functie in het geheel, en wanneer we meer spiermassa ontwikkelen, voeren we tevens het basaal metabolisme op.

Ben jij tevreden met je gewicht, of wil jij hier iets aan veranderen?

Als jij bereid bent een paar eenvoudige stappen te nemen, wil ik je graag helpen!

Ga dan naar het aanmeldformulier


 AltaC
Tja, als je wil dat er iets veranderd dan zul je je levensstijl moeten aanpassen, heel logisch.
18-03-2016 14:16
18-03-2016 14:16 • 1 reactie • Reageer
Paul van Mackelenbergh
Voor ons klinkt dat logisch, echter veel mensen vergeten dat aspect, en sporten bijvoorbeeld 1 keer, en denken dan dat ze een gezonde levensstijl volgen. Een structurele verandering, dat biedt mogelijkheden!
18-03-2016 14:29
18-03-2016 14:29 • Reageer
Soberana
Mooi blog. Vooral de stelling: 'Momenteel zijn we zelfs het station gepasseerd, waarbij een gezond gewicht geen streven meer is, maar het ideaal beeld moet worden aangepast.' De aanpassing van het postuur van Barbie en Ken: is dat om de aanzwellende anorexia-golf te keren? typeert de westerse samenleving. Ik eet gezond, beweeg voldoende en ben tevreden met mijn figuur en gewicht. Ik ben maar wat blij dat bij ons maat 40-42 wordt beschouwd als super-slank: in NL ben je dan al 'dik'.
13-02-2016 19:57
13-02-2016 19:57 • 1 reactie • Reageer
Paul van Mackelenbergh
Precies Soberana, daarom propageer ik een gezond gewicht, waarbij de nadruk ligt op het voorkomen van problemen door overgewicht, zoals slaapapneu, hart-en vaatklachten e.d. Wanneer je mij volgt op de facebookpagina van gezond8 houd ik je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In de komende tijd zal ik hier meer informatie delen. (het staat nu nog in de kinderschoenen).
14-02-2016 16:05
14-02-2016 16:05 • Reageer
Petrage
Mooie blog, ik probeer ook zo gezond mogelijk te eten en combineren met sporten.
09-02-2016 20:51
09-02-2016 20:51 • Reageer
Wendy
Goed geschreven blog erg uitgebreid
09-02-2016 14:55
09-02-2016 14:55 • Reageer
bamboehart
mooie blog hier ook een gezond gewicht en blij met mijn lijf
09-02-2016 11:24
09-02-2016 11:24 • Reageer
Grace&
Uitgebreid blog maar ik mis de climax van de door jouw ontwikkelde strategie :) mijn strategie? Een paar keer per week thuis yoga doen en een of twee keer per week vasten (intermittend fasting)
08-02-2016 22:51
08-02-2016 22:51 • 1 reactie • Reageer
Paul van Mackelenbergh
Ik nodig je graag uit het volgende blog te lezen ;)
14-02-2016 19:59
14-02-2016 19:59 • 1 reactie • Reageer