Liebster Award


Tot mijn grote verbazing ben ik genomineerd voor een Liebster Award door Nele. Nooit had ik verwacht dat ik een nominatie zou krijgen, superleuk dus, dank je wel!

Antwoord op de vragen!

1. Peper of zout of peterselie?
Zout dan maar, als ik echt moet kiezen. Ik ben ook een fan van peper, maar peterselie gebruik ik nooit. Ik zou ook niet eens weten in wat, als ik eerlijk ben..

2. Welke verhalen of boeken staan in jouw persoonlijke top-drie, en waarom?
Ik lees helaas niet meer zoveel boeken, vroeger was ik zo'n kind dat bijna de hele bibliotheek had gelezen (beetje zoals Mathilda), maar sinds ik volwassen ben en geen lid meer van de bieb, lees ik niet of nauwelijks meer.
Maar dat weerhoudt mij er niet van om deze vraag alsnog te beantwoorden, natuurlijk!
Uiteraard staat de gehele Harry Potter reeks op nummer 1, daar krijg ik nooit genoeg van. Ik ben nu zelfs bezig met de luisterboeken (in het Engels, hallo Stephen Fry met je fijne stem), ondanks dat ik alle boeken zo'n 7 keer heb gelezen inmiddels. Daarna ga ik toch voor Zilvervlerk en Zonnevlerk, boeken over een vleermuis. Zo mooi! Sinds ik die boeken gelezen heb, is de vleermuis ook mijn lievelingsdier. En als laatste, het is verschrikkelijk, zou ik toch moeten zeggen dat het Peggy's Paardenpension is. Deze lees ik al zo lang ik me kan herinneren, het is een ontzettend stom en voorspelbaar boek, maar het is mijn guilty pleasure . Ik kan het niet uitleggen, maar dat boek doe ik echt nooit weg, hoe slecht het ook is.

3. Zonder welk voorwerp vertrek je niet op reis?
Zonder mijn telefoon ga ik sowieso nergens heen. Ik ben namelijk een doemdenker en ik vrees dat er iets ergs gebeurt als ik niet mijn telefoon meeneem en dan dus niet om hulp kan vragen. Ja, vroeger hadden we ook niet allemaal mobiele telefoons en was er ook niks aan de hand, maar ik vind het gewoon prettig om altijd een telefoon bij me te hebben. Voor mijn eigen entertainment, maar ook in geval van nood.
4. Wat is je lievelingskost?
Sushi, zonder twijfel. Daar mag je me serieus voor wakker maken. Ik zou in dat geval in eerste instantie misschien niet zo blij zijn, want ik hou ook erg van slapen, maar alles is vergeven als de sushi tevoorschijn komt.

5. Welke groente is onmisbaar?
Ik zou het persoonlijk best vervelend vinden als we geen paprika's meer zouden hebben. Ook zijn broccoli, bloemkool en prei een grote hit bij mij.
6. Welk klassiek muziekstuk vind je zelf erg goed?
Dat is Dans Macabre van Camille Saint-Saëns. Mocht het bekend klinken, dan is dat omdat het van het spookhuis in de Efteling is! Verder ben ik ontzettend gek op filmmuziek, met name Hans Zimmer.

7. Welk modern muzieknummer staat in jouw persoonlijke top-tien?
Ik luister niet zoveel naar de radio, dus ik heb geen idee of ik het modern mag noemen, maar van wat ik de laatste tijd gehoord heb, vind ik Ed Sheeran - Shape of you wel heel leuk en wat de jongens van One Direction nu solo aan het doen zijn klinkt ook prima.
8. Waar kun je niet mee om gaan?
Ik kan slecht omgaan met onrecht en oneerlijkheid. Of hebben we het over dingen als een betonboor? Want dan, een betonboor.

9. Wat vind je leuk aan mensen?
Ik vind het leuk als mensen positief blijven, ondanks alles waar ze doorheen gaan.
10. Welke sprookjes zijn je bijgebleven? (En waarom?)
De wolf en de zeven geitjes. Ik weet niet zo goed waarom deze me is bijgebleven, maar ik vond deze vroeger al memorabel. Misschien omdat mijn moeder ook streng was over de deur open doen, ik ben namelijk nogal nieuwsgierig. Ze zei altijd: "Niet opendoen, al staat de koningin voor de deur!"

De vragen voor de genomineerden zijn:
1. Je mag bestellen wat je maar wil bij de McDonald's, de Burger King of KFC. Wat wordt het?
2. Welk dier heb jij nog nooit geaaid, maar wil je wel graag aaien?
3. Wat doe jij op een regenachtige zondag?
4. Welke serie of film kun jij blijven kijken en waarom?
5. Welk attractiepark ga jij graag naartoe en waarom juist die?
6. Wat is je droombaan?
7. Welke app op je telefoon wordt het meeste gebruikt? Dit mag ook gewoon bellen zijn als je geen apps hebt!
8. Als je één ding aan jezelf mocht en kon veranderen (innerlijk of uiterlijk), wat zou dat dan zijn?
9. Wat is je favoriete soort thee of koffie?
10. Je wint 10 miljoen, belastingvrij. Wat doe je ermee?

Zo doe je mee:

1)  Bedank de persoon die jou heeft genomineerd
2)  Post een link naar zijn of haar blog
3)  Zet een foto van de award op je blog
4)  Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd
5)  Nomineer 5 tot 11 blogs
6)  Bedenk 10 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
7)  Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost
8)  Kopieer deze regels in je eigen blogpost