De ouderen van tegenwoordig


Er moet mij echt even iets van het hart, want ik zie het steeds meer voorbij komen; blogberichten met aantijgingen richting "jeugd van vandaag" ofwel "de jeugd van tegenwoordig"

In de blogberichten waarin "de jeugd van vandaag" allerlei termen krijgt als iGeneratie en weet ik het allemaal niet, wordt de jeugd met de grond gelijk gemaakt. Ook ik voel me aangesproken als jongvolwassene uit '95.

Zo ben ik helemaal niet lui, materialistisch, noch een Siamese tweeling met mijn smartphone. Ik ben heb respect voor politieagenten, docenten en eigenlijk iedereen die mij normaal behandelt. Als iemand mij dus bestempeld als een smartphoneverslaafde luilak, alleen omdat ik toevallig uit de 90's kom, verliest diegene mijn respect.
Verder ben ik blij met wat ik krijg, ga ik niet huilen als ik geen tablet krijg voor mijn verjaardag en doe ik al helemaal niet mee aan Snapchat of dergelijke nonsens. Ook leefde dat nog helemaal niet toen ik opgroeide. Toen speelde ik old-school buiten met vrienden of met poppen.

Scheer dus geen 25 jaar aan mensen, wat de iGeneratie is, over één kam!