Geduld hebben loont [schrijfsel]

Geduld hebben loont [schrijfsel]


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Jullie kennen Malibu misschien wel van voorgaande blogberichten en/of foto's. Pas kwam ik erachter dat ik haar niet heb voorgesteld aan jullie en het achtergrond verhaal nog niet heb gedeeld.

Malibu was, toen ik voor het eerst bij mijn vriend langskwam, een eenkennig kat. Ze maakte me duidelijk dat ik afstand moest houden, met de nodige waarschuwingen. Haar aaien mocht ik niet, dan kreeg ik een harde mep, gevolgd met een boze blik en wat geblaas. Daarna verstopte ze zich vaak. Als ik dichterbij kwam, deinsde ze terug. Een verklaring voor dit alles wist mijn vriend zo niet direct te noemen. 

Na een tijdje kwam hij tot de conclusie dat dit door een ex van hem kon komen; zij ging niet altijd netjes met Malibu om en dat was hoogstwaarschijnlijk traumatiserend voor Malibu. Doordat zijn ex dat had gedaan buiten zijn weten om, en niet waar hij bij was, wist hij van niets en kon hij niet ingrijpen.

Ook was Malibu geen allemansvriendje, dat is ze nooit geweest.

Na ongeveer een jaar trok ik bij mijn vriend in en ik werd getolereerd. Daar was alles mee gezegd. Ze bleef me waarschuwen en ik besloot het winnen van vertrouwen op een andere manier aan te pakken; een manier waarbij ik niet direct te dichtbij hoefde te komen. Door voorzichtig oogcontact met haar te maken en te knipogen, maakte ik haar duidelijk dat ik geen bedreiging voor haar wilde zijn; dat ze me kon vertrouwen. Ook nam ik het voeren in de ochtend van mijn vriend over. Dit resulteerde in het feit dat Malibu dichterbij durfde te komen. Als ze snuffelde, liet ik haar gaan tot ze genoeg had en raakte ik haar niet aan. Ook het oogcontact en knipperen zette ik door. Ze begon al wat van mijn spulletjes te claimen; kopjes er aan geven, er op liggen en aan alles snuffelen. Ook dit liet ik gewoon toe. Malibu leek, langzaam maar zeker, wat vertrouwen te krijgen. Heel af en toe mocht ik een keertje aaien, zonder een mep te krijgen.

Sinds een maandje ongeveer is Malibu als een blad aan de boom veranderd; ik mag haar aaien, ze kruipt zelfs op schoot. Ze is blij als ik terugkom van werk. Als mijn vriend eerder thuiskomt dan ik, kijkt ze ook vaak nog of ik er achteraan kom. Ook krijg ik kopjes en krijg ik nooit meer een mep van haar. Het heeft ongeveer anderhalf jaar geduurd, maar ik ben blij met het resultaat. 

Zo zie je maar weer; geduld loont!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
wat een mooie foto
| 22:01 |
Fijn voor jullie beide !!
| 14:01 |
Wat een mooi beestje
| 08:15 |
Dankjewel! :D
| 19:55 |
Ik herken het. Ging bij ons ook zo met mijn (helaas inmiddels overleden) kater.
Maar hij was eenhandig met mij en deed zo tegenover mijn vriend. Ging later gelukkig beter.
| 22:24 |
Vaak heeft het gewoon tijd nodig :-)
Katten blijven bijzondere en mysterieuze dieren..
| 19:55 |
super om te lezen.. heerlijk voor jullie beiden katten zijn de bom :) en vind het echt een prachtig beessie
| 00:20 |
Katten zijn geweldig :D
Dankjewel, ik zal het aan Malibu doorgeven ;-)
| 19:55 |
En is de boodschap aangekomen? Haha zie deze nu pas sorry :) Hopelijk gaat hij niet naast zijn schoenen lopen nu!
| 20:29 |
Ja hoor :-)
Het streelde haar ego enorm hihi.
| 20:40 |
haha :-) en ze zijn al zo ijdel lol
| 20:50 |
Wat een prachtige kat,daar word je toch meteen verliefd op. Heel goed dat je zoveel geduld hebt gehad. Kunnen jullie nu van elkaar genieten.
| 22:53 |
Ze is echt een lieverd :-)
Ik snapte haar ook wel; ik vertrouw ook niet iedereen direct ;-)
| 19:54 |
Fijn hé, nu hoor je er helemaal bij. Wat is het een prachtige kat by the way!
| 20:29 |
Dankjewel :D
Het is inderdaad heel fijn!
| 20:31 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen