×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Mijn struggles | Overdenkingen


Het is niet dat ik een checklist heb ingevuld voor ik geboren werd of mijn eigen handleiding kon schrijven. Mijn god zeg, was dat maar zo. Ik weet zeker dat ik alle diagnoses weg had gekrast en van mezelf een super mens had gemaakt die door kon werken tot haar 70ste, niet moe was na een dagje waarvan veel mensen niet moe worden en niet zo met haarzelf in de knoop zou zitten. Ik zou mezelf super knap, aantrekkelijk en slim maken zodat mensen simpelweg niets hebben om mij te pesten zodat ik me eindelijk eens goed zou kunnen voelen. Ook zou ik mezelf meer geluk gunnen, mijn pessimistisch karakter inruilen voor optimistisch. Ik zou mijn energieniveau op onbeperkt zetten zodat ik normaal naar een verjaardag zou kunnen zonder aan het einde van die avond een complete emotionele inzinking zou krijgen doordat ik de prikkels niet aankan. Zodat ik niet het einde van iedere dag in de stress zou zitten over irrelevante zaken die mijn aandacht niet verdienen; dat ik normaal rustig kan slapen. Dan zou ik zorgen dat de mening van mensen mij niet zo raken, dat ik geen overgevoelig persoon ben die begint te huilen bij een reclame van een dier in nood en tegelijkertijd hypocriet is door een ander dier, diezelfde avond, op haar bord te hebben. 

Afbeeldingsresultaat voor perfectly imperfect

De vraag is of ik ook echt gelukkig zou worden van al die perfecties. Juist als je imperfect bent, ben je perfect, toch? En is normaal zijn nou echt zo normaal in een samenleving waar iedereen anders is, maar tegelijkertijd hetzelfde? Ik denk dat als ik de checklist zou krijgen, ik er nooit over uit zou komen wat ik op zou schrijven. Ook de vraag of ik mijn leven terug zou draaien, als dat mogelijk zou zijn, is een vraag die ik niet zomaar met "ja" of "nee" kan beantwoorden. Ja, ondanks alle moeilijkheden die ik heb moeten trotseren ben ik goed terechtgekomen, maar bepaalde moeilijkheden waren niet nodig geweest. Zo had ik niet depressief hoeven zijn, want ik mag er net zo goed zijn als ieder ander. Zo had ik mij niet een buitenbeentje hoeven voelen doordat ik nu eenmaal geen sociaal wonder ben of veel vrienden heb. Had ik mij niet minder vrouw hoeven voelen doordat volgens sommige mensen je pas echt een vrouw bent als flinke rondingen hebt, waarbij vooral borsten belangrijk zijn. Het had allemaal niet gehoeven. Ook had ik assertiever kunnen zijn, die rot kinderen van het middelbare school een flinke klap in het gezicht kunnen verkopen zodat ze me nooit meer zouden pesten, mij met rust zouden laten en mij zouden vrezen. Ik had geen klootzak hoeven ontmoeten die in anderhalf jaar mijn zelfbeeld nog verder naar de grond wierp, de band met mijn ouders verwoestte en jaren later gewoon verderging met het terroriseren van mijn gedachten doordat ik niet makkelijk afstand doe van mijn verleden.

                     Afbeeldingsresultaat voor perfectly imperfect
                       Afbeeldingsresultaat voor perfectly imperfect

Anderzijds is alles gegaan zoals het had moeten gaan. Als ik op de basisschool geen buitenbeentje was geweest, was mijn diagnose nooit aan het licht gekomen. Dan was ik nooit naar een onderwijs gestuurd wat niet werkt om vervolgens bij een speciaal onderwijs te komen waar ik vrienden maakte. Waar ik door een aanranding mee te maken mijn grenzen leerde kennen. Waar ik door mijn depressie sterker werd dan ooit, breekbaarder dan ooit, eerlijker dan ooit, meer mijzelf dan ooit. Waar ik leerde dat niet alles vanzelfsprekend is, dat niet iedere jongen te vertrouwen is. Waar ik leerde dat voor jezelf moet kiezen, want een ander zal dat niet (zomaar) doen. Waar ik leerde een stap te zetten zonder hier volledige support voor te krijgen. Wat resulteerde in mijn mbo opleiding bij een REA instituut. Daar waar ik in de mangel werd gegooid, mijn ene oma verloor aan het begin van mijn traject en mijn andere oma rond het einde van mijn traject. Waar van mij geacht werd nog sterker te zijn, door te pakken niet op te geven. Waar ik, doordat ik mij eenzaam voelde, nog meer leerde bouwen op mezelf en in kleine porties zelfvertrouwen op leerde bouwen. Waar ik door mijn gehaalde resultaten verder en verder kwam, verder dan ik ooit durfde te hopen. Waar ik van stageplek naar stageplek ging en mij door ontwikkelde, verbeterde en mijn sterke punten begon te ontdekken. Waar ik assertiever werd en nog meer naar mijzelf leerde te luisteren en belangrijke knopen doorhakte. Waarna ik besloot een app te installeren die mijn meest onverwachte, doch spannendste avontuur ooit was. Door die app maakte ik een sprong in het diepe die ik voorheen niet had durven maken, waardoor ik mijn huidige verloofde heb ontmoet die tot op de dag vandaag het beste in mij naar boven haalt. Die mij geholpen heeft, de steun bood die ik voorheen nooit kreeg en mij hielp de stappen te zetten die mij hebben gemaakt tot de persoon die ik vandaag de dag ben. 

   


           Gerelateerde afbeelding

Een persoon waar ik trots op ben. Een persoon die ik vroeger altijd al had willen zijn met al haar kwetsbaarheden, diversiteit en unieke eigenschappen. Een persoon waarvan ik nooit had durven dromen dat ik in haar zou veranderen, mijn eigen held, mijzelf.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts