Trouwdag plannen; zo moeilijk als je zelf wil

Trouwdag plannen; zo moeilijk als je zelf wil


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Eigenlijk is het ontzettend vrolijk en goed nieuws; mijn vriend en ik hebben de knoop doorgehakt en besloten toch volgend jaar te trouwen. Gezien we twijfelden over budgetgerelateerde dingen en steeds uit bleven stellen, bleven we bij het bezoeken van trouwbeurzen en het verzamelen van ideeën waar niks mee gebeurde. Hoe het idee kwam? We wonnen een prijs op een beurs en ergens dachten we "waarom wachten we eigenlijk". Ook bleek de angst om niet iedereen te kunnen pleasen enorm in de weg te zitten.

Het klinkt misschien ook echt ontzettend idioot; het bang zijn voor het mogelijk teleurstellen van anderen. "Het is namelijk niet nodig, het is immers jullie dag" aldus de woorden van onze ouders die ieders ook hun wensenlijstje hebben. Zo verwachten zij onder andere dat we in de kerk trouwen, terwijl wij dat eigenlijk liever niet willen. Als je namelijk in een kerk trouwt moet er binnen een jaar belijdenis van het geloof gedaan worden en dat is een stap die wij beiden niet willen maken. Ook heb ik mijn gezicht al enkele jaren in geen kerk laten zien en zou het hypocriet zijn als ik iets zou doen waar ik niet achter zou staan. Kortom; we zouden slechts in een kerk trouwen om onze ouders te pleasen, niet omdat wij dat zo graag willen. Zelf willen we het liefst een simpele ceremonie en daarna een gezellig feest, ergens tussendoor een fotorapportage met familie/vrienden/dierbaren; vooral plezier en vrolijkheid. 

En dan komt het dingetje waar veel bride-to-be's naar uitkijken; het kopen van je jurk, dé jurk. Velen lijken het niet moeilijk te vinden om te kiezen wie ze mee zouden vragen met het uitzoeken. Ik vond dit ontzettend moeilijk. Traditie-gewijs, geloof ik, neem je - je moeder en aanstaande schoonmoeder mee, maar eerlijk gezegd heb ik eigenlijk bijna geen band met mijn aanstaande schoonmoeder. Van een klik kan ik ook totaal niet spreken. Inmiddels heb ik een keuze gemaakt, maar dat was echt moeilijk. Ik was namelijk bang voor eventuele kritiek, scheve blikken en vervelende vragen. Voor het vinden en passen van mijn jurk neem ik mijn ouders en beste vriendin mee. Bij mij gaan beide ouders mee doordat mijn moeder een behoorlijk sterke mening heeft, maar wel het beste voor me wil. Mijn vader kan mijn moeder's mening wat remmen en kent mij heel goed. Daarbij vind ik het belangrijk dat hij dit moment ook meemaakt. Mijn beste vriendin gaat mee, doordat ik dit een belangrijk iets vind waarbij ik het fijn zou vinden als ze erbij zijn. 

Mijn vriend en ik lopen nog steeds wel in het een en ander vast. Je probeert immers toch rekening met mensen te houden en zoveel mogelijk mensen te pleasen. En hoe moeilijk het ook is, we proberen dat los te laten. Het is onze dag en dat gaan we zoveel mogelijk invullen zoals wij dat willen. Voor nu gaan we proberen zo veel mogelijk van het plannen te genieten. Ook zal ik proberen hierover het een en ander over te bloggen, mits jullie dit interessant zullen vinden om te lezen natuurlijk ;-)Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Lieverd doe het goed voor jullie tweetjes en hou niet te veel rekening met anderen want er zullen er altijd zijn die iets te mopperen hebben ! Alvast een super geweldige dag gewenst!
| 10:20 |
Dat klopt, dat is wat mijn vriend en ik ook tegen elkaar zeggen wanneer we twijfelen over iets waar anderen mogelijk kritiek op kunnen hebben. 
| 12:05 |
nou, pas op inderdaad met je aan te passen aan wat familie wil. Die kerk: niet doen gewoon. Veel succes en voorpret toegewenst.
| 22:13 |
Ik pas zeker op. Het is moeilijk, maar niks in het leven gaat zonder slag of stoot ^^
Dankjewel! :D
| 22:54 |
Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Jammer dat 'de kerk' dan zo opgedrongen wordt door de ouders. Toch heb ik er begrip voor dat je dit niet wilt, zeker als dan verwacht wordt dat je binnen een jaar geloofsbelijdenis zou moeten doen. Geloof is een persoonlijke ervaring met een relationele God. Die relatie bouw je zelf of niet, maar mag nooit opgedrongen worden door mensen om je heen. Toch hoop ik dat je met God gaat en die zegen toch zult ervaren. Hele fijne dag alvast gewenst!
| 19:35 |
Dankjewel! Zo zie ik het ook; het zelf opbouwen, zonder opdringen. Ik hoop dat ze vrede kunnen hebben met de keuze van mijn vriend en ik.
| 19:43 |
Hebben ze die keuze? Hopen ja, toch denk ik dat dit voor jou geen rol mag spelen in de keus die jezelf maakt. Zelf ooit voorganger geweest bij een huwelijksvoltrekking, geen huwelijksinzegening gedaan, maar een bevestigen van wat we God zagen doen. Klein verschil met de hedendaagse huwelijksinzegeningen binnen de kerken en de voorwaarden die zij vaak hieraan geven...
| 21:09 |
Zelf ben ik van mening dat ouders best mogen proberen in een opvoeding aan te sturen op de religie die voor hen juist wordt geacht. Bij mijn ouders, en die van mijn vriend, is dat het christendom. Toch komt er een keer een dag dat het kind zelf de keuze dient te maken en ik vind dat ouders die keuze moeten kunnen accepteren. Los van het religieuze gebeuren blijf ik hun dochter.
| 21:23 |
Exact.
| 09:46 |
Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk.❤️
Is het in Europa gebruikelijk dat zowel moeder als schoonmoeder meegaan om de trouwjurk te kopen?
Bij ons (iig in de tijd dat ik trouwde) alleen de moeder van de bruid, de ouders van de bruid betaalden immers alles. Ik begrijp dat bij jullie het bruidspaar alles zelf betaalt.
Ik vond mijn moeder destijds een geweldige weddingplanner😄
| 18:43 |
Volgens mij wel. Al heb ik aan de ene kant nogal lak aan tradities. Een traditie waar ik wel aan vast wil houden is dat mijn aanstaande mijn jurk niet ziet voor de dag zelf :D
| 19:42 |
Ik vind tradities juist erg waardevol.
Als jullie samenwonen vereist het een beetje organisatie om te zorgen dat hij jouw jurk niet van te voren ziet. Mijn in NL wonende dochter woonde ook al samen toen ze trouwde. Wij waren voor de bruiloft naar NL gereisd en logeerden bij hen.
Ik heb haar trouwjurk toen in mijn kast in de logeerkamer gehangen. Op de ochtend van de grote dag heeft zij zich in de logeerkamer aangekleed (de traditie houdt in dat de bruidegom de jurk pas mag zien, als de bruid hem al aan heeft)😄
Als ik het goed begrijp doen jullie ook niet aan weggeven van de bruid, aansnijden van de bruidstaart, over de schouder gooien van het bruidsboeket, something old/something new/something borrowed/something blue etc. Wbt het laatste heb ik de 'penny in her shoe' in mijn tasje gestopt ipv in mijn schoen😁
| 20:17 |
Daar zijn we nog niet helemaal uit :-)
| 20:35 |
Wat onwijs leuk dat je gaat trouwen! GEFELICITEERD! 

En natuurlijk, het is jullie feestje. Daar kun je zo veel en zo weinig van maken als dat je zelf wil, geniet er vooral van :) van zowel alle voorbereidingen als van de dag zelf!
| 17:58 |
Dankjewel! :D

Het is wel lastig hoor, want juist de ouders gaan het lastig vinden dat mijn vriend en ik niet in een kerk willen trouwen.
| 18:01 |
Ja, ik snap dat dat lastig is :/ maar ze willen ongetwijfeld het beste voor jou dus als jij en je vriend achter jullie keus staan dan zullen ze dat begrijpen (ook al vinden ze het zelf wat lastiger). 

Bij mij is het precies omgekeerd. Oké, ik ben dan nog hartstikke single maar ik zou later wel graag in een kerk willen trouwen maar dat vinden mijn ouders dan weer niet oké. Ruilen van ouders? :P
| 18:08 |
Dat is zo :-)

Omgekeerd klinkt trouwens ook lastig, haha
| 18:22 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen