×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Trouwdag plannen; zo moeilijk als je zelf wil

Trouwdag plannen; zo moeilijk als je zelf wil


Eigenlijk is het ontzettend vrolijk en goed nieuws; mijn vriend en ik hebben de knoop doorgehakt en besloten toch volgend jaar te trouwen. Gezien we twijfelden over budgetgerelateerde dingen en steeds uit bleven stellen, bleven we bij het bezoeken van trouwbeurzen en het verzamelen van ideeën waar niks mee gebeurde. Hoe het idee kwam? We wonnen een prijs op een beurs en ergens dachten we "waarom wachten we eigenlijk". Ook bleek de angst om niet iedereen te kunnen pleasen enorm in de weg te zitten.

Het klinkt misschien ook echt ontzettend idioot; het bang zijn voor het mogelijk teleurstellen van anderen. "Het is namelijk niet nodig, het is immers jullie dag" aldus de woorden van onze ouders die ieders ook hun wensenlijstje hebben. Zo verwachten zij onder andere dat we in de kerk trouwen, terwijl wij dat eigenlijk liever niet willen. Als je namelijk in een kerk trouwt moet er binnen een jaar belijdenis van het geloof gedaan worden en dat is een stap die wij beiden niet willen maken. Ook heb ik mijn gezicht al enkele jaren in geen kerk laten zien en zou het hypocriet zijn als ik iets zou doen waar ik niet achter zou staan. Kortom; we zouden slechts in een kerk trouwen om onze ouders te pleasen, niet omdat wij dat zo graag willen. Zelf willen we het liefst een simpele ceremonie en daarna een gezellig feest, ergens tussendoor een fotorapportage met familie/vrienden/dierbaren; vooral plezier en vrolijkheid. 

En dan komt het dingetje waar veel bride-to-be's naar uitkijken; het kopen van je jurk, dé jurk. Velen lijken het niet moeilijk te vinden om te kiezen wie ze mee zouden vragen met het uitzoeken. Ik vond dit ontzettend moeilijk. Traditie-gewijs, geloof ik, neem je - je moeder en aanstaande schoonmoeder mee, maar eerlijk gezegd heb ik eigenlijk bijna geen band met mijn aanstaande schoonmoeder. Van een klik kan ik ook totaal niet spreken. Inmiddels heb ik een keuze gemaakt, maar dat was echt moeilijk. Ik was namelijk bang voor eventuele kritiek, scheve blikken en vervelende vragen. Voor het vinden en passen van mijn jurk neem ik mijn ouders en beste vriendin mee. Bij mij gaan beide ouders mee doordat mijn moeder een behoorlijk sterke mening heeft, maar wel het beste voor me wil. Mijn vader kan mijn moeder's mening wat remmen en kent mij heel goed. Daarbij vind ik het belangrijk dat hij dit moment ook meemaakt. Mijn beste vriendin gaat mee, doordat ik dit een belangrijk iets vind waarbij ik het fijn zou vinden als ze erbij zijn. 

Mijn vriend en ik lopen nog steeds wel in het een en ander vast. Je probeert immers toch rekening met mensen te houden en zoveel mogelijk mensen te pleasen. En hoe moeilijk het ook is, we proberen dat los te laten. Het is onze dag en dat gaan we zoveel mogelijk invullen zoals wij dat willen. Voor nu gaan we proberen zo veel mogelijk van het plannen te genieten. Ook zal ik proberen hierover het een en ander over te bloggen, mits jullie dit interessant zullen vinden om te lezen natuurlijk ;-)
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties