×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Trust your guts; het belang van intuïtie

Trust your guts; het belang van intuïtie


Vandaag las ik twee blogs over dating en tips voor een eerste date. Dankzij deze blogs ging ik nadenken over hoe belangrijk intuïtie is. Niet alleen bij daten, maar eigenlijk in elk vlak van mijn leven wel. Intuïtie heeft mij geholpen mooie doelen te bereiken en mensen te ontmoeten, maar het heeft me ook een keer gered.

Intuïtie als reddende engel

Enkele jaren geleden, toen ik nog bezig was met mijn studie, kreeg ik op een dag een naar gevoel in mijn onderbuik op weg naar huis. Geen letterlijke pijn, maar meer een onbehaaglijk gevoel. Een gevoel alsof er iets verkeerd zou gaan. Voor alle zekerheid heb ik diezelfde middag nog gebeld naar mijn mentor en een verlofdag opgenomen voor de volgende dag. Achteraf was dat ook maar goed geweest. De trein waar ik in had moeten zitten was namelijk gebotst met een vrachtwagen; een deel van de trein was helemaal aan gort. Het betrof een vrachtwagen en een trein die op elkaar waren gebotst bij een spoorwegovergang.

Foto links is van ©Bart Zweers en de foto rechts is van ©Niels Damstra. Via deze link kan je het bijbehorende nieuwsbericht van RTV Oost lezen.

Intuïtie als hulp

Mijn vriend heb ik leren kennen via een dating app. Voordat ik met hem zou afspreken, had ik veel met hem gesproken via de telefoon en ik had foto's. Toen ik op een dag vanuit werk naar huis reisde, kreeg ik een bericht met hem de vraag of ik al vrij was. Daar antwoordde ik op dat ik inderdaad vrij was. Vervolgens ben ik bij een bushalte uitgestapt om met hem verder te reizen naar de plaats waar ik moest overstappen op de andere bus naar huis. Dit had ik niet gedaan als mijn onderbuikgevoel negatief was. Mijn onderbuikgevoel was positief en daardoor heb ik toch mijn vriend leren kennen. We zijn zelfs verloofd. 

 

Wel even belangrijk; hiermee bedoel ik niet dat je klakkeloos op je gevoel moet vertrouwen, want ook al zal het vaak gelijk hebben, soms kan het er ook flink naast zitten. Zorg altijd dat je in combinatie met je intuïtie ook je gezond verstand gebruikt. Onderschat de intuïtie echter niet.

 

Mijn inspiratiebronnen;

Start to date

Deze blog bevat tips over het starten met daten; tips die heel belangrijk zijn. Geschreven door 

Hoe werkt een First Date

Deze blog bevat informatie en tips over hoe een eerste date werkt. Geschreven door 
elsschillemans
Goeie blog, je intuïties zijn heel waardevol.
24-02-2018 12:38
24-02-2018 12:38 • Reageer
lofeonemy
altijd ernaar luisteren
10-01-2018 21:55
10-01-2018 21:55 • Reageer
Lichtophethart
Wat goed dat je luistert naar je intuïtief. Je ware onderbuik gevoel verteld je vaak heel veel. neem nou maar je verhaal van de trein. ik ken ook een aantal voorbeelden van luisteren naar....
03-01-2018 23:47
03-01-2018 23:47 • Reageer
Vinception
Jeetje, heel eng dat je onderbuikgevoel zo sterk is dat het ook gewoon klopt :o damn, wel beter dat je niet in die trein zat!
29-12-2017 22:49
29-12-2017 22:49 • Reageer
LivingThaGoodLife
Ja ik heb talloze voorbeelden dat ik er niet naar luisterde, should have.. haha nu neem ik.het heel serieus!
28-12-2017 22:26
28-12-2017 22:26 • 1 reactie • Reageer
Erieka
Ik ook wel. Had in mijn geval ook veel ellende kunnen voorkomen, maar ja, achteraf is dat altijd makkelijk gezegd...
29-12-2017 21:44
29-12-2017 21:44 • Reageer