Fietsen: Mijn ideale zadelhoogte

Fietsen: Mijn ideale zadelhoogte


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Omdat ik een passie voor mountainbiken heb en veel fiets heb ik veel geleerd over de positie en de gevolgen van de zadelhoogte.


Een verkeerde zadelhoogte kan tot gevolg hebben dat je last kan krijgen van je knieën en of je benen. Mijn ervaring is dat ik bij een te lage zadelhoogte last krijgt van mijn knieën/bovenbenen en als de zadel te hoog staat ik last krijg van mijn achillespees/heupen.


Omdat ik de laatste tijd veel last heb van mijn knieën heb ik op advies van mijn fysio de zadel tussen één van mijn lange toertochten een paar cm hoger gezet. Dit werkt prima voor de knieën omdat de knieën dan een andere hoek maken, helaas kreeg ik wel na een paar dagen last van mijn achillespees (deze kraakte hoor- en voelbaar).


Ook fiets ik veel in de stad en zie mensen moeizaam fietsen, het valt op dat de zadel zo laag staat dat de mensen de voet gemakkelijk plat op de grond kunnen zetten. Dit laatste geeft denk ik een veilig gevoel maar ik durf te wedden dat het minder lekker fiets.


Om m.i. tot een ideale zadelhoogte te komen is door op de fiets te zitten met één van de pedalen geheel naar beneden gericht. Als je je hak van je voet dan op het pedaal zet dient je been gestrekt te zijn (de hiel methode). Tijdens het fietsen, fiets je met de bal van je voet en je been dan licht gebogen. 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat goed om te weten
| 23:47 |
bedankt voor deze erg interessante tip!
| 10:16 |
Was me bekend, goed dat je het deelt.
| 10:13 |
Verdraaid, schreef een tekst en hop verdwenen, dus hier ga ik weer, ik vind het een toffe blog, ik meet 1,42 cm en heb dus steeds problemen met het instellen met zadel en stuurhoogte, ook de afstand tussen zadel en stuur horizontaal is een probleem, waardoor ik nooit echt recht kan zitten, dus knie en schouderpijn als gevolg, dus ik zal er ook maar eens met de kinesitherapeut over praten.
| 08:22 |
Toffe blog, ik meet slechts 1,42cm en zadel en stuurhoogte zijn steeds een probleem, met schouder en kniepijn tot gevolg, ook de afstand tussen zadel en stuur ligt me nooit lekker.
| 08:18 |
Binnenkort blog ik ook even over de afstand van het zadel tot het stuur. Dat blijkt ook interessante materie te zijn, eerst praktijkervaring op doen.
| 18:36 |
Kijk ik naar uit :-)
| 09:25 |
Ik zal eens kijken hoe de mijne staat.... maar zit er sporadisch op ;)
| 07:44 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen