Narcolepsie: Dagelijkse treinissues

Narcolepsie: Dagelijkse treinissues


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Zojuist ben ik in een gênant wakker-word-moment terecht gekomen. Alweer... Onderweg naar m'n ouders in de trein, boekje mee, muziekje op: alles waarvan je denkt wel wakker mee te kunnen blijven. Maar niet dus! Ik hoor het narcolepsie stemmetje in m'n hoofd al zeggen: muahaha, ik win alweer! Op het moment dat mijn mede treinreizigers zich klaar maken om de trein uit te gaan, omdat ze de ns mevrouw net hebben horen zeggen dat we station ede Wageningen naderen en ze vooral niet moeten vergeten uit te checken, knikkebolt mijn hoofd nog even 'lekker' mee met het ritme van de trein.


De stem van de NS-mevrouw ontgaat me volledig en het feit dat we snelheid minderen en stil zijn gaan staan evenmin. Mijn gedachten zitten namelijk bij een van de vijftien dromen die mijn hersenen in die vijf minuten slaap hebben gecreëerd. Losgerukt uit mijn dromen door de trein die is stil gaan staan en de reizigers die één voor één de treincoupé in wandelen, besef ik me pas weer een aantal seconden later dat we alweer even stilstaan op het station waar ik eruit moet. En dan is het sjezen.


Op zo'n moment ben ik weer op z'n charmantst: met een halfslaperig en verward hoofd sprint ik met mijn open rugzak - tijdschrift en mobiel nog in mijn hand - tussen alle instappende mensen door de trein uit waar ik vervolgens neer plof op het eerste bankje dat ik tegenkom. Geroutineerd check ik mijn spullen. Telefoon, OV, huissleutels: heb ik die allemaal nog? En is er niet iets uit mijn tas gevallen? Bij een positieve uitslag van de check van mijn spullen zakt mijn verwardheid en de chaotische manier van handelen weg en loop ik - alsof er niets aan de hand was - nonchalant naar het OV paaltje om uit te checken.


Dat moment dat ik heel nonchi naar het OV paaltje loop is namelijk stiekem en vooral een moment van schaamte. Op dat moment komt namelijk het besef dat ik zojuist weer 20 koppen vreemd op heb laten kijken toen ik er als een idioot vandoor ging, tegen hen op botste of overkwam als nogal niet helder licht doordat ik zo helder uit me ogen keek...

Ach ja, dat is het voordeel van de trein: de kans dat ik deze treinreizigers binnenkort weer als gezelschap heb is heel klein en ik heb eigenlijk toch niet onthouden hoe ze eruit zien. Dus schaamte is niet nodig en een les twee in dit verhaal is dat ik toch écht een wekker moet zetten ook al hoef ik maar tien minuten met de trein. 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
De term narcolepsie was me tot nu toe niet echt bekend.
| 11:29 |
Hoop dat ik je met mijn komende blogs nog meer wijzer kan maken wat betreft narcolepsie en wat het inhoud ;)
| 17:47 |
Net jouw uitleg gezien, ben inderdaad wat wijzer geworden :)
| 18:03 |
Het is misschien een verward hoofd, maar wel een mooi hoofd, als ik op de foto af mag gaan. Als ik je in de trein aantref, mag ik je dan wakker kussen?
Ik zou willen dat ik wat makkelijker in slaap zou vallen. Zelfs in een comfortabel bed lig ik eerst drie kwartier wakker, laat staan in een trein. In een trein val ik alleen in slaap als ik extreem moe ben.
| 11:44 |
mooie blog, heb 15 jaar met de trein gereisd, dus herkenbare situatie, ik wist wel niet van narcolepsie... dank!
| 23:10 |
Leuk geschreven en ik weer wat wijzer geworden
| 20:48 |
Dankjewel en dat is de bedoeling! Blij om te horen dat het z'n doel bereikt :)
| 12:19 |
Ben het helemaal eens met Henkjan. Heb ik al die snurkende mensen ten onrechte als slaapkoppen beschouwd, terwijl ze gewoon ziek waren:
SORRY :(
| 17:50 |
Geeft niets! Mensen kunnen dat natuurlijk niet weten, dat is soms het lastige aan een 'onzichtbare' ziekte. ;)
| 12:21 |
Toen ik vroeger nog veel treinde verbaasde ik me altijd over de mensen die zonder enige gène in slaap vielen met hun mond open waar ongeneerd de kwijl uitstroomde. Maar ik begrijp nu van jou dat dat mensen met narcolepsie waren ?
| 14:57 |
Haha, ja dat zou goed kunnen. Kan natuurlijk dat het brakke mensen of luie mensen waren, maar kan ook heel goed dat het mensen waren met narcolepsie. Zijn ongeveer 7000 mensen in Nederland dus een vrij selecte groep.
| 12:21 |
".....waar ongeneerd de kwijl uitstroomde...."???
Jeumig DAT heb je charmant verwoord.
| 00:33 |
Ik verwoord de feiten :)
| 07:42 |
Ha, ha,.....wat een nare treinreis heb jij dan gehad zeg.....
| 08:36 |
reis echt bijna nooit met de trein
| 14:46 |
Tussen Bergen en Arna duurd de treinreis maar 8minuten (Noorwegen) en mijn man valt ook in slaap. 1x zo erg zelf dat hij 2uur later pas wakker werd en dus in het midden van het land wakker werd ;)
| 14:32 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen