×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Vegan chalktivism

Vegan chalktivism


Wat is vegan chalktivism?

Het is een actie waar men met behulp van stoepkrijt teksten en quotes schrijft op straat, stoep of plein.

De teksten verwijzen naar een vegan leefstijl of geven informatie .

Ik heb voor het eerst meegedaan aan een vegan chalk.

We waren met een groep enthousiaste vegans.

Via internet hadden we wat voorbeelden gezien maar hadden zelf ook ideeën voor tekeningen en teksten.

We begonnen toen het nog licht was om half acht 's avonds maar al snel werd het donkerder en echt donker.

Gelukkig konden we bij het licht van de straatlantaarns gewoon doorgaan met de actie.

Af en toe bleven mensen staan en stelden ons vragen of gaven ongevraagd commentaar.

Met de teksten willen we bewustwording creëren.

Niet iedereen is zich nog genoeg bewust van welk dierenleed er achter vlees eten zit.

Lang niet iedereen beseft dat koemelk alleen voor kalfjes is.

Op meerdere plekken in de wereld is men bezig met vegan chalktivism.

Wil je meer zien? Zoek dan de FB pagina op van Vegan Chalk Challenge.

https://www.facebook.com/veganchalkchallenge/

Ik heb deze gemaakt samen met mijn oudste zoon.

Door hem ben ik ook gaan kiezen voor een vegan leefstijl.

De afbeelding heb ik getekend

Deze quote heb ik zelf bedacht.

Met een vegan leefstijl bevrijd je jezelf. 

Je doet niet meer mee aan het doden van dieren.

En als niemand meer dieren zou eten dan zullen de dieren waarlijk vrij worden.

Een tekst om even over na te denken.

Deze tekst vind ik zelf erg sterk.

Ik heb deze niet geschreven.

Deze heb ik ook gemaakt samen met mijn zoon.

Door de film Dominion, zijn mijn ogen echt geopend.

Ik at al jaren vegetarisch maar ga nu echt voor vegan.
The Original Enrique
Palm-olie bedoel ik dus i.p.v. kokosolie...
03-10-2018 14:17
03-10-2018 14:17 • Reageer
The Original Enrique
Sinds telkens die horrorverhalen uit die slachterijen komen, neig ik ook steeds meer naar in elk geval een vegetarische levensstijl. Maar dat valt niet mee. Intussen mag ik me zelf denk ik wel 'flexitariër' noemen. Het probleem is voor mij het zoeken naar alternatieven voor beleg en veel (diepvries)maaltijden bevatten vlees of vis. Veel producten als vleesvervangers zijn op basis van soja en vind ik vaak niet lekker. Ook schijnt het dat voor die soja-plantages weer (oer)bossen worden gekapt. Net als voor produkten waar ik meen kokosolie of-vet zit verwerkt. Dus ik ben nog zoekende. Waar je voor op moet passen denk ik is dat mensen door deze actie een hekel aan je gaan krijgen. (ik niet hoor! 😉) Want dan wordt een tegengesteld effect bereikt. Milieu-activisten worden namelijk helaas ook al vergeleken met terrorisme, zelfs juridisch gezien! Maar op zich sta ik achter de acties en zeker achter het doel daarvan!! Zo, dit was weer een hele lap tekst. 😊
03-10-2018 14:16
03-10-2018 14:16 • 1 reactie • Reageer
Piteke van der Meulen
Dankjewel voor je mooie reactie. Als vleesvervanger kun je heel veel peuvruchten gebruiken. Wij gooien witte bonen door de rijst of kleine kapucijners door de macaronie. Je hebt ook groente burgers etc. Er komt steeds meer op de markt gelukkig. We maken van gluten (seitan) zelf vegaworst ed. Ik doe met acties mee omdat mijn zoon er bij betrokken is en ik het erg waardeer hoe hij zich inzet voor een vegan leefstijl. Ik zal geen dieren los gaan laten ed. Ik wil me aan de wet houden en eist dat ook van mijn zoon.
03-10-2018 22:22
03-10-2018 22:22 • Reageer
Albert van den Berg
Mooie actie, ik heb er wel begrip voor en zeker als het met krijt is, geen schade of schoonmaakkosten. Ik vind het prima voor hun zaak staan, maar heb soms wel de indruk dat veganisten erg fanatiek zijn en doorschieten, er zijn er bij die vrijwel elk gesprek om kunnen draaien en dan de discussie naar veganistische leefstijl kunnen brengen en dan ook irritant kunnen worden. Blijf de gedachte positief uitdragen en mensen zullen luisteren. Dit vind ik een prima manier.
30-09-2018 16:52
30-09-2018 16:52 • 1 reactie • Reageer
Piteke van der Meulen
Dankjewel voor je mooie reactie. Ik ben nu twee maanden echt veganist qua eten. Ik wil het niet iedereen opdringen maar bewustwordingsacties daar ga ik vast vaker bij zijn. Deze avond was erg leuk en inspirerend.
30-09-2018 17:07
30-09-2018 17:07 • 1 reactie • Reageer