Ik ga het zelf reparen


Het is een nieuwe trend aan het worden al hoewel trend is misschien een te groot woord. We worden er ons meer bewust van dat we in plaats van weggooien en nieuw kopen ook dingen kunnen repareren. Je bespaart er een hoop geld mee en het is beter voor het milieu. Daarnaast geeft je ook nog eens een heel fijn gevoel als je iets zelf weer kan maken. Natuurlijk zijn er altijd dingen waarvan je niet weet hoe je ze zou moeten repareren. Geen probleem er zijn overal wel repair cafe,s . Altijd wel iemand te vinden die wellicht kan helpen met de reparatie van je spullen.

Ik ga het zelf repareren

Eigenlijk vind ik dat nog het allerleukste. Het gewoon zelf proberen. Je leert er gaandeweg een heleboel van en je kan soms veel meer dan je voor mogelijk had gehouden. Je bent er misschien wel iets langer mee bezig maar dat is helemaal niet erg. Ik leer ieder keer weer iets bij. in plaats van als iets kapot is meteen weggooien en nieuw kopen ga ik nu lekker zitten freubelen. Soms krijg je het echt niet voor elkaar en moet je toch iets nieuws gaan kopen. Maar vaak zijn dingen nog best te repareren. Ik noem het mijn nieuwe hobby en ik vind het nog leuk om te doen ook.