×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Ik spaar mooie momenten

Ik spaar mooie momenten


Mensen vragen mij weleens wat spaar jij? We kennen allemaal wel mensen die bierviltjes, alles van een bepaalde artiest of band, voetbalplaatjes enz sparen. Het is gewoon leuk om dingen te verzamelen, en het is nog leuker als iemand er met heel veel belangstelling naar vraagt. Want dan kun je alles weer eens laten zien of het er nog eens uitgebreid over hebben.


Maar pas geleden vroeg iemand aan mij zomaar tijdens een gesprek over koetjes en kalfjes. Wat spaar jij nu eigenlijk? Toen ik zei dat ik mooie momenten verzamel of spaar moest mijn gesprekspartner toch even hard lachen.Toen hij zag dat ik het meende vroeg hij of ik het wilde uitleggen. Mijn uitleg was als volgt Al de leuke of mooie momenten die ik mee maak. Die sla ik op in mijn hoofd en in mijn hart en blijven altijd bij me. Als ik wil kan ik ze iedere moment van de dag weer naar voren halen en er nog even verder van nagenieten. Het neemt geen ruimte in ik hoef niks in een doos of kast weg te stoppen. Daarnaast kan niemand het ooit van je afpakken want het zit in je eigen hart, hoofd en ziel.

Ook al vond mijn gesprekspartner het in het begin een beetje vreemd na mijn verhaal waarin ik het probeerde uit te leggen. Toen ging het gesprek weer verder over een ander onderwerp maar een kwartiertje later net voor dat ik weer wilde weggaan begon hij er toch weer over. Eigenlijk wilde hij dit ook wel gaan doen en hij had er nooit bij stilgestaan om die mooie momenten op die manier te blijven koesteren en vasthouden. We namen afscheid en als laatste zei hij ik ga ook mooie momenten sparen en vandaag was het koffie drinken en praten met jou het eerste mooie moment dat ik ga sparen. Ik lachte toen en zei probeer maar veel van zulke momenten te verzamelen dan heb je later veel moois om op terug te kijken.
DC Staelens
Dat is dan ook het sparen waard dacht ik zo.
31-03-2017 18:42
31-03-2017 18:42 • Reageer