Waarom ben ik bespaarblogs gaan schrijven? (persoonlijk)


Er was een tijd dat ik en mijn partner ruim leefde. Beiden hadden we een goede baan, geen kinderen en we leefde als een God in Frankrijk. We aten wat we wilde, we gingen uit en konden drie keer per jaar op vakantie, maar toen veranderde alles.

In 2012 werd ik chronisch ziek. Door fouten die bij de huisarts werden gemaakt, werd mijn ziekte te laat opgemerkt. Uiteindelijk was de diagnose Crohn of Colitis Ulserosa, maar dat wisten ze toen nog niet zeker. Ik liep zo lang rond met deze klachten dat inmiddels alles was ontstoken in mijn maag en darm. Uiteindelijk na meer onderzoek bleek het toch te gaan over Colitis Ulserosa, een chronische ontsteking van de darm.

Doordat ik nog studeerde en werkte kreeg ik geen uitkering via het uwv, mijn partner verdiende gelukkig wel geld en daardoor kwamen we ineens minimaal rond. We draaide geen dubbeltjes om, maar vakantie zat er niet in. De artsen vertelde mij dat ik uiteindelijk wel weer normaal zou kunnen werken en mij geen zorgen moest maken. Goed, dacht ik, dan gaan we ervoor! 9 maanden heb ik gerevalideerd. Mijn lange haar moest ik kort knippen, omdat door de medicatie ik grote plukken haar verloor. Ik kon de deur niet uit door vermoeidheid en doordat ik door de actief ontstoken darm had, maar toch hield ik hoop op meer. Ik had met moeite mijn studie afgemaakt en wilde er iets mee doen!

Na de revalidatie en een ziekte in remise besloot ik weer te willen gaan werken. Ik had altijd mijn uiterste best gedaan in mijn stage en werk. Ik fietste van hot naar her en ik was altijd bezig, zelfs thuis! Echter na vele sollicitatie gesprekken, die naar mijn mening goed verliepen, werd ik niet terug gebeld. Het vorige bedrijf waar ik werkte had een slechte referentie afgegeven dat ik altijd ziek was geweest. (Ik kwam daar achter door een uitzendbureau die mij waarschuwde en zei de referentie eraf te halen) Ik was ruim 2,5 jaar niet ziek geweest en alleen doordat ik dus in het ziekenhuis lag en NIET mocht werken van de bedrijfsarts werd ik zo genadeloos afgestraft. In principe betekende het dat mijn opleiding waardeloos was geworden. Ik zocht naar ander werk en kwam uiteindelijk terecht aan de telefoon bij een groot bedrijf in de afdeling administratie. In het begin ging alles erg goed, maar doordat er zoveel druk op mij werd gelegd werd ik weer ziek. Ook hielp het niet dat we met veel vrouwen slechts 2 toiletten deelde.

Ik kwam weer thuis te zitten, gelukkig kreeg ik deze keer wel een uitkering en we konden redelijk rondkomen. Konden zo af en toe weer eens wat leuks doen als ik mij die dag goed voelde. Ik werd zwanger, wat echt een grote droom was voor mij, omdat ik dacht nooit een kind te kunnen krijgen. Alles ging goed, tot mijn man werd ontslagen. Vrolijke kerst, hier is je ontslag! Zijn vorige werkgever werkte niet mee, het UWV werkte niet mee en ik had slechts een kleine uitkering van de uurtjes die ik had gewerkt. Dat was net genoeg om de hypotheek te betalen...

Op dat moment moesten we elk dubbeltje gaan omkeren, nadenken en nog een keer kijken hoe we het gingen doen. We leefde van spaargeld en in de winter kon mijn man geen werk vinden, omdat hij een seizoenswerker is buiten. Inmiddels lag ik in het ziekenhuis door medische complicaties en de rekeningen stroomde weer binnen. Ik besloot op dat moment een verandering te maken in ons leven. We snapte niet hoe we in deze situatie terecht waren gekomen. Dit was namelijk niet onze schuld, maar gewoon domme pech.

Ik besloot een huishoudboekje te maken. Alles bijhouden wat naar binnen kwam en wat naar buiten ging. Goed kijken naar de prijzen van producten, aanbiedingen en gratis producten. Ik greep echt alles aan om maar te besparen. Maaltijden mochten bij mij niet boven de €5 komen. Activiteiten alleen als ze gratis waren. Na een maand of twee veranderde onze situatie, mijn man kreeg weer werk, maar eigenlijk ben ik niet opgehouden dit te doen. Het geld dat we besparen steken we in de spaarrekening van ons en onze dochter.

Ik besloot dat ik met deze kennis andere mensen ook kon gaan helpen. Inmiddels heb ik een redelijk goed lopende Facebook pagina genaamd 'positief geld besparen' opgericht. Met een blik op de toekomst hoop ik nog veel meer mensen te kunnen helpen met hun reis naar een positief banksaldo en een positieve manier van leven.

Ik hoop dat jullie mijn verhaal inspirerend vinden en een beter inzicht geeft over wie ik ben :)