Chronisch Ziek zijn – Een verhaal over onbegrip en frustratie

Chronisch Ziek zijn – Een verhaal over onbegrip en frustratie


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Psoriasis is voor de meeste mensen met een lichte tot matige vorm niet veel meer dan een vervelende en vooral een ‘cosmetische’ kwestie. Er zijn echter uitzonderingen op de regel en helaas ben ik kennelijk zo’n uitzondering.

Ik kan, nu ik bijna vijftig ben, terugkijken op mijn leven en constateren dat ik altijd al ziek ben geweest. gelukkig niet in de mate dat ik dat nu ben, maar altijd en periodiek in meer of mindere mate tot soms redelijk ernstig. Ik wist echter toen nog niet wat voor een lastig leven mij, en mijn vrouw natuurlijk, te wachten stond. Wat ooit begon als een beetje Psoriasis is door de jaren heen uitgegroeid tot een zeer ernstige ziekte die gepaard gaat met diverse andere auto-immuunziekten en aandoeningen en een verlammende vorm van ernstige chronische vermoeidheid.

Hieronder doe ik in vogelvlucht zo beknopt mogelijk een korte lezing over mijn leven tot zover. Een leven van ziek zijn en alleen maar zieker worden. Hiermee hoop ik u wat inzicht te geven hoe frustrerend chronisch ziek zijn is.


LEES HIER HET VOLLEDIGE ARTIKEL(link opent in een nieuw venster - u blijft op Yoors)
 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Inderdaad veel onbegrip. Ik weet het van een goede vriendin met Graves; zij heeft ook last van chronische vermoeidheid en krijgt vergelijkbare commentaren.
| 05:30 |
Vaak worden chronisch zieken (onterecht) niet begrepen.
| 16:37 |
Het sloopt net zo goed het lichaam. Sterkte!
| 11:12 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen