×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Chronisch Ziek zijn – Een verhaal over onbegrip en frustratie

Chronisch Ziek zijn – Een verhaal over onbegrip en frustratie


Psoriasis is voor de meeste mensen met een lichte tot matige vorm niet veel meer dan een vervelende en vooral een ‘cosmetische’ kwestie. Er zijn echter uitzonderingen op de regel en helaas ben ik kennelijk zo’n uitzondering.

Ik kan, nu ik bijna vijftig ben, terugkijken op mijn leven en constateren dat ik altijd al ziek ben geweest. gelukkig niet in de mate dat ik dat nu ben, maar altijd en periodiek in meer of mindere mate tot soms redelijk ernstig. Ik wist echter toen nog niet wat voor een lastig leven mij, en mijn vrouw natuurlijk, te wachten stond. Wat ooit begon als een beetje Psoriasis is door de jaren heen uitgegroeid tot een zeer ernstige ziekte die gepaard gaat met diverse andere auto-immuunziekten en aandoeningen en een verlammende vorm van ernstige chronische vermoeidheid.

Hieronder doe ik in vogelvlucht zo beknopt mogelijk een korte lezing over mijn leven tot zover. Een leven van ziek zijn en alleen maar zieker worden. Hiermee hoop ik u wat inzicht te geven hoe frustrerend chronisch ziek zijn is.


LEES HIER HET VOLLEDIGE ARTIKEL(link opent in een nieuw venster - u blijft op Yoors)
 Soberana
Inderdaad veel onbegrip. Ik weet het van een goede vriendin met Graves; zij heeft ook last van chronische vermoeidheid en krijgt vergelijkbare commentaren.
06-08-2016 05:30
06-08-2016 05:30 • Reageer
kippepootje
jeetje dat is niet niks . heel veel sterkte
05-08-2016 12:34
05-08-2016 12:34 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Vaak worden chronisch zieken (onterecht) niet begrepen.
04-08-2016 16:37
04-08-2016 16:37 • Reageer
Stef
Ik heb met aandacht het stuk gelezen en herkende er heel veel van mbt mijn eigen situatie. Het constant tegen muren aan lopen en je niet begrepen voelen, mensen die denken dat het niet echt is omdat het soms zo goed lijkt te gaan en je er netje's uitziet en alles redelijk in orde hebt. Het vervelende is dat juist het vechten en je continu moeten verweren, je juist nog meer sloopt en energie kost wat je wel beter kunt gebruiken. Ik hoop dan ook voor je dat bij de volgende zitting er positief resultaat gaat komen en men zich neerlegt bij de beslissing die (zoals ik wens) jou ten goede komt. Zelf heb ik altijd nog goede hoop mbt de medici en de toekomst waarin medicatie steeds beter gaat worden. Ook de hopelijk cultuuromslag waarin men meer vanuit het oogpunt van de patiënt gaat beredeneren en dan wellicht ook meer wil toekomen aan de wensen van de patiënt. Ook voor de mensen om je heen is het van belang dat zij een meer open-mind hebben als het gaat om ziekte's en hoe deze onzichtbaar het leven van een persoon kunnen verwoesten. Helaas zal hier nog heel veel bewustwording voor nodig zijn bij velen om ook anders te kunnen denken/redeneren en zich beter te kunnen plaatsen in de gedachten of beleving van een ander. Gelukkig zijn er mensen zoals jou die daar voor vechten en proberen de buitenwereld zich bewust te laten worden van hoe het leven met een ziekte is of dat je niet met een zakje Himalaya thee genezen kunt worden. Bedankt voor de blog!
04-08-2016 16:23
04-08-2016 16:23 • 1 reactie • Reageer
Psocial.nl
Graag gedaan en jij ook bedankt voor jouw mooie reactie ;)
05-08-2016 11:23
05-08-2016 11:23 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Het sloopt net zo goed het lichaam. Sterkte!
04-08-2016 11:12
04-08-2016 11:12 • Reageer