Held die je bent.

Held die je bent.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik weet nog dat ik door de jaren heen wel meer dan eens een opstel heb moeten schrijven over mijn ‘held’. Ik hád er één, en eigenlijk heb ik die nog steeds, in mijn hart en in mijn hoofd, maar helaas is mijn held niet meer in leven. Toch moest ik hier laatst weer eens aan terug denken.

Wie zou ik nu mijn held noemen?

Mijn held is mijn therapeut. Raar eigenlijk, als ik erover nadenk, weet ik eigenlijk vrij weinig van haar. Toch voel ik me bij haar veilig, steeds een beetje meer. Ik durf dingen tegen haar te zeggen die ik nog nooit aan iemand verteld heb. Dit heeft even geduurd, dat dan weer wel. Ik ben teveel beschadigd om mensen gelijk te kunnen vertrouwen.

Hobbelig was de weg naar vertrouwen.

Ik was boos op mijn held toen ze een keer de crisisdienst naar mijn huis stuurde. Ik was boos, omdat ze niet mee ging in mijn vermijding, ik was boos, omdat ik angstig was. Ik was om alles boos, om maar niet te hoeven voelen wat daar onder zit.

Wat ik ook deed of zei, ze vond het allemaal te begrijpen, bleef achter mij staan, hoe lelijk ik ook kon doen. Dat gevoel dat iemand er voor je is, ook al ben je op dat moment echt onuitstaanbaar, dat had ik nog nooit mee gemaakt.

In mijn jeugd was geen ruimte voor emoties, voor wat ík wilde, voelde of dacht. Ik moest gewoon doen wat er gezegd werd. Mijn grenzen werden niet gerespecteerd, waardoor het gevoel van ‘er niet toe doen’ met de jaren heen alleen maar sterker werd. Ik ben gemanipuleerd, zodanig dat ik al die tijd heb gedacht dat ik het verdiende, dat het mijn eigen schuld was en dat ik zo’n rotkind was dat ik me over alles schuldig voelde. Dat ik bestond, dat ik ‘lastig’ was, dat ik anderen niet gelukkig kon maken, omdat ik alles fout deed.

Ik ben door hele diepe dalen gegaan. Nog steeds is het moeilijk, maar vooruitgang is er nu eindelijk wel. Ik heb kleine lichtpuntjes.

Ik kan mijn held niet genoeg bedanken, al leest ze dit waarschijnlijk nooit. Mijn held is er één die nooit opgeeft, om mij een beter leven te geven!


 


Beoordeel

Reacties:

expand_more
Verberg reacties
Fijn voor je dat je een fijne therapeut had , maar je doet het uiteindelijk zelf.
Hopelijk houd je de kracht vast en gaat het alleen nog maar vooruit.
| 23:33 |
Ik ga wel een beetje mee met Miranda, al weet ik niet of dat perse moet dmv dit stuk. Dat kan natuurlijk wel maar als je dat niet durft is een keer een kaartje sturen naar haar werk met een 'dank je voor je goede zorgen' (ofzoiets) wat laagdrempeliger? Ik bedoel; iedereen vind het fijn om af en toe een compliment te krijgen. waarschijnlijk ook therapeuten ;)
| 19:21 |
Iedereen heeft tenminste één persoon nodig in het leven nodig, die onvoorwaardelijke liefde geeft.
| 17:17 |
Zeker waar!
| 19:13 |
De grootste held ben je zelf...
| 15:25 |
ah, dank je wel!
| 19:13 |
Mooi geschreven, had het voorbij zien komen op Facebook!
| 10:16 |
Bedankt!
| 11:13 |
Goed stuk. Ik zet deze op Uitgelicht en Twitter / FB van Yoors.
| 09:54 |
Wow, thanks! En dat voor het eerste stuk wat ik ooit heb gepubliceerd :)
| 11:14 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen