×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Betrouwbare vriendin?

Betrouwbare vriendin?


Vriendinnendilemma

Ik heb een hele goede vriendin. Zij helpt mij er doorheen als het moet. Zij heeft veel inzichten en behoed mij er ook mee als het moet.

Maar ik voel mij geremd door haar hierin. Zij bedoeld het goed, maar als ik wil doorgaan waar ik mee bezig ben en uiteindelijk kom ik erachter dat het niet gaat zoals ik het doe...komt zij weer om de hoek kijken met: zie, ik zei je het toch!

Ik praat veel met haar. Eerst niet, want eerst vertrouwde ik haar niet. Niemand om mij heen niet. Maar zij is door de jaren heen mij ook aan het vertrouwen en ik irriteer mij op het moment dat zij zegt: ik ben verder als jij, jij moet dat allemaal nog leren. Op dat moment schreeuwt er iets in mij van: fuck off! Jij weet niet eens wat ik op mijn pad heb doorstaan en wat ik heb moeten bevechten. Zij heeft een ander pad moeten lopen dan ik, maar ik irriteer mij eraan dat zij zich met mij vergelijkt. Maar weet dit totaal niet op dat moment zo te verwoorden.

Zij is er ooit mee begonnen om in mijn emoties te graven. Deze zaten ooit eens flink op slot. Dankzij haar is er nou een begin, maar telkens weer praat zij met mij op dat vlak. Zij wordt er blij van en sterk van om haar inzichten en haar zesde zintuig zo uit te leggen. En dat er iemand luistert. Dus ik heb het mij gewoon gemaakt om met haar over mijn emoties te gaan praten. Maar de laatste keer kwam ze naar mij toe met: ik ben niet de juiste persoon hiervoor. Ga naar een psycholoog. En toen zij ermee begon om te graven liep ik bij een psysch, en toen riep ze nog: die heb je niet nodig, nu heb je mij...

Maar goed, ik heb gestreden om geen last meer te hebben van de ptts. Om te leven. Positiviteit. Maar dan heb je die goede vriendin van mij dat helemaal op gaat in haar borderline problematiek. Ja het is serieus, maar ik weet en zie ook dat zij zichzelf ook erger toepraat. Ik ga er nooit in mee. Nooit. Want heb geen zin om mensen de negatieve kant in te duwen. Maar positief lukt ook niet, want dan roept zij dat ik haar niet snap. Wat moet ik hiermee?

Ik ben erg op mijzelf en geniet van de tijd alleen als ik die heb. En ik geniet van mijn werk en van mijn collega's. En tevens van mijn vrienden om mij heen. Bij iedereen is het: we zien wel wanneer we mekaar spreken en zien. Want ieder van ons heeft een eigen leven. Bij die vriendin niet. Zij vraagt mij iedere week wanneer ik vrij ben en wanneer wij kunnen afspreken. Afgelopen najaar was mijn vakantie nog niet eens afgelopen en ze vroeg al wanneer ik weer vrij zou zijn die week. Dit geeft mij een verstikkend gevoel. Tevens als ik een keer vrij ben en ik vertel het haar achteraf, komt er vaak een opmerking van: Oh en laat je het mij even niet weten.

Laatst was ik op een hip hop feestje samen met een vriendin. Vertelde ik haar dat ik daar was geweest en zegt ze: en zeg je niks tegen mij?

Momenteel is het dus zo dat ik zit te denken aan verhuizen, zodat zij mijn auto niet ziet staan voor de deur en bij mij spontaan aanklopt. Dus ergens waar ik niet makkelijk te bereiken ben. Gemeen ergens?

Maar ik voel mij op mijn huis gezeten door haar. Ze bedoeld het niet zo, maar ze heeft niemand anders in haar heen. Dit zegt ze. Zij noemt mij haar bff. Wat moet ik ermee en hoe moet ik hiermee om gaan?

Zij kwam met het idee om dezelfde tattoo te laten zetten, maar ik wil dit niet. Ik ga geen zelfde tatto nemen als een ander op mijn lijf en dan m'n hele leven ermee lopen?! Ik wil wel een tattoo....En ben er 1 aan het ontwerpen, die zij sowieso al op haar arm wil.

Ik heb al tegen dr gezegd dat ze niet teveel moet bemoeien met mijn leven en mij mijn eigen gang moet laten gaan. Zij zegt ook dat zij er moeite mee heeft om niks ervan te zeggen van mijn verhalen. Maarhoe moeten we met elkaar omgaan dan?

Ooooohhh ik weet het niet mensen....Ben ik nou zo'n slecht persoon dat ik zo denk tegenover haar? Ik heb het idee dat ik mij constant tegenover haar moet verdedigen. Ik heb dit bij niemand anders...wie kent dit en hoe gaan jullie hiermee om? Ze heeft immers geen kwade bedoelingen!

sylbibj
Weet je wat ik denk??? Dat zij jou harder nodig hebt dan jij haar! En nee! Jij bent absoluut geen slecht persoon. Omdat zij hier de onzekere persoon is, projecteer ze dat op jou! Nooit meer toelaten, jij bent meer dan dat! Niet vergeten!
09-01-2017 17:27
09-01-2017 17:27 • Reageer
Haleykopter
Eerlijkheid, duidelijkheid, openheid. Alles op tafel gooien. Of dit haar voorlezen. Keuzes maken voor jezelf, alles op een rijtje krijgen en doen wat je hart je ingeeft. Klinkt écht cliché, maar uiteindelijk komt het er wel op neer. Succes!
22-12-2016 09:33
22-12-2016 09:33 • Reageer
Spourieloekie
Ik ben het volledig eens met Rudi! Dit is niet gezond :(
21-12-2016 07:39
21-12-2016 07:39 • Reageer
Rudi
Misschien eens met je psycholoog spreken over dit geval, hoe hij of zij het zou aanpakken en of je er wel goed aan doet om deze 'vriendschap' in leven te houden. Ik ben zelf geen psycholoog, maar haar gedrag is allesbehalve normaal en als jij dit herkent, dan sta je zeker verder dan haar. Je moet je leven zelf leiden en niet geleid worden. Dat is de 'numer 1' regel. :-)
20-12-2016 21:41
20-12-2016 21:41 • 1 reactie • Reageer
Rabje
Ik heb na 10 jr therapie en etc etc eindelijk de psysch achter mij gelaten. Sinds een jaar. Met de boodschap van: je bent klaar om zelf te gaan groeien en te gaan waar je naar toe wilt. Dit wat zij zegt maakt mij onzeker....geeft mij het gevoel dat ik er toch niet klaar voor ben. Of wilt zij zich beter voelen en boven mij staan?
21-12-2016 12:00
21-12-2016 12:00 • 1 reactie • Reageer
Dyezzie
Ik lees je verhaal en heb het gevoel of ik een touw om mijn nek krijg. Hoe benauwend moet dit voor jou zijn! Verhuizen is wel drastisch, maar ik kan me je voorstellen. Jij kan haar bff zijn en haar enige vriendin, maar jij hebt ook nog een eigen leven. Vergeet dat niet! Als jij echt haar bff bent, zoals ze zegt, dan respecteert ze het dat je ook met anderen uitgaat zonder haar daar in te betrekken, of dat je alleen thuis wilt zijn. Jij bent haar niets verschuldigd. Zelfs als je eens 'Nee' als antwoord dan hoef je dat niet uit te leggen. Goede vrienden zeggen, "Oké prima, een andere keer dan." Hou het liever bij de psych om je uit te spreken, zij is echt niet de aangewezen persoon. En dan nog wat je schreef dat je haar in het begin niet vertrouwde, je eerste indruk is vaak de juiste. Neem liever wat afstand. Jou leven is in de eerste plaats van jou en jij hoort het leuk te maken voor jou daarin. Als ze dat niet wil, laat het er dan maar bij. Laat je niet overrulen! Dit soort typen vinden vaak snel genoeg een nieuwe bff.
20-12-2016 19:39
20-12-2016 19:39 • 1 reactie • Reageer
Rabje
Ik zal idd wat afstand nemen. Want ik schrik er zelf ook van dat ik er zo mee zat dat ik het hier kwijt moest. Maar na alle reacties, blijkt wel dat het niet niks is..
21-12-2016 12:08
21-12-2016 12:08 • 1 reactie • Reageer
noortjelovesyou
Wow meid heavy! Je moet ke zeker niet door iemand laten betuttelen of je wijs laten maken dat zij 'verder' is. Iedereen is anders en heeft een ander verhaal. Ik weet dat het moeilijk is maar het is misschoen het beste om gewoon eerlijk tegen haar te zijn
20-12-2016 18:15
20-12-2016 18:15 • 1 reactie • Reageer
Rabje
Ja ik denk ook dat het tijd is, om eerlijk te zijn tegen haar. Het is genoeg grweest.
21-12-2016 12:08
21-12-2016 12:08 • Reageer