De zandbak

De zandbak


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De zandbak

Op de kleuterschool kan ik mij nog enkele momenten herinneren. Zoals de eerste dag, waarbij mijn moeder met mij mee ging. Ik zat in groep 1 bij juf Annelies in de klas. Van die dag kan ik mij nog herinneren dat ik een bal vast had. Ik heb erna bij juf Margriet in de klas gezeten. Volgens mij 2 jaar. Dit omdat ik een vroege leerling was. Hoe deze constructie in elkaar zit, weet ik niet, maar is mij uitgelegd dat dit de reden ervan was.

Wij hadden een groot zandbak op het plein. Toen wij een keer binnen zaten zagen wij kiepwagens, denk ik, die nieuw zand in de zandbak aan het storten waren. Ieder geval grote wagens die ermee bezig waren. Nadat de school uit ging, zagen wij het resultaat in de zandbak. Grote heuvels met zand die waren ontstaan. Alle kinderen gingen erop af. Ik weet nog dat ik twijfel heb gezeten, omdat ik wist dat mijn moeder aan het wachten was op mij, bij de paaltjes, op het pleintje. Maar ik ben toen toch de heuvels op gegaan samen met mijn klasgenootjes. Ik had zoveel plezier met het spelen toen, dat ik de tijd vergat. Opeens hoorde ik mijn moeder mij roepen. Ik had een tuinbroek aan. Gek dat ik mij dit nog herinner. Maar op dat moment werd ik alert en bang. Ik ben uit de zandbak geklommen en was ontzettend bang wat mijn moeder mij zou aandoen. Zodra wij het hoekje om waren, van het schoolplein af, trok mijn moeder mij aan mijn haar en tilde mij hiermee op. Ze zwaaide mij even heen en weer terwijl zij mij even van de grond had getild aan mijn haren en wat nog meer kan ik mij niet herinneren. Alleen het schuldgevoel, dat ik niet heb gedaan, wat mijn moeder van mij verwachte. Gewoon naar huis lopen. Angst voor wat er nog meer stond te gebeuren. En schaamte of iemand anders dit ook nog had gezien. Ik schaamde mij voor mijn moeder, want zij reageerde altijd anders dan andere moeders van wat ik had gezien.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dat is even schrikken, Rabje, had dit niet verwacht. Nu begrijp ik wat je in je introductie wou zeggen. Heftig, moedig van je om dit allemaal te schrijven. :)
| 18:48 |
.....stil van geworden
| 18:09 |
Altijd fijn, die aframmelende familieleden :/ toch goed dat je die zandbak bent ingehobbeld!
| 17:20 |
Oef, dat is heftig.
| 16:27 |
Poeh! Ik weet niet wat ik nu moet zeggen!! Ik geef je wel een dikke knuf!
| 15:52 |
het begin van alle ellende waar je het over had vrees ik
| 15:23 |
Wat een nare herinneringen. Een kind moet toch kind kunnen zijn!
| 15:00 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen