Huh! Hoezo zijn de mensen aardig?

Huh! Hoezo zijn de mensen aardig?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hoe ik reageer als mensen het goed bedoelen

Ik had er met een vriendin over gisteravond. Zij zei dat ze het vervelend vond dat ik dubbel reageer als zij mij een tip geeft om met iets om te gaan. Mijn hoofd schreeuwt dan van: " Hoezo bemoei jij je met mij". En ik zelf speel dan het luisterend oor. Maar achteraf doe ik uit koppigheid het tegenovergestelde dan wat er mij als tip werd gegeven. En dan loopt het weer fout. En dan zegt die vriendin dat zij al als tip had gegeven hoe het niet mis kon gaan, en laat ik het alsnog misgaan. Zo pratende ben ik erachter gekomen, dat ik het moeilijk vind als mensen het goed met mij voor hebben. Ze willen mij helpen. Maar ik voel mij dan aangevallen, omdat mijn angst heel erg groot is in, dat mensen mijn doen en laten willen bepalen voor mij voor hun eigen belang. Ik ben zo op deze manier opgegroeid. En als eerste toen ik uit huis kwam heb ik besloten zelf mijn eigen leven zelf te leiden. Helemaal zelf. Maar omdat ik dat niet gewend was, vroeg ik steeds om bevestiging van anderen. En als anderen tips en bevestiging gaven, deed ik precies het tegenovergestelde. Raar he?

Het is een stukje verleden nog waar ik mij tegenover aan het bewijzen ben. Dat ik zelf een eigen persoon ben. Terwijl dit stukje in het hier en nu niet eens speelt. Mensen bedoelen het zo goed! En ik ga er mee aan de slag om het hier en nu niet meer zo dreigend te ervaren! Dus tsjakka!😂 Wish me luck!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik ben ook zo'n mens dat niet alleen kan luisteren, maar meteen in raad en tips (vaak zelfs ook daden) probeert te helpen als iemand me iets vertelt over een uitdaging. Mijn therapeut vertelde me laatst nog dat mensen misschien helemaal geen raad en daad willen, maar gewoon een luisterend oor. Jouw verhaal bevestigt dit wel een beetje. Als vrienden je tips geven, bedoelen ze dat in mijn ogen altijd goed. Ze willen je helpen, omdat ze om je geven. Hoe fijn is dat?! Misschien kun je niks met een tip die iemand je geeft. Je zou in het vervolg kunnen vragen of ze nog meer tips en ideeën heeft, zodat je een keuze die goed bij je past kan maken uit de opties die je gegeven worden. Jij blij omdat je geholpen bent en het niet mis is gegaan, je vriendin blij omdat ze je heeft kunnen helpen.
| 06:45 |
als je zelf wil zal het wel lukken , succes
| 21:53 |
Thnx! Komt goed!
| 22:50 |
Goed voornemen, veel succes
| 14:02 |
Veel succes, Rabje in je voornemen. :)
| 14:33 |
Zet m op!
| 16:25 |
Wish you luck, you go girl !!!
| 16:21 |
Dus de volgende keer geeft ze een verkeerd advies en doe je het goede? ;-)
| 15:57 |
Dat zal lastig worden. Maar ga ervoor. Succes.
| 14:11 |
Dank je wel!
| 14:13 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen