×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Kickboksen, mentaal en fysieke training

Kickboksen, mentaal en fysieke training


Kerst avond bij de gym

cardio

Ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met kickboksen. Op een dag liep ik wat onzeker en verlegen een echte kickboks gym in. Een gym waar ze alleen maar aan kickboksen, mma en kettlebell doen en wat fitness apparaten hebben.

Ik ging er alleen heen omdat ik altijd wat met vechtsporten heb gehad zowel mijn vader als mijn broertje zijn heuze vechtsport beoefenaars. Mijn eerste les deed ik een damesgroepsles mee met wat jongere meiden die wat arrogant waren en me vroegen of ik het wel kon. Ik kwam goed mee en besloot lid te worden.


Ik kwam meiden tegen die net als ik waren niet echt met de damesles wilde meedoen. Bijvoorbeeld Daphne zij is nog steeds degene waarmee ik train ook al is ze al geweest ik vraag haar mee gaat ze nog is. Keiharde bikkelaar. Ik had nooit veel vriendinnen maar meiden zoals zij laten me echt zien dat er meiden bestaan die elkaar wat gunnen.

Gaande weg ben ik omdat ik zelf zekerder werd gemengde lessen gaan doen, dit ook omdat de meiden waarmee ik wel kon die dezelfde drive hadden dit ook deden. Tegenwoordig spar ik doe ik kettlebell en doe ik mijn cardio sessies.

Als persoon ben ik een stuk zekerder geworden mentaal en fysiek. Kickboksers had ik zo een vertekent beeld van ik dacht dat het veel al onderwereld gasten waren met een additute. Niks is minder waar al mijn trainers en de wedstrijd mensen zijn echt lief. Heel begaan met trainen hulp bieden en je tot je uiterste pushen.

Een van de pro vechters is een vriendin van me geworden. Wij trainen samen, soms slacht ze ons af tijdens groepslessen en appen samen. Als er iets is bellen we. Zij is daadwerkelijk mijn drijfveer in de gym mijn toeverlaat. Mijn gym zuster.

Twee keer per week ben ik te vinden in de gym met een glimlach op mijn gezicht gooi ik al het negatieve eruit en recharge ik mijn batterij.

Echt een topsport voor mensen die fysiek en mentaal sterker willen worden. Ik stap

makkelijker over negatieve gebeurtenissen heen en zie nee niet als afwijzing maar een reden om te beteren.

Zoals we bij kickboksen zeggen:

Ous!

 poeltje1976
ben bang als ik dat leer dat ik dat ook in praktijk gaat gebruiken,mocht er 1 vervelend gaan doen ik ga wel stukje motor rijden of met de hond wandelen als ik me niet lekker in mijn vel voel
30-01-2016 13:58
30-01-2016 13:58 • Reageer
bamboehart
heel goed bezig en lekker zweten...
11-01-2016 09:58
11-01-2016 09:58 • Reageer
Wil604
Sporten goed voor de conditie en de geest .
04-01-2016 21:58
04-01-2016 21:58 • Reageer
NoraBlack
Haha geweldig de fotos! Kickboxen past goed bij je. Heerlijk dat je op deze manier je de nare gebeurtenissen van je af kan sporten.
02-01-2016 22:54
02-01-2016 22:54 • Reageer