7 Tips Die Je Helpen Om Blij Te Zijn Dat Het Weer Maandag Is

7 Tips Die Je Helpen Om Blij Te Zijn Dat Het Weer Maandag Is


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

Tell me why i don't like mondays is een bekend oud liedje. Ik heb zelf an sich niet zo'n problemen met de maandag, maar wel met het feit dat het weekend zo kort is. Wie heeft ooit bepaald dat een weekend maar uit 2 dagen moet bestaan? Zaterdag doe ik boodschappen en ga ik misschien uit. Zondag zit ik in de kerk en daarna doe ik mijn huis. Ik heb nog een extra dag nodig ! Ik heb nu de donderdag uitgeroepen tot weekeinde. Okay ik moet nog wel de vrijdag werken, maar die is zo om.  Alle dagen zijn zo om! Ze vliegen voorbij. Als een zandloper. Zeker als je parttime werkt gaan de werkdagen snel. Donderdag begint dus mijn weekeinde waardoor ik het gevoel heb dat ik langer weekend heb. Ik hou mezelf voor de gek maar het werkt. Donderdags ga ik altijd de stad in, lekker de koopavond meepakken, ook al koop ik niks.

7 Tips die helpen om blij te zijn dat het weer maandag is:

 1. Besef, er zijn mensen die maandag niet mogen halen van het lot. Iedere dag is een kado. Het is een zegen dat je weer naar school of het werk mag. Sommigen zijn schoolloos en werkloos
 2. Plan steevast iets leuks op de maandag dan kun je je er op verheugen, bijvoorbeeld dat je maandagavond na het avondeten altijd een gezellig wandelingetje maakt of naar een bepaald tv-programma kijkt
 3. Zorg dat je op de maandag terug kan kijken op een leuk weekend. Laat het weekend dus niet zomaar voorbij gaan. Ik had het meeste moeite met de maandag als ik het weekend heel eenzaam was geweest en niks bijzonders om handen had gehad. Met name als het een mooi zonnig weekend was. Geen gezellig uitstapje of iets anders van mijn bucketlist. Iets ondernemen geeft trouwens ook meteen gesprekstof op school of werk. Ik doe nu zo vaak zulke enorm leuke dingen, dat ik maandag helemaal opgeladen en blij weer an die arbeit ga, met de hele tijd amusante flashbacks in mijn hoofd
 4. Neem jezelf voor de komende week er iets leuks van te maken en lekker productief te zijn, dingen aan te pakken en te genieten
 5. Besef dat als de maandag voorbij is je weer 1 dag dichter bij het weekend bent. De kop is eraf. Eventueel plan je maandag iets leuks in voor het weekend dat komt
 6. Geniet van je zondag en kwel jezelf niet met de gedachte dat het morgen alweer maandag is. Doe dat pas als je zondagavond in je bed ligt. Besef, maandag begint weer een hele fijne werkweek of schoolweek waarin je aan jezelf gaat werken en gaat zorgen voor voldoening
 7. Plan niet alleen maar leuke ontspannende dingen in het weekend, maar ook doordeweeks. Dan hoef je het niet per se van het weekend te hebben. Ook op de maandag kun je even naar dat grandcafeetje of whatever.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik werk in de wijkverpleging dus de weekenden vallen hier vaak niet op zaterdag en zondag. Maar de tips zijn super
| 10:30 |
Ja klopt er zijn branches die geen zat of zon standaard als weekend hebben :) Voor die sectoren geldt het dus niet. Dank je wel voor je feedback.
| 11:16 |
'Wie heeft ooit bepaald dat een weekend maar uit 2 dagen moet bestaan?'
Dat moeten beslist mannen zijn geweest, in een tijd dat de kostwinner en degene die het huishouden bestierde, maar hoogstzelden dezelfde persoon was.
Gelukkig ben ik met pensioen: 7 dagen pw weekend.
| 01:29 |
Oh pensioen heerlijk hoor :)
| 11:16 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen