×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
7 Tips Om Te Besparen Op De Menstruatie

7 Tips Om Te Besparen Op De Menstruatie


De menstruatie is iets wat maandelijks terugkomt, behalve als je geen stopweek inlast als je de pil slikt of als je zwanger bent of een andere maatregel getroffen hebt waardoor je niet ongesteld wordt. En trouwens niet alle vrouwen worden ongesteld, maar goed het gaat hier over de dames die wel iedere maand een keer moeten bloeden. Het kost nogal wat tampons en/of maandverband. Sommigen gebruiken alleen tampons, sommigen alleen maandverband en anderen beiden. Sommigen geen van beiden vanwege allergie. Het kost in ieder geval jaarlijks nogal wat geld. Ook kun je als vrouw het gewoon zat worden en iets anders willen om welke reden dan ook.

7 Tips om te besparen op de maandelijkse periode:

  1. Overweeg een menstruatiecup
  2. Overweeg wasbaar maandverband
  3. Kijk of ze gratis samples weggeven en vraag ze op via betrouwbare sites bij de bekende tampon/maandverband makers
  4. Ga in op aanbiedingen en kijk waar je ze het goedkoopst kan halen

  5. Koop B-merken/huismerken als je ze vertrouwt
  6. Slik de pil door en las bijvoorbeeld in plaats van iedere strip, na iedere twee strips een stopweek in
  7. Maak zelf maandverband

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.Mieke Van Liefde
Mijn eerste reactie is: "Die dure pil doorslikken om goedkoop maandverband of tampons te besparen? ". Maar als ik dan lees dat je dat geld kunt terugkrijgen van de belastingen, dan hou ik mijn mond. Ik herinner mij dat heel lang geleden de pil een dure bedoening was, niet terugbetaalbaar. Maandverband of tampons uit aldi daarentegen zijn schappelijk van prijs, toch?
27-09-2017 13:56
27-09-2017 13:56 • 1 reactie • Reageer
Topper
De pil is in principe gratis in NL, maar omdat ik de goedkope merken niet wil maar een specifiek merk, betaal ik voor de mijne. Ja klopt, aldi en lidl zijn goed te doen :)
27-09-2017 17:20
27-09-2017 17:20 • Reageer
Albert van den Berg
Ik ben een man en heb dus geen verstand van het gevoel, maar als ik zie wat hett voor impact heeft op sommige vrouwen mogen jullie alles doen om deze week een beetje fatsoenlijk door te komen.
24-09-2017 22:42
24-09-2017 22:42 • 1 reactie • Reageer
Topper
Loll dank je wel voor je medeleven :)
24-09-2017 22:52
24-09-2017 22:52 • 1 reactie • Reageer
christel_michele
Ik zou nooit!! adviseren om de pil door te slikken. Dat is gewoon nooit een goed idee. Ben sowieso geen voorstander van de pil... Menstruatiecup is wat ik gebruik! Ik hoorde er voor het eerst over toen ik 2 jaar geleden in Canada zat bij een conservation organisatie. Heb een beetje research gedaan en de keuze was zo gemaakt. Behalve dan dat je geld bespaart is dit het meest ideaal voor het milieu!
24-09-2017 22:40
24-09-2017 22:40 • 1 reactie • Reageer
Topper
Goede feedback. Ik ben zelf ook geen voorstander van de pil, maar maak er wel gebruik van omdat ik even geen alternatief weet/aandurf tegen zwangerschap. Ik heb behoorlijk wat bijwerkingen gehad van de pil en slik iig geen merkloze pil. Ik betaal voor de pil die ik slik en krijg het via de belasting weer terug. Ik overweeg de menstratiecup maar hik aan tegen welke en wat voor soort en welke maat en ik ben bang om iets te bestellen wat niet goed past, maar mocht ik zover zijn dan zal ik zeker een review erover plaatsen. Ik vind het zo jammer dat ik geen fysieke winkel ken die ze verkoopt. Belachelijk eigenlijk. Wat goed dat jij deze gebruikt mag ik vragen welke soort/merk?
24-09-2017 22:54
24-09-2017 22:54 • 1 reactie • Reageer